EUROLYGA 2023

Nevaldomi smurto proveržiai: tamsiausios dėmės Lietuvos sporte

Šventiniu laikotarpiu po visą Lietuvą pasklido nemaloni žinia – dziudo kovotojas Ignas Mečajus kaltinimas žiauriai sumušęs merginą.

 Sportininkai Lietuvoje yra nekartą smurtavę prieš kitus.<br> Lrytas.lt montažas
 Sportininkai Lietuvoje yra nekartą smurtavę prieš kitus.<br> Lrytas.lt montažas
G.Einikis nuolat įkliūna dėl smurto prieš savo žmoną.<br>A.Pilaitienės nuotr.
G.Einikis nuolat įkliūna dėl smurto prieš savo žmoną.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Olimpinis prizininkas E.Petrauskas yra nuteistas dėl smurto.<br>A. Pliadžio nuotr.
Olimpinis prizininkas E.Petrauskas yra nuteistas dėl smurto.<br>A. Pliadžio nuotr.
Žuvęs R.Morkevičius yra smurtavęs prieš moterį.<br>Lrytas.lt nuotr.
Žuvęs R.Morkevičius yra smurtavęs prieš moterį.<br>Lrytas.lt nuotr.
Krepšininkų muštynės tarpusavyje.<br> Youtube.com nuotr.
Krepšininkų muštynės tarpusavyje.<br> Youtube.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-12-30 08:33

Pirmąją Kalėdų dieną socialiniame tinkle „Facebook“ buvo išplatintas Gabrielės Kaitės įrašas. Mergina paskelbė incidento, įvykusio dar šių metų lapkričio 16-ąją dieną, vaizdo įrašą.

Įraše, kaip spėjama, talentingas 20-metis dziudo imtyninkas, pats ką tik pakilęs nuo žemės, stipriai smūgiuoja kumščiu šalia stovinčiai merginai į veidą ir ją parbloškia ant grindinio.

Šiuo metu vyksta šio incidento aplinkybių tyrimas ir kol kas kaltinimai nėra pareikšti nei vienam asmeniui. Tačiau tai yra nebe pirmas atvejis kuomet sporto pasaulio atstovai bėdas sprendžia pasinaudoti smurtu.

Olimpiniam prizininkui – laisvės apribojimas dėl sumušto žmogaus

2018 metų lapkričio mėnesį Alytaus apylinkės teismas boksininką Evaldą Petrauską pripažino kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir paskyrė jam laisvės apribojimo bausmę, taip pat olimpiniam prizininkui teks atlyginti nuostolius nukentėjusiajam.

Kaip pranešė teismas, boksininkas nuteistas už tai, kad 2017 metų vasario mėnesį prie Dailidės ežerėlio išgertuvių metu, kilus žodiniam konfliktui, pargriovė ant žemės nukentėjusįjį bei rankomis ir kojomis sudavė jam į galvą bei veidą. Nukentėjusiajam nustatytos kraujosruvos odoje ir poodyje – kaktoje ir dešinės akies vokuose, taip pat apatinio žandikaulio lūžimas dešiniajame kampe.

 

Teismas E.Petrauską pripažino kaltu ir paskyrė jam laisvės apribojimo bausmę vieneriems metams. Boksininkas įpareigotas visą bausmės laiką būti namuose nuo 23 val. iki 6 val., jeigu tai nesusiję su darbu. Be to, E.Petrauskas turės neatlygintinai išdirbti šimtą valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais žmonėmis, kuriems reikalinga pagalba.

Žinomas boksininkas dar ir įpareigotas atlyginti 1,2 tūkst. eurų neturtinę ir 250 eurų turtinę žalą nukentėjusiajam, o valstybei kompensuoti Vilniaus teritorinės ligonių kasos patirtas, apie 500 eurų siekiančias antrinės teisinės pagalbos išlaidas.

Garsus bušido kovotojas gatvėje nokautavo merginą

2013 metų kovo mėnesį kovos menų profesionalas, dėl savo įgūdžių ypač girtas Japonijoje, Remigijus Morkevičius spyrė į galvą merginai. Muay thai (Tailando bokso) ir bušido turnyrų nugalėtojas penktadienio vakarą išėjęs iš baro dėl neaiškių priežasčių kojos smūgiu nokautavo 20-metę Kariną Mirinovą. Netrukus R.Morkevičius pabėgo, tačiau vėliau sugrįžo į įvykio vietą, kur spėjo pasipriešinti pareigūnams – vienam spyrė į pilvą. Už tai teismas jam skyrė 520 litų baudą ir 8 mėnesių laisvės apribojimą.

„Pakibinęs“ simpatišką merginą norėjau prieš ją pasipuikuoti, koja neturėjo jos kliudyti, o turėjo tik praskrieti šalia. Pirmą kartą gyvenime mano kūnas mane pavedė. Ši klaida – gėdingiausia mano gyvenime“, – tuomet kalbėjo R.Morkevičius.

Deja, pačio sportininko gyvybė užgeso 2016 metų gruodį, kuomet R.Morkevičius buvo užpultas ir nušautas.

R.Morkevičius daugelį metų buvo Kauno policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų akiratyje. Jis buvo užfiksuotas bendraujantis su Kryžkelės gaujos, taip pat Vilijampolės nusikalstamo pasaulio atstovais. Turėjo pravardes Morka ir Remyga.

