EUROLYGA 2023

Kovinio sporto legenda M. Žaromskis kovos Vilniuje

„Žvaigždė? Aš? Nesąmonė. Tai trukdo sportininkui, – atvirai sako kovotojas Marius Žaromskis. – Bent jau man dėmesys visada trukdydavo. Lietuvoje pastebėjau, kad mane irgi žmonės atpažįsta. Pažiūri, pabaksnoja pirštais ir nueina. Lietuviai kuklūs“.

 M. Žaromskis kovos Vilniuje<br> LBF nuotr.
 M. Žaromskis kovos Vilniuje<br> LBF nuotr.
 M. Žaromskis kovos Vilniuje<br> LBF nuotr.
 M. Žaromskis kovos Vilniuje<br> LBF nuotr.
 M. Žaromskis kovos Vilniuje<br> LBF nuotr.
 M. Žaromskis kovos Vilniuje<br> LBF nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 19, 2019, 11:24 AM

Paskutinį kartą M. Žaromskis gimtinėje kovojo 2008-aisiais, kai „BUSHIDO Hero‘s“ turnyre pirmajame raunde nokautavo lenką Jedrzejų Kubskį. „Tai vyko senokai, tačiau viską prisimenu tarsi tai būtų vykę vakar“, – nusijuokia M. Žaromskis, klaidžiodamas prisiminimuose.

Jau kitais metais lietuvis tapo asociacijos „Bushido DREAM“ čempionu, savo karjerą tęsė „Strikeforce“ ir „Bellator“ turnyruose. Paskutinį kartą oficialiai M. Žaromskis į narvą žengė prieš ketverius metus – „Bellator 132“ turnyre teisėjų sprendimu jis po trijų raundų kovos nusileido amerikiečiui Fernando Gonzalezui.

Gegužės 3 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje 38-erių šalies kovinio sporto legenda sugrįš į narvą – tai patvirtino tarptautinio turnyro „MMA Bushido’77 Fighting Championship“ organizatoriai.

„Kol sveikata leidžia, noriu pasidžiaugti akimirka prieš išeidamas į pensiją, – nusijuokia JAV besitreniruojantis kovotojas. – Per tuos metus neišeidavau iš sporto salės, judėdavau, didindavau „savo ginkluotę“. Daug dirbau su savimi, stengiausi suprasti padarytas klaidas ir atsakyti sau į pačius svarbiausius klausimus“.

M. Žaromskis tikina, kad šįkart narve žiūrovai jį pamatys kur kas įvairesnį: tiek stovėsenoje, tiek parteryje. „Pasirengimas kovai? Nieko ypatingo. Tiesiog lieju prakaitą salėje. Tokia jau ta mano kasdienė rutina, – nusišypso kovotojas. – Sportas man yra tarsi narkotikas, negaliu be jo gyventi. Kai nesportuoju, atrodo, kad širdis stoja. Rimtai. Rytais pulsas siekia vos 30-40 dūžių per minutę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.