EUROLYGA 2023

Rankinio lygos starte – ir lygiosios, ir užtikrintos pergalės

Šeštadienį prasidėjo naujasis Lietuvos rankinio lygos sezonas – buvo sužaistos pirmosios ketverios rungtynės. Į kovą su praėjusio sezono vicečempionais Vilniaus „Šviesos“ rankininkais stojo Panevėžio „Grifas“. Pasipriešinti varžovams panevėžiečiams sunkiai sekėsi ir rungtynės baigėsi 31:15 (13:7) „Šviesos“ naudai.

 Prasidėjo Lietuvos vyrų rankinio čempionatas.<br> LRF nuotr.
 Prasidėjo Lietuvos vyrų rankinio čempionatas.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2018, 8:16 PM

Vilniečiai, nors ir darė nemažai klaidų, buvo akivaizdžiai stipresni už praėjusį sezoną aukščiausioje lygoje nežaidusius „Grifo“ rankininkus. Pastariesiems, nors ir bandė įkirsti varžovams, jėgų priešintis abu kėlinius neužteko.

Vilniaus komandos treneris Raimundas Maldžius sakė, kad pirmas sezono varžybas vertina kaip „normalias“.

„Pakankamai daug broko buvo, bet rezultatas tenkina. Turime kur tobulėti ir kol kas girti komandos per daug negalima“, – komentavo jis.

Panevėžio komandai vadovaujantis Mindaugas Vėta pripažino, kad po metų pertraukos sugrįžus į aukščiausią šalies lygą yra gana sunku siekti teigiamo rezultato prieš vicečempionus.

„Mums trūksta susižaidimo ir rezultatas tai atspindi, tačiau rungtynėse netrūko gražių akimirkų, kurias sukūrėme mes“, – debiutą komentavo M.Vėta.

„Šviesos“ ekipai 6 įvarčius pelnė Karolis Antanavičius, po 5 – Arijus Čypas, Šarūnas Ugianskis ir Valdas Drabavičius.

Panevėžio ekipoje 4 sykius pasižymėjo Mindaugas Barzdenis.

Utenos „Utenos“ komanda namuose priėmė praėjusį savaitgalį Lietuvos supertaurę iškovojusius Kauno „Granito-Kario“ rankininkus. Pirmasis kėlinys buvo gana įtemptas ir aikštelės šeimininkai neleido varžovams atsiplėšti, tačiau antrąjį kėlinį stipriau pradėjo Kauno komanda, o uteniškiams pritrūko jėgų kovoti iki pat galo, tad „Granitas-Karys“ šventė pergalę 31:22 (16:14).

Utenos komandos atstovų nuomone, pirmasis kėlinys buvo gana geras.

„Turėjome ilgą atsarginių žaidėjų suolelį, todėl stengėmės palaikyti greitesnį tempą rungtynėse, darėme daugiau keitimų. Rezultatas buvo gana geras. Antrame kėlinyje žaidėme mažiau drausmingai, padarėme daug paprastų klaidų ir dėl to gavome daug greitų įvarčių“, – sakė komandos treneris Gediminas Paukštė.

Tuo metu Kauno komandos strategai tikėjosi, kad žaidėjai labiau pasistengs.

„Neįvykdėme savo tikslų, nepasiekėme jų, kokie buvo iškelti. Pagrindinės klaidos buvo, kad nebranginome kamuolio. Turime karštas galvas ir darome daug klaidų“, – komentavo „Granito-Kario“ atstovai.

Kauno klube rezultatyviausiai žaidė Paulius Šarkauskas – 6 įvarčiai, o 5 tikslius metimus atliko Lukas Feoktistovas.

Utenos ekipai 5 įvarčius pelnė Arūnas Urbonas, 4 – Ernestas Nikitinas.

Vilniuje vykusiose rungtynėse tarp vietos „Vilniaus“ ir Alytaus „Varsos-Stronglaso“ sulaukta pirmųjų lygiųjų – susitikimas baigėsi 22:22 (12:9). Nors po pirmojo kėlinio priekyje buvo aikštelės šeimininkai, patyrę alytiškiai sugebėjo rezultatą išlyginti ir į namus išsivežė vieną tašką.

Po rungtynių „Vilniaus“ žaidėjas Martynas Žala sakė, kad pasiekti pergalę sutrukdė varžovų gynyba.

„Rungtynes pradėjome tikrai gerai, turėjome persvarą, tačiau vėliau ėmėme strigti, varžovų vyresni žaidėjai pradėjo kibiau gintis. Jau galvojome, kad rungtynes paleidome, bet vis dėlto sugebėjome iškovoti tašką“, – sakė M.Žala.

Alytiškio Gintauto Adamkevičiaus nuomone, pirmosios sezono rungtynės buvo klampios.

„Jautėsi startinis jaudulys, ypač tai matėsi jaunesnių žaidėjų žaidime. Tai, ko gero, ir pakišo koją. Aišku, nereikia nuvertinti ir Vilniaus komandos, kuri parodė stiprų charakterį antrajame kėlinyje, kai atsilikinėdami pasivijo ir tikrai manau, kad abi komandos buvo vertos lygiųjų“, – komentavo G.Adamkevičius.

Šeimininkams 9 įvarčius pelnė Vaidas Drevinskas, 6 – M.Žala.

Alytaus ekipoje 8 kartus pasižymėjo G.Adamkevičius, po 4 – Nedas Buronko ir Deivas Eidukonis.

Skambiai naująjį sezoną pradėjo „Kauno Ąžuolo-KTU“ ekipa, išvykoje 37:20 (19:12) nugalėjusi Šiaulių „SM Dubysą“.

Pirmajame kėlinyje dar bandę kovoti šiauliečiai antrame kėlinyje buvo nublokšti svečių įvarčių uragano. Antroje rungtynių pusėje beveik pusę kėlinio šiauliečiams nepavyko pelnyti įvarčių, o „Ąžuolas-KTU“, tuo pasinaudodami, susikūrė solidžią persvarą.

Kauniečiams 7 įvarčius pelnė Ignas Grigas, po 6 – Arminas Stankūnas ir Vilius Juozaitis.

Pralaimėjusių gretose 7 sykius pasižymėjo Donatas Stripeika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.