EUROLYGA 2023

Garsiausios 2018-ųjų sporto citatos: su žodeliais „pyst“, „užkalė“ ir vyrus-cezarius

2018 metai prabėgo labai greitai, tačiau per juos sporto pasaulyje spėjo nutikti gausybė skambių įvykių.

 Iš sporto pasaulio atstovų 2018-aisiais nuskambėjo ne viena įdomi frazė.<br> Lrytas.lt montažas
 Iš sporto pasaulio atstovų 2018-aisiais nuskambėjo ne viena įdomi frazė.<br> Lrytas.lt montažas
Virginijus Šeškus atkentėjo visą Ballų šeimynos šou.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Virginijus Šeškus atkentėjo visą Ballų šeimynos šou.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Broliai Lavrinovičiai pristatė savo prekės ženklą.<br>D.Umbraso nuotr.
Broliai Lavrinovičiai pristatė savo prekės ženklą.<br>D.Umbraso nuotr.
Jonas Valančiūnas patobulino žaidimą NBA.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jonas Valančiūnas patobulino žaidimą NBA.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Petrauskas nori toliau kilti karjeros laiptais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Petrauskas nori toliau kilti karjeros laiptais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrius Gudžius iškovojo Europos čempionato auksą.<br>D.Umbraso nuotr.
Andrius Gudžius iškovojo Europos čempionato auksą.<br>D.Umbraso nuotr.
Sergejus Maslobjevas 2018-aisiais buvo nenugalimas.<br>M.Kulbio nuotr.
Sergejus Maslobjevas 2018-aisiais buvo nenugalimas.<br>M.Kulbio nuotr.
G.Liaudanskas-Svaras tikėjo ledo ritulio rinktine ir jo noras išsipildė.<br>P.Mantauto nuotr.
G.Liaudanskas-Svaras tikėjo ledo ritulio rinktine ir jo noras išsipildė.<br>P.Mantauto nuotr.
Mindaugas Kuzminskas viduryje sezono tapo Milano klubo nariu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mindaugas Kuzminskas viduryje sezono tapo Milano klubo nariu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Antanas Sireika kalbėjo apie savo auklėtinių tobulėjimą.<br>G.Šiupario nuotr.
Antanas Sireika kalbėjo apie savo auklėtinių tobulėjimą.<br>G.Šiupario nuotr.
Šarūnas Sakalauskas nepabijojo sukritkuoti Vitorijos komandos trenerį.<br>G.Šiupario nuotr.
Šarūnas Sakalauskas nepabijojo sukritkuoti Vitorijos komandos trenerį.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

2018-12-31 20:36

Lietuvos sportą lydėjo dopingo skandalai, skambios pergalės krepšinio aikštėje ar beviltiški pralaimėjimai futbole. Daugybę gražių epizodų padovanojo Rusijoje praūžęs pasaulio futbolo čempionatas.

Bene didžiausiu įvykiu tapo ir Lietuvos vardą pasauliui priminė garsiosios Ballų šeimynos atvykimas į Lietuvą.

Per visus metus lrytas.lt sporto žurnalistai iš pašnekovų įvairiomis temomis išgirdo ne vieną skambią, juokingą ar net gi ir nelabai džiuginančią frazę.

Ta proga, kviečiame prisiminti keletą iš daugumos minčių, kurias sporto mėgėjai galėjo perskaityti lrytas.lt naujienų portale.  

„Gal per ilgai totalitariniame režime gyveno“ 

Nustebęs, kad vokiečių sportinės aprangos milžinė „Adidas“ siūlo įsigyti drabužius su Sovietų Sąjungos simbolika, dizaineris Aleksandras Pogrebnojus nevyniojo žodžių į vatą ir lrytas.lt žurnalistui tiesiai šviesiai išklojo, ką apie tai mano.

„Patys pirkite klubą“ 

Taip politikas ir Vilniaus miesto savivaldybės narys Markas Adamas Haroldas reagavo į „Ryto“ sirgalių komandos pasipiktinimą, kai pats pasiūlė sumažinti komandai finansavimą. Anot M.A.Haroldo, yra toks modelis, ypač futbole, kur sirgaliai gali pirkti klubo akcijas ir tokiu būdų prisidėti prie klubo valdymo. Jam tai pasirodė idealus sprendimas.

„Yra ir žodelis pyst“

Humoro jausmo nestokojantis komentatorius Vaidas Čeponis, jo neprarado ir tuomet, kai su lrytas.lt dalijosi mintimis apie komentuotas „Žalgirio“ ir CSKA rungtynės. Tuomet iš jo lūpų išsprūdo žodelis „šūdas“.

„Eisiu mušti ir laužyti“

Tokiais vaizdingais žodžiais olimpinio bronzos medalio savininkas Evaldas Petrauskas apibūdino savo norą tobulėti bei pasirodyti 2020-ųjų Tokijo olimpinėse žaidynėse.

