EUROLYGA 2023

Tarptautiniame golbolo turnyre lietuviai taisys pasaulio čempionate padarytas klaidas

 Penktadienį Trakuose prasideda tarptautinis golbolo turnyras, kuriame parolimpinė čempionė Lietuvos vyrų golbolo rinktinė išbandys naujas taktikas prieš svarbiausias varžybas, ruošiantis atrankai į Tokijo paralimpines žaidynes. 

Lietuvos rinktinė taisys klaidas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos rinktinė taisys klaidas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-26 11:46

Lietuvos olimpinio sporto centro Trakų irklavimo bazės salėjevyksiančiame turnyre dalyvaus aštuonios vyrų ir jaunimo golbolo
komandos iš penkių šalių - Latvijos, Lietuvos, Moldavijos, Ukrainos ir Vokietijos. 

„Šiemet vykusiame pasaulio čempionate gavau daug medžiagos. Pamatėme mūsų sportininkų klaidas ir siekiame tas klaidas ištaisyti, bei pamatėme kitų šalių stipriąsias vietas - kodėl jos laimi, kaip reaguoja stresinėse situacijose. Su kiekvienu sportininku dirbame individualiai ir ieškome naujų gynybos bei puolimo būdų, siekiame atrasti naujų, netikėtų ėjimų. Treniruotėse sportininkai puikiai susitvarkė. Trakuose pažiūrėsime, ar varžybų įtampa koreguos jų metimo techniką. Reikia išanalizuoti sportininko būseną varžybose ir kaip galima palengvinti įtampą“, - kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Šarūnas Jukna. 

Kitąmet Lietuvos vyrų golbolo rinktinė turės du šansus patekti į Tokijo paralimpines žaidynes - birželio mėnesį JAV vyksiančiame Tarptautinės aklųjų sporto federacijos (IBSA) atrankos turnyre ir spalio mėnesį vyksiančiame Europos čempionate - iš abejų varžybų į paralimpines žaidynes pateks pirmąsias vietas užimsiančios komandos. 

Spalio 26-28 dienomis Trakuose varžysis šeši Lietuvos vyrų golbolo rinktinės nariai - Marius Zibolis, Mantas Brazauskis,Mantas Panovas, Artūras Jonikaitis, Justas Pažarauskas ir Nerijus Montvydas. 

Jau antrą kartą tarptautiniame turnyre Trakuose dalyvaus ir Lietuvos jaunimo rinktinė, kurią sudarys Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro moksleiviai, treniruojami Vyganto Mockūno, - Normantas Prušinskas, Ernestas Kačiulis, Alfredas Bystrickis,Deivdas Mockus, Arijus Kalinauskas ir Gabrielė Eglinskaitė. 

Tarptautinį golbolo turnyrą Trakuose organizuojančios Lietuvos golbolo teisėjų asociacijos prezidentas Rimantas Venckutonis, atsakingas už golbolo plėtrą Lietuvoje, teigė, kad Lietuvos vyrų golbolo rinktinės pakilimo laikotarpį būtina išnaudoti, todėl investuojama į jaunimo golbolo plėtrą ir sudaroma daugiau sąlygų jaunimui varžytis savo šalyje tarptautiniu mastu. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.