EUROLYGA 2023

L. Asadauskaitė ir vėl skina pergales – pasaulio taurėje iškovojo sidabrą

Sofijoje (Bulgarija) vykstančio šiuolaikinės penkiakovės Pasaulio taurės II etapo moterų varžybų finale Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė užėmė 2-ąją vietą, o Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė – 12-ąją. Plaukimo ir fechtavimosi rungtyse Lietuvos atstovėms sekėsi labai panašiai.

L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė<br>AFP/Scanpix nuotr.
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė<br>AFP/Scanpix nuotr.
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė<br>A.Pliadžio nuotr.
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė<br>A.Pliadžio nuotr.
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė<br>D.Umbraso nuotr.
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė<br>D.Umbraso nuotr.
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė<br>T.Bauro nuotr.
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2019-04-12 18:51, atnaujinta 2019-04-12 18:59

Plaukdama G. Venčkauskaitė-Juškienė distanciją įveikė per 21 min. 21,09 sek. ir užėmė 19-ąją vietą (268 taškai), o minimaliai atsilikusi olimpinė čempionė buvo 21-a (2:21,83; 267).

Fechtuojantis jau L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė minimaliai aplenkė savo kolegę. Vilnietė buvo 15-oji (18 laimėtų kovų, 17 pralaimėtų; 208), o G. Venčkauskaitė-Juškienė liko laipteliu žemiau (17/18; 202).

Vis dėlto olimpinei čempionei, kuri praėjusį sezoną praleido dėl atliktos kojos operacijos ir reabilitacijos, daug geriau sekėsi papildomame fechtavimosi etape. G. Venčkauskaitė-Juškienė jau pirmąją kovą pralaimėjo airei Natalyai Coyle ir liko be papildomų taškų.

Netrukus L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė įveikė tą pačią airę, dar nugalėjo britę Joanną Mur, japonę Reną Shimazu, lenkę Anną Maliszewską, baltarusę Anastasiją Prokopenko ir į savo sąskaitą įsirašė 5 papildomus taškus.

Jojimo rungtyje G. Venčkauskaitė-Juškienė kliudė 3 kliūtis, 9 sek. viršijo leistiną laiko limitą ir turėjo tenkintis 270 taškų (32 vieta rungtyje). Tuo metu L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė per prapliupusią liūtį suklydo tik įveikdama vieną kliūtį ir pelnė 293 taškus (16 vieta).

Bendrojoje įskaitoje po 3 rungčių pirmavo prancūzė Marie Oteiza, sukaupusi 843 taškus. Antra buvo baltarusė Vilha Silkina (822), trečia – britė Francesca Summers (794). Pastarąją sportininkę nuo L. Asadauskaitės-Zadneprovskienės (773 taškai; 15 vieta) skyrė 21 sek., nuo G. Venčkauskaitės-Juškienės (740; 27) – 54 sek.

Bėgdama ir šaudydama L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ėmė greitai artėti prie pirmojo trejeto, trečiojo apsilankymo šaudykloje metu jį pavijo, o bėgdama trečiąjį ratą ir išsiveržė į antrąją vietą.

Šaudyti paskutinį kartą Lietuvos sportininkė pradėjo tuomet, kai pirmavusi prancūzė M. Oteiza atliko paskutinį taiklų šūvį ir sugrįžo į bėgimo trasą.

Vis dėlto netaiklūs keletas pirmųjų šūvių neleido L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei užmegzti kovos dėl pirmosios vietos, tačiau ir antroji vieta į elito varžybas po beveik metų pertraukos sugrįžusiai olimpinei čempionei suteikė daug džiaugsmo.

„Esu labai laiminga dėl sugrįžimo ant pakylos. 10 mėnesių nedalyvavau varžybose dėl traumos ir operacijos, tad esu labai laiminga“, – iš karto po finišo sakė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Paskutiniąją rungtį olimpinė čempionė įveikė per 12 min. 16,90 sek. (3 vieta; 564 taškai) ir iš viso finale surinko 1337 taškus. Varžybų laimėtoja tapusi M. Oteiza finale surinko 1352 taškus, o trečiąją vietą užėmusi italė Alice Sotero – 1332.

G. Venčkauskaitė-Juškienė bėgdama ir šaudydama taip pat ženkliai pagerino savo poziciją. Kaunietė bendrojoje įskaitoje pakilo į 12-ąją (1306 taškai).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?