„Italijoje net ir daugelio šalių vėliavos buvo netinkamai pakabintos. Gal čia pas juos taip priimta?“

Tokiais juokais dziudo imtynininkės Justinos Kmieliauskaitės treneris Ramūnas Žemaitaitis dalijosi po to, kai Italijoje vykusiose Europos jaunimo dziudo taurės varžybose vietoje Lietuvos valstybės himno buvo sugrotas Lietuvos sovietų socialistinės respublikos (LSSR) himnas.

„Tikslai labai keisti, kaip ir tai, kad organizacijoje juos kelia trenerių kolektyvas, o ne federacijos vadovai. Bet jei taip yra Lietuvos futbole, ką padarysi.“

Taip po eilinio Lietuvos Lietuvos futbolo rinktinės pralaimėjimo kalbėjo buvęs Lietuvos rinktinės futbolininkas Deividas Šemberas, kuriam buvo keista, kad rinktinė turi tikslą neiškristi iš UEFA Tautų lygos C diviziono. Tiesa, tokio tikslo jie taip ir neįgyvendino.

„Atrodo, tarsi taip ir turėjo būti“

Po atslūgusios įtampos ir Europos čempionate iškovoto aukso, disko metikas Andrius Gudžius tiesiog tryško teigiamomis emocijomis ir noriai dalijosi mintimis.

„Ji plaukdama tiesiog kaip variklis „užkalė“

Tokius žodžius iš plaukimo specialisto, buvusio Lietuvos plaukimo rinktinės trenerio Jonao Juozaičio: lrytas.lt žurnalistai išgirdo, kai nusprendė išgirsti nuomonę apie Rūtai Meilutytei pasaulio čempionate Kinijoje nenusisekusią mėgstamą 100 metrų plaukimo krūtine rungtį. Ji pusfinalyje užėmė tik 14-ąją vietą ir nepateko į finalą.

„Jei mes dekoracija, svarbu, kad nepašiepianti“

Prienų miesto vadovas Alvydas Vaicekauskas po garsiosios Ballų šeimynos atkeliavimo į jo valdomą miestą nepasimetė ir žarstė mintis, kad nepaisant bet kokios amerikiečių veiklos, miestas reklamą turės.

„Norite šou? Atsistatydinsiu ir paliksiu jį vadovauti“

Su lrytas.lt bendravęs Prienų krepšinio komandos treneris Virginijus Šeškus, kaip ir visada, nestokojo šmaikštumo ir žarstėsi juokingomis frazėmis, kuriose buvo idėja leisti pačiam Ballų šeimynos tėčiui stoti už komandos vairo.

„Ballai mane pribaigė“

Ir vėl įdomiai prieš naująjį krepšinio sezoną bendraudamas su lrytas.lt kalbėjo Prienų legenda tapęs krepšinio specialistas V.Šeškus. Jis teigė, kad Ballų šeimynos atvykimas į Prienus finansine prasme labai padėjo, tačiau patį taip išvargino, kad jam reikia atostogų.

„Visada bus žmonių, kurie viską neigs ir bus nelaimingi. Jie gal to nesuvokia, bet galima pasakyti, kad jų gyvenimas liūdnas, jei niekuo netiki. Esame kovotojai ir mūsų varžovams nepasisekė.“

Taip hiphopo atlikėjas Gabrielius Liaudanskas-Svaras kalbėjo prieš Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusias 2018 metų IIHF pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės varžybas. Ten Lietuva iškovojo auksą.

„Pas mus namuose aistros verda nuolat.“

Garsaus Lietuvos futbolininko Deivido Česnauskio, kuris po 2018 metų sezono baigė karjerą, žmona Vaida tiesiai šviesiai pasakė, kas dedasi pas juos namuose, kai prasideda futbolo čempionato kovos.

 „Kuo patys smirda, tuo bando ištepti kitus.“

Taip Lietuvos bokso federacijos (LBF) prezidentas Darius Šaluga atkirto į LBF viceprezidento Pauliaus Zabielsko bei  generalinio sekretoriaus pareigas ėjusio Antano Arėškos pareiškimus dėl neva į federacijos apskaitą neįtraukiamų dešimčių tūkstančių eurų.

 „Nuo sunkumų kieti vyrai kietėja, skysti – skystėja. Kaip sakoma, visi vyrai yra cezariai. Tik vieni yra karvedžiai, kiti – salotos“

Tokia sparnuota fraze pasižymėjo Šiaulių miesto komandos treneris Antanas Sireika, kai jo auklėtiniams FIBA Čemponų lygos atrankoje pritrūko jėgų ir jie nusileido Sofijos „Levski Lukoil“ komandai. Ši trenerio citata Lietuvos sporto žurnalistų apdovanojimuose buvo įvertinta kaip geriausia šiais metais.

 „Mes norime parodyti, kad kažkas esame, bet esame niekas.“

Su nusivylimu, trumpai ir aiškiai Lietuvos futbolo padėtį po Baltijos taurės turnyro apibūdino futbolo specialistas Algimantas Liubinskas.

