EUROLYGA 2023

„Šešių nacijų“ regbio turnyras prasidėjo Velso, Anglijos ir Škotijos pergalėmis

Savaitgalį prasidėjo „Šešių nacijų“ regbio turnyras, kuriame stipriausios Senojo žemyno komandos kovoja dėl pirmojo šių metų titulo. Visi trys pirmojo turo mačai padovanojo tris atkaklius sporto spektaklius.

 Anglijos regbio rinktinė Dubline įveikė Airiją.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Anglijos regbio rinktinė Dubline įveikė Airiją.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2019, 9:35 AM, atnaujinta Feb 3, 2019, 9:49 AM

Velso rinktinė išvykoje 24:19 (0:16) įveikė Prancūzijos komandą.

Prancūzijos regbininkai fantastiškai pradėjo rungtynes ir pirmąją rungtynių pusę laimėjo net 16:0. Žeminimus prancūzams pelnė Louis Picamoles ir Yoannas Huget.

Po virtinės klaidų pirmajame kėlinyje Velso žaidėjai atsitiesė antrojoje mačo dalyje. Tomosas Williamsas ir George'as Northas atliko žeminimus, o pataikius tikslius baudos ir realizacijos smūgius svečiai išsiveržė į priekį 17:16. Tikslus Camille'io Lopezo baudos smūgis dar leido prancūzams susigrąžinti minimalų pranašumą, tačiau apmaudžia prancūzų klaida pasinaudojęs G.Northas pelnė pergalingus taškus.

Velso rinktinei tai buvo jau dešimtoji pergalė iš eilės. Tokį rodiklį ji pasiekė pirmąjį kartą nuo 1999 metų.

Anglijos rinktinė svečiuose 32:20 (17:10) pranoko Airijos atstovus. Tai buvo akistata tarp praėjusių dviejų sezonų nugalėtojų – Anglijos (2017 m.) ir Airijos (2018 m.).

Tai buvo viena ryškiausių Anglijos rinktinės stratego Eddie Joneso pergalių per jo treniravimo laikotarpį. Anglai „Šešių nacijų“ turnyro rungtynes Dubline laimėjo pirmąjį kartą per šešerius metus.

Įpusėjus rungtynėms, Anglija pirmavo 17:10 po Jonny May ir Ellioto Daly žeminimų. Gera gynyba, taktiniu žaidimu ir gera kova dėl aukštų kamuolių pasižymėję anglai antrajame kėlinyje atliko dar du žeminimus. Juos pelnė Henry Slade'as.

Antrąją vietą pasaulio reitinge užimantys airiai, kurie praėjusį rudenį sugebėjo įveikti Naująją Zelandiją, dar bandė gelbėtis, bet Johnny Sextono tikslių smūgių koja ir Johno Cooney žeminimo buvo per maža. Tuo tarpu Anglija už atliktus keturis žeminimus pelnė papildomą tašką ir įsitaisė turnyro lentelės viršuje su Škotija. Airijos rinktinės šansai apginti titulą gerokai sumažėjo, bet turnyras dar tik įsibėgėja.

Škotijos rinktinė namuose 33:20 (12:3) nugalėjo Italiją.

Blairas Kinghornas pelnė net tris žeminimus, o jo atstovaujama Škotijos rinktinė šventė nelengvą pergalę prieš jau ilgametę turnyro autsaiderę Italiją. Škotai pirmavo nuo pat susitikimo pradžios, kuomet kamuolius varžovų įskaitiniame plote prispaudė B. Kinghonras bei Stuartas Hoggas. Dar vieną žeminimą pridėjo Chrisas Harrisas, bet įsibėgėjus antram kėliniui, italai atsigavo ir ėmė vytis varžovus. Vis dėlto sėkmingų Guglielmo Palazzini, Edoardo Padovani ir Angelo Esposito atakų svečiams neužteko.

Škotijos regbininkai iš viso atliko penkis žeminimus ir dėl to į turnyro lentelę įsirašė maksimalius 5 taškus.

Škotijos rinktinė „Šešių nacijų“ turnyro namų rungtynes laimėjo septintąjį kartą iš eilės.

Antrasis turas vyks jau kitą savaitgalį. Vasario 9-ąją dieną Škotija namuose priims airius, o Italija – Velso rinktinę. Sekmadienį Londone įvyks Anglijos ir Prancūzijos regbininkų mūšis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.