EUROLYGA 2023

Populiariausiu tapęs E. Kavaliauskas – svajonės siekiantis ir aukštyn lipantis sportininkas

„LTeam apdovanojimų 2018” populiariausio sportininko balsavime, kuriame savo balsą galėjo atiduoti visi sporto mėgėjai netrūko intriguojančios kovos.

Dvejose olimpinėse žaidynėse dalyvavęs E.Kavaliauskas tapo bokso profesionalu ir skina pergales Amerikoje.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Dvejose olimpinėse žaidynėse dalyvavęs E.Kavaliauskas tapo bokso profesionalu ir skina pergales Amerikoje.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Dvejose olimpinėse žaidynėse dalyvavęs E.Kavaliauskas tapo bokso profesionalu ir skina pergales Amerikoje.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Dvejose olimpinėse žaidynėse dalyvavęs E.Kavaliauskas tapo bokso profesionalu ir skina pergales Amerikoje.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Dvejose olimpinėse žaidynėse dalyvavęs E.Kavaliauskas tapo bokso profesionalu ir skina pergales Amerikoje.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Dvejose olimpinėse žaidynėse dalyvavęs E.Kavaliauskas tapo bokso profesionalu ir skina pergales Amerikoje.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 17, 2018, 10:58 PM

Nors ilgą laiką pirmavo vienas geriausių Lietuvos krepšininkų, NBA žaidžiantis Domantas Sabonis, vis tik balsavimui persiritus į antrąją pusę visus aplenkė ir nebepavejamu tapo boksininkas Egidijus Kavaliauskas.

Kadangi šios nomnacijos nugalėtoją lėmė tik visuomenės balsai, jis tapo kol kad vieninteliu sportininku, užsitikrinusiu laimėtojo vardą prestižiniuose „LTeam apdovanojimuose 2018”.

E.Kavaliauskas laimi profesionalų ringe Amerikoje, tačiau neatsisako ir svajonės trečiąkart atstovauti Lietuvai olimpinėse žaidynėse, nes dabar kelias į jas neužtvertas ir profesionalams.

21 kova – 21 pergalė. Tokia E.Kavaliausko statistika negali nepadaryti įspūdžio.

30-metis kaunietis profesionalų ringe kol kas sudorojo visus varžovus ir vis kyla reitinge, todėl kitais metais tikisi sulaukti ir šanso kovoti dėl pasaulio čempiono titulo savo svorio kategorijoje (iki 66 kg).

Galvoja apie Tokijo žaidynes

E.Kavaliauskas Lietuvos rinktinės garbę gynė 2008 metų Pekino ir 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse.

Jis neatmeta galimybės atstovauti Lietuvai ir ateityje – 2020 metų Tokijo olimpiadoje, nes prieš 2016 metų Rio de Žaneiro žaidynes buvo pakeistos taisyklės.

Jos dabar leidžia kovoti profesionalams ir svarbiausiose mėgėjų varžybose, tarp jų ir olimpinėse žaidynėse.

„2011 metais iškovojau pasaulio čempionato bronzos medalį ir po metų labai tikėjausi medalio Londono olimpiadoje.

Deja, ši svajonė liko neįgyvendinta, tad neatmetu, kad vėl kovosiu ir dėl olimpinio medalio.

Noro atstovauti Lietuvos rinktinei – labai daug, dabar svarbiausia mano karjeroje – profesionalų ringas ir kova dėl pasaulio čempiono diržo“, – tvirtino E.Kavaliauskas.

Reitinge kyla aukštyn

Profesionalų ringe 21 pergalę (iš jų 17 – nokautais) iškovojęs Lietuvos boksininkas lapkričio viduryje trečią kartą apgynė Šiaurės Amerikos bokso federacijos (NABF) pusvidutinio svorio kategorijos čempiono diržą ir pirmą sykį iškovojo Pasaulio bokso organizacijos (WBO) taržmenyninį čempiono diržą.

Šiuo metu didžiausio pasaulyje bokso statistikos ir rezultatų portalo „BoxRec“ sudarytame reitinge E.Kavaliauskas pusvidutinio svorio kategorijoje pakilo į 8-ąją vietą.

Profesionalų bokso ekspertai kitų metų pradžioje jam prognozuoja kovą dėl WBO pasaulio čempiono titulo su šioje svorio kategorijoje karaliaujančiu amerikiečiu Terence’u Crowfordu.

