EUROLYGA 2023

Antrajame rankinio lygos ture – favoritų pergalės

Trečiadienį vyko Lietuvos rankinio lygos (LRL) antrojo turo rungtynės tarp Kauno „Granito-Kario“ ir Šiaulių „SM Dubysos“. Jos baigėsi nesunkia kauniečių pergale 41:25 (20:10).

LRL antrojo turo rungtynėse nugalėjo favoritai.<br> rankiniolyga.lt nuotr.
LRL antrojo turo rungtynėse nugalėjo favoritai.<br> rankiniolyga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2018, 9:10 AM

Kauno sporto halėje „Granitas“ iki pat aštuntos varžybų minutės triuškino Šiaulių komandą „į vienus vartus“. Nors tada „Dubysa“ pelnė pirmąjį įvartį ir jau pradėjo kabintis į žaidimą, kauniečiai tempo mažinti neketino. Nors tryliktą minutę rezultatas jau buvo 12:4, tačiau penktą įvartį šiauliečiams pavyko pelnyti tik 21-ą minutę. Kėlinio pabaiga buvo rezultatyvi, tačiau „Granitas“ jau buvo per toli ir antrajame kėlinyje „SM Dubysos“ pastangų rezultatui persverti nebeužteko.

„Pirmi įspūdžiai nekokie, tačiau atvykome nepilnos sudėties. Antrasis kėlinys buvo geresnis. Na, o „Granito“ komanda, kaip ir praėjusiais metais gali pretenduoti į prizines vietas“, – kalbėjo Šiaulių ekipos treneris Arūnas Balčiūnas.

„Dabar mūsų tikslas yra Europos Iššūkio taurė, tad šiandienos rungtynės buvo tarsi pasiruošimo rungtynės. Visi buvome gerai nusiteikę ir žaidėme savo žaidimą. Šiaulių komanda tikrai gerai žaidžia, ypač gerai jiems sekasi derinys „du prieš du“, – teigė Kauno „Granito-Kario“ žaidėjas Karolis Dambrauskas.

Kauno „Granito-Kario“ komandai Paulius Šarkauskas pelnė 9 įvarčius, Karolis Dambrauskas – 8, Karolis Grigas – 7.

Šiaulių komandoje Aivaras Budrys pasižymėjo 9 kartus, Rokas Radavičius ir Rokas Lesčinskas – po 5.

Uostamiestyje Klaipėdos „Dragūnas“ pirmosiose savo čempionato rungtynėse nugalėjo Panevėžio „Grifą“ 39:23 (18:12).

Klaipėdoje rungtynės klostėsi ne taip lengvai, Panevėžio komanda vis „kvėpavo“ rankinio lygos čempionams į nugarą. Pirmąjį kėlinį komandas skyrė 3-6 įvarčiai. Antrajame kėlinyje klaipėdiečiai „spurtavo“ 45-ąją minutę ir nepaliko svečiams didesnių lūkesčių.

„Rezultatas atrodo neblogas, bet kol kas žaidime nerandame savęs ir iki tikrojo „Dragūno“ žaidimo yra labai toli. Teks šlifuoti trūkumus per treniruotes. Galima sakyti, kad šiandienos rungtynės buvo tarsi treniruotė prieš šeštadienį laukiančias Baltijos rankinio lygos rungtynes. Šiandien bandėme įvairius derinius, kuriuos planuojame panaudoti šeštadienį. Daug kas nepavyko, bet dar turime keletą dienų, bandysime tobulinti žaidimą“, – komentavo „Dragūno“ žaidimui vadovavęs Gintaras Cibulskis.

„Rezultatas iki keturiasdešimtos minutės mane tenkino, bet jaunimas jėgomis neprilygsta „Dragūnui“, todėl galutinis rezultatas ne toks, kokio tikėjausi. Suprantu, kad mes neįveiksime nei „Šviesos“, nei „Dragūno“, mūsų varžovai labiau bus antros turnyrinės lentelės pusės komandos. Komandai trūksta susižaidimo, nes aukščiausia lyga ir pirma lyga skiriasi kaip diena ir naktis. Tempas, greitis yra visai kitokie – net po įmesto įvarčio nespėjame grįžti į gynybą ir gauname įvartį po greitos atakos. To mums dar reikia išmokti, mes dar tokie lėtapėdžiai vėžliai, tačiau mane džiugina jaunimo kovingumas. Jie daro klaidų, trūksta patirties, bet keturiasdešimtą minutę nuo „Dragūno“, nuo čempionų, atsilikome tik keturiais įvarčiais. Šaunu“, – savo auklėtinių žaidimą komentavo Panevėžio komandos treneris Mindaugas Vėta.

„Dragūnui“ po 7 įvarčius pelnė Laurynas Simonavičius ir Gabrielius Virbauskas, 6 – Alainas Romeo Eyebe II, 5 – Karolis Bliuvas.

Panevėžio ekipoje rezultatyviausiai žaidė Mindaugas Impolis. Jo sąskaitoje – 5 tikslūs metimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.