EUROLYGA 2023

Baltijos vyrų rankinio lygoje vėl žais trys Lietuvos klubai

Kaip ir praėjusiais metais, Baltijos vyrų rankinio lygoje varžysis trys Lietuvos komandos – Kauno „Granitas-Karys“, Vilniaus VHC „Šviesa“ ir Klaipėdos „Dragūnas“.

Klaipėdos „Dragūnas“
Klaipėdos „Dragūnas“
Vilniaus „Šviesos“ komanda
Vilniaus „Šviesos“ komanda
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 27, 2018, 7:49 PM

Nors mūsų šalies komandai vėl atstovauja tos pačios trys ekipos, tačiau pati lyga naująjį sezoną pasitinka pasikeitusi. Nuo šių metų 12 lygoje besivaržančių ekipų skiriamos į dvi grupes pagal pajėgumą. Į stipresnę A grupę pateko tik šalies čempionas Klaipėdos „Dragūnas“, tuo tarpu Kauno ir Vilniaus klubai varžysis silpnesnėje B grupėje.

Be Klaipėdos „Dragūno“ A grupėje žaidžia praėjusių metų čempionai Rihimiakio „Cocks“ (Suomija) ekipa, kurią treniruoja Gintaras Savukynas, o ekipos vartus gina Giedrius Morkūnas. Šis sezonas suomių ekipai ypatingas, kadangi jie debiutuoja ir pajėgiausiame Europos čempionate – Čempionų lygoje. Toje pačioje grupėje rungtyniaus ir Ukrainos vicečempionai Zaporožės ZTR rankininkai, du estų klubai – Pelvos „Serviti“ bei „Kehra-Horizon“ ir baltarusių Minsko SKA.

Kauno „Granito-Kario“ ir Vilniaus VHC „Šviesos“ ekipų varžovais B grupėje bus latvių Dobelės „Tenax“ ir Rygos „Celtnieks“ komandos bei estų „Tallinn“ ir „Viljandi“ klubai.

Stipriausia A grupės ekipa pateks tiesiai į finalo ketverto varžybas, 2-5 A grupės komandos bei 1-2 B grupės ekipos susidurs ketvirtfinalio etape.

Klaipėdiečiai kovas Baltijos lygoje pradeda rungtynėmis namuose rugsėjo 29 dieną, o jų varžovu bus estų „Kehra-Horizon“ rankininkai. Tuo tarpu rugsėjo 30 dieną Kaune tarpusavio rungtynėmis sezoną pradės ir Kauno „Granito-Kario“ bei Vilniaus VHC „Šviesos“ ekipos. Šį sezoną „Granitas-Karys“ ir „Šviesa“ turės galimybę dar geriau pažinti vieni kitus, kadangi ir Europos Iššūkio taurės burtai joms lėmė žaisti tarpusavyje.

Praėjusiame sezone Klaipėdos „Dragūnas“ ir Kauno „Granitas-Karys“ pateko į ketvirtfinalio etapą, tačiau buvo prasibrauti tarp keturių stipriausių lygos komandų nepavyko nei vienai iš ekipų. Vilniaus VHC „Šviesa“ nors buvo arti atkrintamųjų varžybų, tačiau pasirodymą baigė jau po grupių etapo. Čempionais 2017-2018 metų sezone trečius metus iš eilės tapo suomiai Rihimiakio „Cocks“ rankininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.