EUROLYGA 2023

Rusijos bobslėjaus federacijos prezidentas, olimpinis čempionas A. Zubkovas diskvalifikuotas dvejiems metams

2014 metų Sočio žiemos olimpinių žaidynių čempionas, Rusijos bobslėjaus federacijos prezidentas Aleksandras Zubkovas diskvalifikuotas dvejiems metams ir negalės užsiimti jokia veikla, susijusia su bobslėjumi. Jis yra kaltinamas dopingo vartojimu.

Aleksandras Zubkovas už dopingo vartojimą diskvalifikuotas dvejiems metams.<br>Reuters/Scanpix nuotr. 
Aleksandras Zubkovas už dopingo vartojimą diskvalifikuotas dvejiems metams.<br>Reuters/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2019, 5:52 PM, atnaujinta Jan 16, 2019, 5:57 PM

Kartu su 44-erių metų A.Zubkovu Tarptautinė bobslėjaus ir skeletono federacija (IFBS) diskvalifikavo ir tris sportininkus – Aleksandrą Kasjanovą, Aleksejų Puškariovą ir Ilvirą Chuziną. Visi taip pat yra kaltinami dopingo vartojimu.

A.Zubkovui, kuris savo sportinę karjerą baigė 2014 metų spalį ir vėliau buvo išrinktas Rusijos bobslėjaus federacijos prezidentu, bausmės laikas skaičiuojamas nuo 2018 metų gruodžio 19-osios dienos.

A.Kasjanovui, A.Puškariovui ir I.Chuzinui diskvalifikacija galios iki 2020 metų gruodžio 13-osios.

Visų keturų asmenų rezultatai nuo 2014 metų yra anuliuoti. Jie gali pateikti apeliacijas Tarptautiniam sporto arbitražo teismui (CAS).

A.Zubkovas teigia, kad dokumentų apie savo diskvalifikaciją dar negavo ir šis verdiktas jam yra verčiamas. Rusijos bobslėjaus federacijos vadovas sakė, kad kreipsis pagalbos į teisininkus, kurie padės jam pateikti apeliaciją.

Rusijos sporto ministras Pavelas Kolobkovas ketina susitikti su A.Zubkovu.

„Mes kartu priimsime sprendimus, kurie būtų naudingi Rusijos sportui ir sportininkams“, – P.Kolobkovo žodžius cituoja valstybinė informacijos agentūra TASS.

2017 metų lapkritį Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) pripažino A.Zubkovą pažeidus antidopingo taisykles per Sočio olimpiadą, kur jis iškovojo du aukso medalius. Ruso rezultatai buvo anuliuoti, o medaliai turėjo būti atimti. Šį sprendimą su išlygomis patvirtino ir CAS.

Tačiau Maskvos miesto teismas panaikino IOC ir CAS sprendimus ir paskelbė medalių atėmimą neteisėtu. A.Zubkovą minėtas teismas pripažino Sočio olimpiniu čempionu Rusijos teritorijoje.

Toliau tiriamos dar dviejų rusų bobslėjininkų – Maksimo Belugino ir Aleksejaus Vojevodos – bylos dėl dopingo vartojimo.

A.Zubkovas 2006 metų Turino (Italija) olimpiadoje iškovojo sidabro medalį, o 2010-aisiais Vankuveryje (Kanada) pasipuošė bronza. Jis – daugkartinis pasaulio ir Europos čempionas.

2018 metų liepą A.Zubkovas buvo perrinktas Rusijos bobslėjaus federacijos prezidentu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.