„Prieš pastarąją mano kovą buvo kalbama, kad pergalės atveju kita kova bus dėl čempiono diržo su T.Crowfordu. WBO reitinge esu pirmas ir man priklausytų kautis su čempionu.

Tačiau pastaruoju metu pasigirdo kalbų, kad T.Crowfordas gali pasirinkti kitą varžovą. Spėliojama, kad tai gali būti 4-ojoje reitingo vietoje esantis buvęs WBC pasaulio čempionas britas Amiras Khanas. Kol kas esu apimtas nežinomybės.

Priartėjau prie savo svajonės ir trokštu kovoti dėl diržo. Jeigu bus suteiktas šansas, reikės atimti čempiono diržą ir užsisegti sau“, – tarp nusivylimo ir ambicijų gyvena E.Kavaliauskas.

Turi į ką lygiuotis

Ryžto siekti titulinės kovos lietuviui suteikia ir pamatytos tituluočiausių boksininkų kovos. Tarp jų – legendinio filipiniečio Manny Pacquiao, kuris kovoja toje pačioje svorio kategorijoje kaip ir E.Kavaliauskas.

„Žiūrėdamas tokias kovas pagalvoju, kad greitai ir aš ten būsiu. Amerikiečiai tiesiog pamišę dėl bokso.

Jungtinėse Valstijose boksas – kaip pas mus krepšinis. Aišku, čia labai populiarus ir krepšinis, beisbolas, amerikietiškasis futbolas, ledo ritulys.

Tačiau titulinės bokso kovos sutraukia milžinišką auditoriją prie televizorių ekranų ir arenose. Bilietų į didžiąsias kovas negalima gauti jau prieš 2 mėnesius.

Teko stebėti dvi M.Pacquiao kovas, taip pat Las Vegase vykusią kovą dėl trijų organizacijų diržų tarp amerikiečio Andre Wardo ir ruso Sergejaus Kovaliovo. Įspūdis nerealus. Noriu tai patirti ir savo kailiu, būdamas ringe“, – pasakojo E.Kavaliauskas.

Kovoja ir kitas lietuvis

Šešerius metus profesionalų ringe kovojantis E.Kavaliauskas įdėmiai seka ir pirmuosius tautiečio Eimanto Stanionio žingsnius. Po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių į profesionalų gretas perėjęs 24-erių Europos čempionas laimėjo visas 7 kovas (5 – nokautais).

„Eimantas dabar yra ten, kur jaučiasi geriausiai, – profesionalų ringe. Čia reikia daugiau fizinės jėgos, o jos jis turi pakankamai. Perspektyvos tikrai puikios, jis gali daug pasiekti.

Mėgėjų varžybose jis jau įrodė savo jėgą laimėdamas Europos čempionatą. Galėjo ir turėjo daugiau pasiekti ir olimpinėse žaidynėse, tačiau kelią medalių link jam užkirto teisėjų sprendimai“, – sakė E.Kavaliauskas.

Pateko tarp populiariausių

„Su žmona šiemet ketinome grįžti į Lietuvą, nes mums Kalėdos – šeimos šventė ir norisi jas sutikti su artimiausiais žmonėmis, – sakė E.Kavaliauskas. – Bet turiu likti JAV, nes neaišku, kada vyks kita mano kova, todėl eglutę jau pasipuošėme čia.“

Boksininko pergalės JAV neliko nepastebėtos Lietuvoje – jis tapo vienu lyderių balsuojant dėl „LTeam“ apdovanojimų.

E.Kavaliauskas mėgstamiausio sportininko nominacijoje kol kas užima trečiąją vietą.

Boksininką lenkia tik krepšininkas Domantas Sabonis ir plaukikė Kotryna Teterevkova.

„Rinkimų rezultatai mane tikrai maloniai nustebino ir paglostė širdį, nes jau ne vienus metus gyvenu ir sportuoju ne Lietuvoje. Džiaugiuosi, kad manęs Lietuvoje nepamiršo.

Lietuvių palaikymas vis auga. Po kiekvienos pergalės pasipila sveikinimai tiek iš Lietuvos, tiek iš JAV gyvenančių tautiečių. Man tai labai daug reiškia.

Kai palieki savo tėvynę, svečioje šalyje su kiekviena diena vis labiau supranti, kokia stipri meilė savo šaliai, ir ta meilė tik didėja.

Ant mano aprangos visada būna Lietuvos trispalvė. Nors ir mažas atributas, bet aš trokštu visam pasauliui parodyti, iš kur esu ir kas aš esu“, – teigė E.Kavaliauskas. (LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.