EUROLYGA 2023

Pasaulio čempionu tapęs S. Maslobojevas: „Man žadėdavo valstybės apdovanojimus, o gaudavau diplomus“

Savaitgalį Rygoje (Latvija) vykusiame WAK-1F organizacijos pasaulio mėgėjų kikbokso (K-1) čempionate blizgėjo Lietuvos kovotojai. Aukso medalį iškovojo ir vienas žymiausių Lietuvos kovotojų Sergejus Maslobojevas.

Sergėjus Maslobojevas<br>M.Kulbio nuotr.
Sergėjus Maslobojevas<br>M.Kulbio nuotr.
Sergėjus Maslobojevas<br>kiti
Sergėjus Maslobojevas<br>kiti
Sergėjus Maslobojevas<br>M.Kulbio nuotr.
Sergėjus Maslobojevas<br>M.Kulbio nuotr.
Sergėjus Maslobojevas<br>V.Ščiavinskas
Sergėjus Maslobojevas<br>V.Ščiavinskas
Sergėjus Maslobojevas<br>M.Kulbio nuotr.
Sergėjus Maslobojevas<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-10-09 00:15

Svorio kategorijos per 91 kg finale S. Maslobojevas jau pirmajame raunde nokautavo Moldovos atstovą Iaroslavą Linicą.

„Finale jaunuolis iš Moldovos buvo nusiteikęs labai rimtai. Prieš dvikovą jis pats man pasakė, kad mane žino, gerbia ir ruošiasi rimtai susigrumti. Pati kovoja truko mažiau nei minutę. Pasiunčiau varžovą į nokdauną, po kurio teisėjas nutraukė kovą“, – naujienų agentūrai ELTA sakė S. Maslobojevas

Lietuvos kovotojas pastaraisiais metais dažniausiai dalyvauja profesionalų turnyruose, todėl su mėgėjais nusprendė pasivaržyti tik dėl didesnės kovinės praktikos.

„Šiam čempionatui specialiai nesiruošiau, tiesiog turiu dviejų mėnesių pertrauką tarp kovų, todėl norėjau tiesiog pasibūti ringe. Net nelabai galvojau apie rezultatą, tiesiog tai buvo pasiruošimas prieš laukiančias svarbesnes kovas. Taip gavosi, kad tapau pasaulio čempionu“, – įspūdžiais dalinosi kovotojas.

„Sparta gym“ klubui atstovaujantis kovotojas tikėjosi Rygoje turėti bent keletą kovų, bet jo svorio kategorijoje varžėsi vos keturi dalyviai, o pusfinalyje su lietuviu atsisakė kautis rusas Markosas Karapetianas.

Nepaisant triumfo Rygoje, S. Maslobojevas neketina grįžti į mėgėjų sportą.

„Anksčiau trejus metus iš eilės dalyvaudavau WAKO čempionatuose ir po kiekvieno medalio man sakydavo, jog po dar vienos pergalės aš gausiu Lietuvos valstybės apdovanojimą – ordiną, bet, išskyrus diplomus, nieko negavau. O pasiruošimas varžyboms kainuoja brangiai. Reikia daug laiko pasiruošimui, finansų, visą savaitę išlaikyti tinkamą svorį.

Ir už tai gauti tik paprastą diplomą man yra per mažai. Po trijų laimėtų pasaulio čempionatų svajodavau apie ordiną, bet kai jo negavau, tai nusprendžiau, kad mėgėjų turnyruose nebedalyvausiu.

O WAK-1F čempionate sudalyvavau tiesiog savo malonumui, – pasakojo S. Maslobojevas. – Žinoma, jeigu pagerėtų santykiai su Lietuvos kikbokso federacija, ir man būtų pažadėtas valstybinis apdovanojimas už pergales, tai svarstyčiau apie sugrįžimą į WAKO Europos ar pasaulio čempionatus“.

Iš „Sparta gym“ kovotojų aukso medalius Rygoje taip pat iškovojo Janas Nausas, Deividas Michnevičius, Germantas Paulauskas ir Laurynas Sriubiškis, vicečempionais tapo Edvinas Šalkovskis, Raimondas Avlasevičius, Rytis Lekys, Edgaras Samsonovas ir Herkus Šetkus, o bronzą pelnė Vaidas Maciulevičius.

Suaugusių tarpe pasaulio čempionu taip pat tapo klaipėdietis Kirilas Pšonko, o sidabro medalis atiteko kauniečiui Mindaugui Packevičiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.