EUROLYGA 2023

Dviratininkė S. Krupeckaitė į pasaulio čempionatą vyks 15-ą kartą

Vasario 27 – kovo 3 dienomis Pruškove (Lenkija) vyksiančiame 116-ajame pasaulio dviračių treko čempionate Lietuvai atstovaus keturi dviratininkai. Mūsų šalies rinktinės lyderei Simonai Krupeckaitei tai bus jau 15-osios pasaulio pirmenybės. 2003 metais pasaulio čempionate debiutavusi S.Krupeckaitė dalyvaus sprinto, keirino ir komandų sprinto rungtyse.

 Dviratininkė S.Krupeckaitė į pasaulio čempionatą vyks 15-ą kartą.  <br> T.Gaubio nuotr.
 Dviratininkė S.Krupeckaitė į pasaulio čempionatą vyks 15-ą kartą.  <br> T.Gaubio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2019, 2:21 PM

Simona iki šiol pasaulio čempionatuose iškovojo net 13 medalių – 2 aukso, 5 sidabro ir 6 bronzos, o į pirmąjį šešetą pateko net 21 kartą. Pernai pasaulio čempionate Apeldorne (Nyderlandai) panevėžietė keirino rungtyje iškovojo bronzą. S.Krupeckaitė planetos pirmenybių medaliu pasipuošė po šešerių metų pertraukos.

Miglė Marozaitė (sprintas, komandų sprintas) pasaulio pirmenybėse dalyvaus ketvirtą, o Olivija Baleišytė (daugiakovė, grupinės lenktynės dėl taškų, skrečas) ir Vasilijus Lendel (sprintas) – trečią kartą. Tarp atsarginių moterų keirino rungtyje – M.Marozaitė, o vyrų sprinto rungtyje – 2013 metų pasaulio jaunių čempionas Svajūnas Jonauskas. Į čempionatą vyks treneriai Dmitrij Leopold, Antanas Jakimavičius, Solveiga Baleišytė ir Anatolijus Novikovas.

Pasaulio dviračių treko čempionatas 60 tūkst.. gyventojų turinčiame Pruškove rengiamas antrą kartą. Už 18 km nuo Lenkijos sostinės Varšuvos centro įsikūrusiame mieste geriausi pasaulio treko dviratininkai pirmą kartą kovojo 2009 metais. Tada Lietuvos dviratininkės iškovojo vieną aukso ir tris bronzos medalius, o S.Krupeckaitė 500 m pavienio starto lenktynėse viršijo pasaulio rekordą. 2010 metais Pruškove vyko Europos dviračių treko čempionatas, o 2017 metais – pasaulio dviračių treko taurės varžybų etapas.

Pasaulio pirmenybėse Pruškove tiek moterys, tiek vyrai lenktyniaus dešimtyje rungčių, iš kurių šešios bus Tokijo olimpinėse žaidynėse.

O.Baleišytė pasaulio skrečo reitinge užima 6-ą, o daugiakovės reitinge – 10-ą vietas. S.Krupeckaitė sprinto ir keirino reitinguose yra 9-a, o V.Lendel sprinto reitinge žengia 11-as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.