EUROLYGA 2023

Sezono atidarymo varžybose – A. Sejos sidabro medalis

Portugalijoje vyko pirmosios šių metų baidarių ir kanojų irklavimo varžybos „Nelo Winter Challenge“. Montebelo kanale vykusioje regatoje startavo daugiau negu 300 sportininkų iš 14 valstybių.

 A.Seja užėmė antrąją vietą.<br> Organizatorių nuotr.
 A.Seja užėmė antrąją vietą.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2019, 12:45 PM

Jėgas pirmose sezono varžybose išbandė ir Portugalijoje treniruočių stovyklą surengę Lietuvos baidarininkai.

150 m distancijoje startavo net 130 baidarininkų, tarp jų šeši lietuviai. Tris atrankos etapus sėkmingai įveikė ir į finalą pateko du Lietuvos atstovai – Arturas Seja ir Mindaugas Maldonis. Finale A.Seja iškovojo antrą vietą. 2018 m. pasaulio ir Europos vicečempionas pralaimėjo tik ispanui C.Arevalo. M.Maldonis užėmė 6 vietą. Šioje distancijoje taip pat varžėsi Simonas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Edvinas Ramanauskas, jiems iki finalo prasibrauti nepavyko.

1500 m distancijoje startavo 163 baidarininkai. Sportininkai startavo po vieną kas 30 sekundžių. Mindaugas Maldonis užėmė 17 vietą, jo brolis Simonas finišavo 19-as.

„Sezono pradžioje Portugalijoje stovyklauja daugelio stipriausių šalių atstovai, todėl stovyklų organizatoriai jau keletą metų rengia įdomias varžybas. Baidarininkai varžosi neįprastose vienviečių distancijose – 150 ir 1500 metrų. Įdomu jėgas pasitikrinti ir netradiciniuose nuotoliuose, nes tokios varžybos sportininkams paįvairina kasdienę rutiną po sunkių treniruočių“, – sako Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius ir treneris Romas Petrukanecas.

Lietuvos baidarių irkluotojai Portugalijoje pasirengimą sezonui tęs iki vasario 28 dienos. Vėliau lietuvių laukia dvi treniruočių stovyklos Kroatijoje.

Pirmosios sezono oficialios baidarių ir kanojų irklavimo varžybos vyks gegužės 11-12 dieną Trakuose. Lietuvos taurės varžybose bus kovojama dėl kelialapių į Europos žaidynes Minske.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą