EUROLYGA 2023

Baltijos regbio lygos finale įvyks Šiaulių regbio grandų kaktomuša

Baltijos regbio lygos finale kausis du Šiaulių regbio flagmanai – „Vairas-Kalvis“ ir „Baltrex-Šiauliai“. Tai paaiškėjo po savaitgalį vykusių pusfinalio susitikimų.

Baltijos regbio lygos rungtynės.<br>E.Černiausko nuotr.
Baltijos regbio lygos rungtynės.<br>E.Černiausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-01 14:50

Intriguojantis pusfinalis vyko Kaune, kur antrąją vietą reguliariajame sezone užėmęs Kauno „Žalgiris“ namuose priėmė Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ ekipą. Praėjusiais metais sidabro medalius iškovojęs ir dviejų Šiaulių klubų dominavimą Lietuvoje nutraukęs Kauno klubas šįkart tokio pasiekimo nepakartos. „Baltrex-Šiauliai“ iškovojo pergalę 34:19 (22:7) ir žengė į „Top“ lygos finalą.

Pirmuosius 3 taškus rungtynėse pelnė šiauliečiai, bet netrukus „Žalgiris“ surengė rezultatyvią ataką ir išsiveržė į priekį 7:3. Pirmojo kėlinio viduryje iniciatyvą perėmė „Baltrex-Šiauliai“, kurie jau prieš didžiąją pertrauką susikrovė 15 taškų pranašumą (22:7).

Antrajame kėlinyje Šiaulių ekipa surengė dar porą rezultatyvių atakų ir pranašumas tavo solidus (34:7). Rungtynių pabaigoje kovingumą pademonstravę žalgiriečiai sugebėjo pelnyti 12 taškų iš eilės, bet džiaugsmo šokį po finalinio teisėjo švilpuko šoko „Baltrex-Šiaulių“ regbininkai.

Nugalėtojams 14 taškų pelnė Armandas Kalinauskas, 10 – Žygimantas Radžius, po 5 – Arnoldas Patskočimas ir Edmundas Ščavinskas.

„Žalgiriui“ 9 taškus surinko Paulius Sugintas, po 5 – Naglis Dunčikas bei Gedas Monginas.

70-ąją min. raudonomis kortelėmis buvo nubausti ir iš aikštės pašalinti Dainius Tamoliūnas („Žalgiris“) ir Lukas Dzelvė („Baltrex-Šiauliai“).

Geriausiais rungtynių žaidėjais pripažinti Donatas Trumpickas („Baltrex-Šiauliai“) ir Tautvydas Mažylis („Žalgiris“).

Kitame pusfinalyje čempiono titulą ginantis Šiaulių „Vairas- Kalvis“ Jurbarke 29:7 (14:7) nugalėjo lygos debiutantę Šiaulių „Šiaulių“ ekipą.

Reguliariajame sezone varžovams jokių vilčių nepalikę „Vairo-Kalvio“ regbininkai šįkart turėjo gerokai pavargti kovodami su jaunąją „Šiaulių“ komanda. Pirmojo kėlinio viduryje čempionai pirmavo 14:0, bet savo rezultatyvia ataka sugebėjo atsakyti ir „Šiauliai“ (14:7). Antrajame kėlinyje „Vairas-Kalvis“ sugebėjo surengti keletą sėkmingų atakų, o „Šiauliai“, nors ir turėjo keletą gerų galimybių pasižymėjo, savo progų neišnaudojo.

„Vairui-Kalviui“ 14 taškų pelnė Donatas Vilimavičius, po 5 – Mindaugas Misevičius, Tomas Stungys bei Maksimas Guseinovas.

„Šiaulių“ gretose 5 taškais pasižymėjo Gytis Balčiūnas, 2 – Deividas Vorašilka.

Geriausi žaidėjai: Paulius Strigūnas („Vairas-Kalvis“), Martynas Gedminas („Šiauliai“).

„Lengva pergalė reguliariajame sezone nusiteikimui kojos gal ir nepakišo. Žinojome, kad rungtynės bus sunkesnės. Varžovai yra jauni, motyvuoti. Visgi atsidavimas žaidėjų buvo skirtingas, todėl pats žaidimas buvo blankus“, – sakė „Vairo-Kalvio“ žaidėjas Modestas Bekeris.

„Sunku pasakyti, ko pritrūko. Tikriausiai sėkmės. Visi sutarėme, kad sužaidėme geriausias sezono rungtynes, todėl esame patenkinti, – kalbėjo vienas „Šiaulių“ lyderių M. Gedminas. – Mažajame finale sieksime tik pergalės“.

Mačas dėl trečiosios vietos ir didysis finalas vyks šeštadienį, spalio 6 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.