EUROLYGA 2023

Išplatintas įrašas, kuriame dziudo čempionas Ignas Mečajus galimai žiauriai muša merginą

Pirmąją Kalėdų dieną feisbuko socialiniame tinkle buvo išplatintas Gabrielės Kaitės įrašas. Mergina paskelbė incidento, įvykusio dar šių metų lapkričio 16-ąją dieną, vaizdo įrašą.

Dziudo Lietuvos čempiono Igno Mečajaus galimai sužalota mergina.<br> Facebook nuotr.
Dziudo Lietuvos čempiono Igno Mečajaus galimai sužalota mergina.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-25 20:38, atnaujinta 2018-12-26 11:53

Įraše, kaip spėjama, talentingas dziudo imtyninkas alytiškis 20-metis Ignas Mečajus, pats ką tik pakilęs nuo žemės, stipriai smūgiuoja kumščiu šalia stovinčiai merginai į veidą ir ją parbloškia ant grindinio.

„2018.11.16. Negaliu nepasidalint šia skaudžia patirtimi. Šis žmogus – IGNAS MEČAJUS, paliko prisiminimą visam gyvenimui. Žmogus, jeigu galima taip pavadinti, neatsižvelgdamas į pasėkmes, sužalojo mane. Ilgai buvau be sąmonės. Siūvimo žaizdos.

Skaudėjo, ilgai gijo, sugijo. Bet džiaugiuosi, jog po šio smūgio vaikštau šia žeme ir esu fiziškai ir protiškai sveika. Dėkinga gyvenimui. O jus, atsargiai su šiuo persona... Ačiū angeliukui, kuris padėjo man pagalvę“, – rašo Gabrielė Kaitė.

Teisėsauga aiškinasi, ar tikrai I.Mečajus gatvėje sumušė merginą.

Įspėjame, kad vaizdai gali šokiruoti.

Lietuvos dziudo federacija (LDF) antradienį tik sužinojusi apie incidentą, pasmerkė tokį sportininko elgesį ir žadėjo atlikti vidinį tyrimą.

„Dėl netoleruotino Igno Mečajaus elgesio.

Šiandien, gruodžio 25 dieną, socialinėje medijoje pasklido žinutė su filmuota vaizdine medžiaga dėl Igno Mečajaus smurto prieš merginą. Iki šios dienos Lietuvos dziudo federacija neturėjo jokios informacijos apie tokį Igno Mečajaus neadekvatų išpuolį.

Teisėsauga neinformavo federacijos apie toki incidentą, jei būtume gavę informaciją anksčiau, tikrai būtume Vykdomajam komitete apsvarstę šia situaciją ir savo kompetencijos ribose skyre nuobaudą sportininkui.

Noriu užtikrinti visuomenę, jog Lietuvos dziudo federacija niekada netoleravo ir netoleruos smurto, nesvarbu prieš ką jis bebūtų nukreiptas.

Lietuvos dziudo federacija atsiriboja nuo Igno Mečajaus smurto veiksmų.

Artimiausiu metu bus atliktas federacijos vidinis tyrimas ir analizė dėl šio Igno Mečajaus elgesio, paaiškėjus visoms aplinkybėms bus imtasi griežčiausių priemonių, numatytų Lietuvos dziudo federacijos kompetencijos ribose“, – tekstą pasirašė LDF prezidentas Vigmantas Sinkevičius.

Ramunės Aleknavičienės auklėtinis I.Mečajus yra svorio kategorijos virš 100 kg Lietuvos dziudo čempionas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.