EUROLYGA 2023

Žiemos universiadoje orientacininkė Judita Traubaitė finišavo 14-a

Rusijos Krasnojarsko mieste vykstančioje žiemos Universiadoje sekmadienį baigėsi orientavimosi sporto slidėmis varžybų programa.

 Judita Traubaitė Universiadoje užėmė 14-ą vietą.<br> D.Lazausko nuotr.
 Judita Traubaitė Universiadoje užėmė 14-ą vietą.<br> D.Lazausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-10 15:21, atnaujinta 2019-03-10 15:23

Paskutinę dieną orientacininkai varžėsi vidutinėje trasoje, kurioje puikiai pasirodė Judita Traubaitė, užėmusi 14-ą vietą.

Bendru startu vykusiose lenktynėse lietuvė užtruko 40 min. 2 sek. ir nuo čempione tapusios suomės Liisos Nenonen (37:07) atsiliko 2 min. 55 sek.

Sidabro medalį iškovojo rusė Marina Viatkina (+0:07), o bronzos – čekė Petra Hančova (+0:19).

„Varžybos vyko greičiau ir lengviau nei tikėjausi. Lyginant su varžovėmis, čiuožėsi tikrai neblogai, o sukilimas atrodė kur kas mažesnis nei persekiojimo trasoje, nors lyg ir buvo 40 metrų didesnis. Pasirinkus važiavimo variantą į žemėlapį itin daug žiūrėti nereikėjo, nes pagrindines vėžes per šią savaitę jau mintinai išmokau.

Universiada pasirodė labai įspūdingu renginiu – viskas apgalvota ir patogu, šauni atmosfera. Užimtomis vietomis nesu visiškai patenkinta. Manau, visas trasas pračiuožiau beveik kaip galėjau geriausiai, o labiausiai pritrūko greičio. Buvo labai įdomi ir naudinga patirtis“, – pasirodymą apibendrino J.Traubaitė.

Miglė Sušinskaitė finišą pasiekė 31-oje vietoje (+10:06).

Vyrų grupėje nugalėtojas paaiškėjo tik pačioje lenktynių pabaigoje. Priešpaskutiniame kontroliniame punkte antruoju slydęs norvegas Jorgenas Baklidas pasirinko greitesnį kelią ir paskutinį punktą pasižymėjo jau anksčiau iki tol pirmavusio ruso Sergejaus Gorlanovo.

Čempionu tapęs norvegas finišą pasiekė per 35 min. 25 sek. S.Gorlanovas atsiliko trimis sekundėmis ir turėjo tenkintis sidabro medaliu. Bronzos apdovanojimas atiteko rusui Vladislavui Kiselevui (+0:12).

Ignas Ambrazas trasoje užtruko 40 min. 48 sek. ir galutinėje rikiuotėje užėmė 27-ąją vietą.

„Antrajame kontroliniame punkte neišgirdau, ar suveikė „Si Air“ kortelė (red. past. – atsižymėjimo sistema), tad teko apsisukti, o tuo metu grupė nuvažiavo. Besivydamas pasirinkau kelis prastus kelio variantus ir varžovai dar labiau nutolo“, – pasakojo I.Ambrazas.

Pirmajame rate daug laiko kainavusią klaidą padaręs Rokas Vaitkus užėmė 43-iąją vietą (47:52).

„Pradžia buvo nebloga, bet važiuodamas į 4-ąjį kontrolinį punktą nepažiūrėjau į žemėlapį ir padariau didelę klaidą. Po jos lenktynės man buvo baigtos ir tiesiog ramiai važiavau iki finišo“, – apmaudo neslėpė R.Vaitkus.

Orientavimosi sportas slidėmis į Universiados programą buvo įtrauktas pirmąjį kartą.

Po dešimties dienų orientacininkų lauks ir svarbiausias žiemos sezono startas – pasaulio orientavimosi slidėmis čempionatas Švedijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.