EUROLYGA 2023

Klaudija Tvaronavičiūtė laimėjo taekvondo turnyrą Ukrainoje

Lietuvos taekvondo rinktinės lyderė Klaudija Tvaronavičiūtė grįžo į pergalių kelią. Trenerio Romualdo Montvido auklėtinė laimėjo aukso medalį Charkove vykusiame G1 kategorijos turnyre „Ukraine Open 2019“.

 Klaudija Tvaronavičiūtė laimėjo turnyrą Ukrainoje.<br> Klaudija.lt nuotr.
 Klaudija Tvaronavičiūtė laimėjo turnyrą Ukrainoje.<br> Klaudija.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-13 22:16, atnaujinta 2019-04-13 22:18

Likus metams iki Tokijo olimpinių žaidynių, visuose turnyruose knibžda dalyvių – olimpinio svorio kategorijose dažnai varžosi po keliasdešimt sportininkų.

Charkove vykęs turnyras buvo išimtis – Vakarų Europos valstybių sportininkai nesiryžo skristi į Ukrainą. Priežastis – vakariečius baugina Krymo aneksija ir nepasibaigęs karas.

K.Tvaronavičiūtei burtai lėmė trumpesnį kelią – ji praleido ketvirtfinalio kovą. Pusfinalyje šiaulietė stojo į kovą su Ukrainos sportininke Valerija Terechova ir ją įveikė įtikinamai – 23:5.

Finale mūsiškei teko kur kas pajėgesnė varžovė ukrainietė Jevhenija Žyla. Ukrainos atstovė pasauliniame kyorugi reitinge yra tik trečiajame šimtuke, bet tai neparodo tikrojo jos pajėgumo, nes sportininkė neturi finansinių galimybių dalyvauti turnyruose užsienyje.

Finalo kova buvo tikra turnyro puošmena, nes atkakli kova vyko nuo pirmųjų akimirkų iki finalo gongo.

K.Tvaronavičiūtei priklausė iniciatyva ir ji pirmavo 2:0, 4:3, bet paskutiniame raunde varžovė sugebėjo išsiveržti į priekį.

Likus kelioms sekundėms, rezultatas dar buvo lygus 6:6, o lemiamą ataką surengusi lietuvė tiksliu smūgiu ranka išplėšė pergalę – 7:6.

Auksą laimėjusi šiaulietė sakė, kad ją džiugina tik galutinis rezultatas.

„Buvau išsiilgusi pergalių. Dariau klaidų, jas reikia taisyti, bet aukso medalis džiugina. Tokios pergalės suteikia pasitikėjimo savo jėgomis. Būtent to labai trūksta. Esu dėkinga federacijai, kuri sudaro galimybes keliauti į turnyrus užsienyje.“

Į Lietuvą grįžusi K.Tvaronavičiūtė ilsėsis vos kelias dienas, nes kitą savaitgalį vyks turnyras Bulgarijoje. Tai bus paskutinė repeticija prieš pasaulio čempionatą Mančesteryje.

Grįžusi iš Bulgarijos, sportininkė treniruosis namuose. Sporto centre „Atžalynas“ planuojama surengti treniruočių stovyklą, į kurią pažadėjo atvykti Lenkijos sportininkų grupė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.