EUROLYGA 2023

Ant ledo Kaune pasirodė ypatingą ryšį su Lietuva puoselėjantis žaidėjas

Sezono viduryje prie ledo ritulio komandos „Kaunas Hockey“ prisijungė naujokas. Sausio pradžioje atvykusį amerikietį Brendaną Leavittą su Lietuva sieja ypatingas ryšys – po poros savaičių jam bus įteiktas Lietuvos piliečio pasas.

„Kaunas Hockey“ garbę namų rungtynėse pirmą kartą gynė ir lietuvių kilmės amerikietis B.Leavittas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Kaunas Hockey“ garbę namų rungtynėse pirmą kartą gynė ir lietuvių kilmės amerikietis B.Leavittas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dvikovos pradžią paskelbė Dakaro ralį įveikęs motociklininkas A.Gelažninkas.
Dvikovos pradžią paskelbė Dakaro ralį įveikęs motociklininkas A.Gelažninkas.
Daugiau nuotraukų (2)

Arūnas Karaliūnas, LR korespondentas

Feb 3, 2019, 11:53 AM

JAV, Masačusetso valstijoje, gimęs 26-erių puolėjas pastaruoju metu gynė „Danville Dashers“ komandos, besivaržančios Federalinėje ledo ritulio lygoje (FHL), garbę. Lietuvių kilmės amerikietis taip pat yra žaidęs Prancūzijoje ir Švedijoje.

„Tikiuosi, kad komandai būsiu naudingas ir ant ledo, ir rūbinėje – vis dėlto neabejoju, kad tikslesnę užduotį man suformuluos treneris“, – apie savo vaidmenį „Kaunas Hockey“ gretose kalbėjo amerikietis, kurio gyslomis teka lietuviškas kraujas.

Pirmą kartą „Kaunas Hockey“ gretose B.Leavittas pasirodė per dvikovą su Vilniaus „Hockey Punks“ komanda, o ketvirtadienį vakare namų arenoje kovojo prieš sostinės „Geležinį vilką“. Kauniečiai svečius nugalėjo rezultatu 6:3.

Bando kalbėti lietuviškai

„Kaunas Hockey“ vadovai tikėjosi, kad B.Leavittas komandą sustiprins dar praėjusių metų pabaigoje, tačiau sportininkas kiek užtruko anapus Atlanto.

„Vaikinas sunkiai dirba, stengiasi“, – apie naujoką kalbėjo klubo vadovas Petras Nausėda. Pasak jo, B.Leavittas turbūt netaps pirmo ryškumo ledo ritulio žvaigžde, tačiau Kauno komandai gali būti labai naudingas.

B.Leavittas tikino, kad galimybė atkurti Lietuvos, jo prosenelės ir kitų giminių tėvynės, pilietybę jam asmeniškai buvo itin svarbi. Ši atleto teisė patvirtinta rudenį, o jau vasarį jam bus įteiktas ir Lietuvos piliečio pasas.

„Man labai pasisekė, kad turiu galimybę tapti Lietuvos piliečiu“, – įsitikinęs išeivių iš Lietuvos palikuonis.

Pasak P.Nausėdos, jaunuolis labai aktyviai mokosi lietuvių kalbos ir domisi iš Perlojos (Varėnos r.) kilusių protėvių istorija.

„Prasidėjo lemiamas sezono etapas – komandos stiprinasi legionieriais, ne išimtis – ir mes“, – sakė „Kaunas Hockey“ vyriausiasis treneris Aurimas Gutauskas.

Sieks nukarūnuoti „Energiją“

Prie komandos prisijungė dar vienas naujokas – 17-metis „Baltų“ sporto mokyklos auklėtinis Rojus Adamonis.

Trenerių nuomone, išskirtinė vaikino savybė – drąsa, kurios ledo ritulininkams labai reikia iščiuožus ant ledo.

A.Gutauskas taip pat pabrėžė, kad rungtynės su „Geležiniu vilku“ – tai svarbūs taškai ir pasiruošimas lemiamoms akistatoms su turnyre pirmaujančia Elektrėnų „Energija“, kurios nulems reguliariojo sezono nugalėtoją.

„Mūsų tikslas – pirmoji vieta“, – nesikuklino treneris. Šiame sezone „Energija“ jau nėra ta neįveikiama komanda, kuri daugelį metų šlavė iš kelio varžovus šalies čempionate.

„Energija“ šiuo metu pirmauja čempionate. Antroje vietoje įsitvirtinusi „Kaunas Hockey“ komanda, abi sostinės ekipos – žemiau.

Atskubėjo Dakaro karys

„Kaunas Hockey“ dvikova su „Geležiniu vilku“ šįkart buvo išskirtinė dar ir todėl, kad jos pradžią paskelbė neseniai Dakaro ralį įveikęs ir Lietuvos rekordą – 24-ąją vietą tarp motociklininkų finalinėje įskaitoje – pasiekęs kaunietis Arūnas Gelažninkas.

Dakaro ralį kasmet stebi vis daugiau lietuvių, ne išimtis – ir ledo ritulininkai. „Kaunas Hockey“ vadovas P.Nausėda pasakojo, kad šiemet ypač palaikė lenktynių debiutantą A.Gelažninką, jį taip pat žavėjo visų lietuvių ekipažų bendrystė ir draugiškumas.

„Iš lenktynininkų tikrai galime pasimokyti charakterio tvirtybės – visi lietuviai labai norėjo laimėti!“ – sakė P.Nausėda.

Lenktynėms bekele neabejingas ir kauniečių komandos kapitonas Vytautas Jagelavičius: „Dakarą seku, nes automobilių ir motociklų technika man nesvetima. Pats važinėju motociklu, nevengiu išsitepaluoti rankų, mėgstu apsilankyti tokiuose renginiuose.“

Daugkartinis Lietuvos čempionas A.Gelažninkas taip pat domisi ne tik lenktynių pasauliu, bet ir kitomis sporto šakomis.

„Kadangi Kaunas – mano miestas, palaikau visas jo komandas, ne išimtis – ir ledo ritulys. Paskelbti rungtynių startą – maloni ir atsakinga užduotis“, – tikino įspūdingu pasiekimu Dakaro ralyje nustebinęs A.Gelažninkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.