EUROLYGA 2023

S. Maslobojevas įvardijo, kas C. McGregorui artėjančioje kovoje gali pakišti koją

Mėnesius žiniasklaidos antraštėse vykusį mišrių kovos menų žvaigždžių airio Conoro McGregoro ir ruso Khabibo Nurmagomedovo kova spalio 6-ąją persikels į tikrą ringą. Jau dabar „UFC“ organizacijoje mūšis dėl titulo vadinamas istoriniu momentu. Vienas garsiausių ir tituluočiausių Lietuvos kovotojų Sergejus Maslobojevas sako turintis savąjį favoritą.

 C.McGregoras jau visai netrukus susikaus su Ch.Nurmagomedovu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 C.McGregoras jau visai netrukus susikaus su Ch.Nurmagomedovu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 C.McGregoras, kaip ir prieš kiekvieną kovą, spaudos koferencijoje surengia savotišką šou.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 C.McGregoras, kaip ir prieš kiekvieną kovą, spaudos koferencijoje surengia savotišką šou.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 4, 2018, 11:46 AM, atnaujinta Oct 4, 2018, 11:48 AM

Laukia retų, bet pavojingų smūgių

Nė karto mišriose kovose nepralaimėjęs rusas K. Nurmagomedovas prieš du metus nekovojusį airį C. McGregorą. Milijono vertės turtą sukaupęs Rusijos atstovas prieš šimtą kartų turtingesnį Airijos išsišokėlį. Abu jie žada vieną – sudoroti savo priešininką. Bet ar galima prognozuoti, kam šeštadienio vakarą iš tikrųjų pasiseks?

„Dėl įvairių priežasčių sunku prognozuoti, kas bus šios dvikovos favoritas. Visgi, manau, kad jeigu protingai laikysis plano, C. McGregoras turėtų laimėti. Spėju, kad kova bus įtempta, su retomis ir atsargiomis, bet pavojingomis atakomis“, - sako S. Maslobojevas.

Tiesa, bukmekeriai geriau vertina Rusijos atstovo šansus patiesti varžovą. K. Nurmagomedovui suteikiama daugiau nei 60 proc. galimybė laimėti, C. McGregorui – tik 40 proc.

Lengvoje svorio kategorijoje besikausiančios „UFC“ žvaigždės iš pirmo žvilgsnio – labai panašios. Abiem kovotojams po 30 metų, jie sveria tiek pat. K. Nurmagomedovas tik keliais centimetrais aukštesnis už C. McGregorą, tačiau airio ištiestų rankų ilgis 10 centimetrų didesnis nei Rusijos kovotojo. Visgi, jų kovos stiliai skiriasi.

„Khabibas pasižymi užsispyrimu, fizine jėga ir imtynių sugebėjimais. Galbūt jo stovėsena ne pati geriausia. Tačiau mišriuose kovos menuose tai didžiulės įtakos nedaro, nes vienas smūgis gali pakeisti visą kovos eigą. Kalbant apie C. McGregorą, jis labai gerai jaučia distanciją, puikiai smūgiuoja ir yra įvaldęs kovos vedimo strategiją. Jis nėra imtynių ekspertas, nors gerą gynybą nuo imtynininkų turi“, - samprotauja S. Maslobojevas.

Psichologinis pasiruošimas – vienas svarbiausių aspektų

Tituluotas Lietuvos kovotojas S. Maslobojevas sako, kad fiziškai pasiruošti tokiai kovai reikia maždaug 1-2 mėnesių. Ne mažiau svarbu ir psichologija. „Psichologinis darbas turėtų būti vykdomas visada, ypač paskutinį mėnesį. Bendravimas su psichologais, savęs nuteikinėjimai, pasitikėjimas savimi ir ryžtas viso pasiruošimo proceso metu – tai labai svarbu. Visus šiuos aspektus apima psichologinės treniruotės“, - tvirtina sportininkas.

C. McGregoras jau dabar giriasi, kad už šią dvikovą susižers apie 50 milijonų eurų. S. Maslobojevas spėja, kad nepaisant visų pagyrų, Airijos kovotojui psichologiškai sugrįžti po pertraukos gali būti sunku. „Po pertraukos jam gali kilti psichologinių dvejonių. Koją kišti gali ir tai, kad jo paskutinė kova buvo bokso ringe. Tam jam reikėjo keisti kovos stilių. Visgi, jį supa puikūs profesionalai. Tokiame lygyje darbas su psichologais bus kruopščiai atliktas“, - sako Lietuvos kovotojas.

K. Nurmagomedovas į kovą taip pat turės žengti psichologiškai tvirtai nusiteikęs. Ar jis gali jausti papildomą spaudimą dėl to, kad per profesionalo karjerą dar nė karto nepralaimėjo? „Žiūrint, į ką dėmesį kreips jo komanda. Jei leis tokioms mintims užvaldyti save, tai ir šortų spalva gali pradėti trukdyti“, - tvirtina S. Maslobojevas.

C. McGregoro „cirko“ elementai – už ar prieš?

C. McGregoro įvaizdis kovų pasaulyje – puikiai žinomas. Jis vertinamas kaip šoumenas, savo varžovams negailintis šlykščiausių epitetų bei nuolat provokuojantis kitus. Airiui nieko nereiškia per spaudos konferenciją paimti iš varžovo nugalėtojų diržą ar mesti į žmogų kėdę. S. Maslobojevui toks elgesys nepatinka, bet jis pripažįsta – tai vilioja žiūrovus.

„Asmeniškai esu prieš tokius cirkus. Tačiau dauguma žmonių tai „veža“. Tokie išsidirbinėjimai prikausto žmones prie televizorių ekranų, jie nori pamatyti, ar kas nors užčiaups C. McGregorą, ar jis ką nors užčiaups. Tai – gero šou dalis ir Conoras šią dalį atlieka puikiai“, - sako S. Maslobojevas.

Kova dėl lengvo svorio čempiono titulo vyks Las Vegase. K. Nurmagomedovas bandys apginti titulą, o C. McGregoras jį atgauti. Airijos kovotojas buvo dviejų svorio kategorijų čempionas, tačiau titulai iš jo atimti, kai savo laimę sportininkas išbandė bokso ringe su Floydu Mayweatheriu.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.