EUROLYGA 2023

Rusija drebina kinkas dėl galimų naujų sankcijų ir prašo išteisinimo

Rusijos antidopingo agentūros (RUSADA) direktorius Jurijus Ganusas parašė atvirą laišką Pasaulinei antidopingo agentūrai (WADA), kuriame išvardijo RUSADA pasiekimus per pastaruosius kelerius metus ir paprašė patvirtinti, kad RUSADA vykdo reikalavimus, nors ir praleido duomenų pateikimo terminą.

Iš RUSADA būstinės buvo paimti mėginiai ir dokumentai.<br>AP nuotr.
Iš RUSADA būstinės buvo paimti mėginiai ir dokumentai.<br>AP nuotr.
Rusijos sportininkų dopingo testai kėlė didelių abejonių.<br>AP nuotr.
Rusijos sportininkų dopingo testai kėlė didelių abejonių.<br>AP nuotr.
Rusai baiminasi naujų sankcijų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusai baiminasi naujų sankcijų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 19, 2019, 8:57 PM, atnaujinta Jan 19, 2019, 9:02 PM

„Man atrodo svarbu ir būtina pateikti Pasaulinės antidopingo agentūros vykdomajam komitetui toliau pateikiamus rašytinius Rusijos antidopingo agentūros (RUSADA) pozicijos paaiškinimus, į kuriuos prašome atsižvelgti nešališkam RUSADA atitikties persvarstymui susitikime sausio 22 dieną“, – sakoma laiške.

RUSADA labai rimtai vertina esamus WADA standartus ir reikalavimus, galiojančius po RUSADA suspendavimo atšaukimo 2018 metų rugsėjo 20 dieną, įskaitant sąlygą pateikti buvusios Maskvos laboratorijos duomenis ne vėliau kaip 2018 metų gruodžio 31 dieną, sakoma laiške.

Pasak J.Ganuso, nors RUSADA neturi jokių galių ir teisių perduoti duomenis, ji dėjo ir deda visas įmanomas pastangas, kad būtų įvykdyti WADA reikalavimai ir įdiegta geriausia antidopingo praktika.

WADA Atitikties komitetas, priimsiantis sprendimą dėl RUSADA statuso, susitiks sausio 22 dieną.

WADA ketvirtadienį pranešė „sėkmingai surinkusi“ duomenis Maskvos antidopingo laboratorijoje, atsidūrusioje valstybiniu lygiu finansuoto dopingo skandalo, įtraukusio daugiau nei tūkstantį atletų ir 30 sporto šakų, epicentre.

WADA pareikalavo perduoti šiuos duomenis, kad galėtų užbaigti tyrimą dėl 2011-2015 metų skandalo, dėl kurio Rusijos atletams buvo uždrausta dalyvauti 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiadoje ir 2018-ųjų žiemos olimpinėse žaidynėse.

Pernai rugsėjį WADA, nepaisydama daugelio Vakarų šalių atletų ir įtakingų kovos su dopingu pareigūnų protestų, atšaukė RUSADA suspendavimą su sąlyga, kad šalis iki gruodžio 31 dienos perduos laboratorinius duomenis.

Tačiau kai WADA ekspertai gruodį atvyko į Maskvą, rusų pareigūnai pareiškė, kad jų įranga nėra sertifikuota pagal Rusijos įstatymų numatytus kriterijus. WADA specialistų grupei teko grįžti tuščiomis.

Vis dėlto sausio 11-ąją WADA ekspertai buvo įleisti į Maskvos antidopingo laboratoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.