Garsaus krepšininko namuose – nuolatiniai smurto proveržiai

Konfliktai Gintaro Einikio šeimoje retai kada baigiasi. Pastarąjį kartą buvęs krepšininkas areštinėje atsidūrė 2016 metų lapkričio mėnesį. Tuomet vėlų šeštadienio vakarą policija vėl buvo iškviesta į Rumpiškės gatvę Klaipėdoje. Pareigūnams skambinusi G.Einikio žmona Jurgita teigė, kad vyras smurtauja. Jis buvo išvežtas į areštinę, kur praleido dvi dienas.

Manoma, kad smurto protrūkį iššaukė alkoholis – G.Einikis į alkoholio matuoklį įpūtė beveik tris promiles. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje.

Prieš tai pora konfliktavo gegužės pabaigoje. Vyro siautėjimo išsigandusi moteris buvo priversta kviesti policiją. Tąkart G.Einikis įpūtė 2,44 promiles alkoholio.

murtu besibaigiantys santykių aiškinimaisi šioje šeimoje – nebe naujiena. Ne kartą dėl šios priežasties abu sutuoktiniai yra susitikę teismuose. O po kurio laiko J.Einikienė savo vyrui atleisdavo, abu susitaikydavo ir gyvendavo toliau.

„Šilutės“ legionierius nuo laiptų nubloškė lietuvį

2018 metų pavasarį Šilutę sudrebino nemenkas skandalas. „Šilutės“ komandos legionierius Jeffery Perkinsas savaitgalį naktiniame klube nuo laiptų nustūmė ir rimtai sužalojo žmogų. Incidentas įvyko naktį iš šeštadienio į sekmadienį populiariame Šilutės „Golden Room“ klube. Galimai apsvaigęs 25-erių krepšininkas į incidentą įsivėlė paryčiais klubo prieigose, kai lietuvis kvietėsi taksi automobilį.

Nukentėjęs Tomas Kazlauskas krepšininkui kelis kartus ištiesė ranką sveikintis, o šis kažką atšovė ir vaikiną pastūmė nuo laiptų. Po to, kai J.Perkinsas nubloškė lietuvį, prasidėjo muštynės. Galiausiai kaltininkas paspruko, o mušeikas sustabdė apsauga. Vėliau, iš pradžių lyg niekur nieko pro muštynes pravažiavusi policija taip pat prisistatė į įvykio vietą.

„Buvau praradęs sąmonę, todėl visko tiksliai neatsimenu, tačiau iš mano pusės tikrai nebuvo jokios provokacijos“, – pavasarį lrytas.lt sakė į ligoninę patekęs T.Kazlauskas.

Mušasi ir tarpusavyje

2017 metų pabaigoje Nacionalinę krepšinio lygą (NKL) sukrėtė skandalas, kuomet tarpusavyje susimušė vienos komandos žaidėjai. „Telšių“ komandai rengiant gynėjas Tomas Domarkas bandė perduoti kamuolį po krepšiu esančiam kolegai, tačiau šis bandymas nebuvo sėkmingas.

Dėl prarasto kamuolio gynėjui pretenzijų turėjo „Telšių“ puolėjas Osvaldas Mačernis, kuris, paskelbus minutės pertraukėlę, bandė dėstyti savo tiesas bendraklubiui. Tačiau kalba baigėsi muštynėmis: 35 metų O.Mačernis smogė 26 metų gynėjui T.Domarkui į veidą. Šis nukrito, o teisėjas O.Mačerniui skyrė diskvalifikacinę pražangą, jis nedelsiant buvo išvytas iš salės.

T.Domarkas daugiau aikštėje nepasirodė.

Tai ne pirmasis kartas, kai tarpusavyje susimuša vienos komandos žaidėjai. Prieš 15 metų taip pat įvyko žaidžiant „Naftos“ ekipai. LKL debiutantei „Naftai“ atstovaujantys Martynas Slivskis ir Artūras Darašas dėl praleisto Artūro Javtoko metimo susikivirčijo taip, kad į darbą paleido kumščius. Antrojo kėlinio 2-ąją min. leidę A.Javtokui pelnyti du taškus, M.Slivskis ir A.Darašas susiginčijo, kuris turėjo dengti „Lietuvos ryto“ puolėją.

Žodžių karas netrukus virto muštynėmis: A.Darašas stuktelėjo M.Slivskiui, o šis komandos draugui žiebė į veidą. Nuo smūgio subyrėjo A.Darašo akinių stiklai, iš krepšininko nosies pasipylė kraujas. M.Slivskis kurį laiką buvo užėmęs boksininko poziciją. Tarp susipykusių komandos draugų stojo „Naftos“ puolėjas Aivaras Jokubaitis.

Vėliau šis krepšininkas per didžiąją mačo pertrauką šaipydamasis imitavo M.Slivskio stovėseną. Abu peštynių dalyviai buvo diskvalifikuoti. Šalies krepšinio lygoje šis atvejis buvo beprecedentis.

Panašus nutikimas įvyko ir Lietuviško futbolo pasaulyje.

2013 metais spalio mėnesį Alytuje vyko A lygos mačas tarp „Dainavos“ ir Gargždų „Bangos“ komandų. Rungtynes 1:0 laimėjo svečių ekipa, tačiau šių rungtynių akcentas – tikrai ne rezultatas.

„Dainava“ rungtynes baigė devyniese, nes baigiantis susitikimui vienas kitam į atlapus kibo Deividas Padaigis ir Titas Vitukynas. Vyrus nuraminus abu žaidėjai buvo išvaryti iš aikštės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.