EUROLYGA 2023

Rankininkai svarbiam mūšiui su portugalais pasitelkė ir Aideną Malašinską

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė penktadienį vakare iš Prancūzijos sugrįžo į Lietuvą, kur sekmadienį jos laukia itin svarbios Europos čempionato atrankos rungtynės su Portugalijos komanda.

 A.Juškėnui malonu žaisti gimtojoje Klaipėdoje.<br> LRF nuotr.
 A.Juškėnui malonu žaisti gimtojoje Klaipėdoje.<br> LRF nuotr.
 Rinktinei atstovaus ir A.Malašinskas.<br> LRF nuotr.
 Rinktinei atstovaus ir A.Malašinskas.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 27, 2018, 4:45 PM, atnaujinta Oct 27, 2018, 4:51 PM

Pirmąsias naujojo atrankos ciklo rungtynes prancūzams 27:42 pralaimėjusiai Lietuvos rinktinei mačas su portugalais taps vienu svarbiausių šiame cikle.

Į Lietuvą portugalai atvyksta pakilios nuotaikos – trečiadienį jie iškovojo pirmąją pergalę, 21:13 įveikę Rumunijos rinktinę.

Rinktinės treneriai nesureikšmino to, kad portugalai pralaieod tik 13 įvarčių, nes kiekvienos rungtynės - atskira istorija.

Iš kiekvienos grupės į Europos čempionatą tiesiogiai pateks dvi pirmąsias vietas užimsiančios rinktinės bei keturios geriausios trečiosios komandos.

Šiam svarbiam mačui prie rinktinės jau prisijungė ir Čempionų lygoje rungtyniaujantis Aidenas Malašinskas, kuris dėl traumos praleido rungtynes Prancūzijoje. Nuostolių Lietuvos rinktinė turės ir šiame mače – komandai vis dar padėti negali Jonas Truchanovičius, Benas Petreikis, Giedrius Morkūnas. Visų jų nebuvo ir Prancūzijoje.

„A.Malašinskas yra toks žaidėjas, kuris ir vienas gali daug nulemti. Prie jo sprendimų taikysis kiti žaidėjai“, – sakė rinktinės treneris Artūras Juškėnas.

Treneris teigė, kad žaisti gimtojoje Klaipėdoje jam malonu, nes iš poros tūkstančių žiūrovų retas kuris jam veidas jam nėra matytas.

Portugalijos rinktinė, kaip ir mūsų šalies nacionalinė komanda, nepateko į 2019 metų planetos pirmenybes. Paskutiniajame atrankos etape portugalai nesugebėjo peržengti serbų barjero. Lietuviams kelią į pasaulio čempionatą vasarą pastojo Islandijos rankininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.