„Rusijos treneriui sakiau, kad jau gali prašyti paminklo.“

Kadangi Rusija puikiai pasirodė pasaulio čempionate, o su šios rinktinės treneriu per savo karjerą buvusiam futbolininkui Valdui Ivanauskui teko kartu žaisti, jis kolegai pasiuntė gražių linkėjimų.

„Grįžęs namo pagalvojau – kodėl gi ne? Būsiu „kuvalda“. Juk iš „kuvaldos“ niekas nenori gauti.“

Taip garsiausias Lietuvos bušido kovotojas Sergejus Maslobojevas apsilankęs lrytas.lt vaizdo konferencijoje paatviravo apie savo ringo vardo kilmę.

„Norėtume patekti į LKL pusfinalius. Nors brolis už tai vadina mane pesimistu ir norėtų finalo“

Vienas iš garsiųjų brolių, Darjušas Lavrinovičius prieš naująjį krepšinio sezoną neslėpė, jog su Prienų „Skycop“ komanda tikisi pasiekti aukštų rezultatų.

„Jauni, karšti vyrukai, bet reikia mokėti tokius priimti.“

Taip krepšinio specialistas Tomas Pačėsas apibūdino LaMelo Ballo ir Alytaus „Dzūkijos“ komandos žaidėjo Mindaugo Sušinsko sukeltas muštynes per draugiškas rungtynes.

„Rėksiu visa gerkle: šimtu procentų jis švarus. Pamatysite, paminėsite mano žodžius.“

Kai per pasaulio čempionatą JAV, Lietuvos atstovas Aurimas Didžbalis iškovojo sidabrą, tačiau vėliau buvo apkaltintas dopingo vartojimu, 41-erių sunkiosios atletikos atstovas Ramūnas Vyšniauskas, kuris pats kadaise buvo įklimpęs, stojo ginti savo kolegos. Jis tikino, kad šimtu procentų tiki A.Didžbalio nekaltumu. 

„Dabar apie NBA kalbėti nėra visiškai jokios prasmės“

Tokiomis mintimis su lrytas.lt žurnalistu dalijosi krepšininkas Mindaugas Kuzminskas, kai kalbėjo apie karjeroje dar neregėta situaciją. Jis viduryje sezono paliko NBA ir persikėlė žaisti į Milano „Olimpia“ komandą Italijoje.

„Kai Šaras vadovauja, visi mačai tampa finalu“

Tokiomis mintimis su lrytas.lt dalijosi krepšinio ekspertas Sergejus Jovaiša, kai „Žalgiris“ po nervingos kovos Eurolygos finalo ketverte dėl trečiosios vietos nukovė Maskvos CSKA komandą.

„Jono tikrai nereikia „laužyti“

Taip apie patobulėjusį Joną Valančiūną ir jo metimus iš toli kalbėjo Vilniaus krepšinio mokykloje (VKM) krepšininką užauginęs krepšinio specialistas Gintautas Regina.

„Man liko didžiulė nuoskauda ir viena neįgyvendinta svajonė. Aš labai ruošiausi dalyvauti olimpinėse žaidynėse 1992 metais Barselonoje jau būdama Lietuvos rinktinės sudėtyje, tačiau traumos sujaukė mano planus. Tai yra vienintelė nuoskauda mano gyvenime. O šiaip viskas klostėsi sėkmingai“

Tokią istoriją po Valdovų rūmuose vykusios pagerbimo ceremonijos pasakojo 1988 metais Seule 1500 metrų bėgimo rungtyje sidabro medalį iškovojusi 62-ejų buvusi legvaatletė Laimutė Baikauskaitė.

„Žinant pirmųjų rungtynių svarbą, manau, kad „Baskonia“ strategas taip elgėsi sąmoningai. Tokie triukai jau atgyvenę yra. Jis sąmoningai norėjo priversti nukreipti dėmesį nuo ten kur reikia, sukelti bereikalingas emocijas“

Taip atviravo krepšinio ekspertas Šarūnas Sakalauskas, kuris kritikavo Vitorijos komandos trenerį, nes šis bandė kaltinti „Žalgirį“ treniruotės filmavimu.

„Juokais galima pasakyti, kad turime problemą, jog mes esame šiauriečiai ir užsivedame per vėlai. Reikėjo tą alų anksčiau pradėti gerti sirgaliams. Tačiau dar kartą noriu padėkoti jiems“

Tokiais vaizdingais žodžiais pagyrų sirgaliams negailėjo Šarūnas Jasikevičius, kai jo auklėtiniai nukovė Pirėjo „Olympiakos“.

„Jūs manęs klausiate tokių dalykų, kur žinote patys atsakymus. Pilstome iš tuščio į kiaurą. Ką aš galiu padaryti?“

Tokį aiškų atsakymą turėjo Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis, kai gavo klausimą apie tai, kodėl iš Milano klubo į rinktinę išleisti nebuvo Artūras Gudaitis ir Mindaugas Kuzminskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.