EUROLYGA 2023

„Galvės taurės“ regata kvies ir vaikus išbandyti buriavimą

Penktadienį prasideda viena didžiausių buriavimo regatų Lietuvoje – „Galvės taurė 2019“. Aštuntą kartą vyksianti ir vasaros pradžią Trakų Galvės ežere žyminti buriuotojų šventė vyks tradiciškai kartu su Trakų miesto švente gegužės 31 – birželio 2 dienomis.

„Galvės regatos“ startas
„Galvės regatos“ startas
 Teisėjas iš Estijos Madis Ausmanas
 Teisėjas iš Estijos Madis Ausmanas
 Optimist klasės varžybos
 Optimist klasės varžybos
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 30, 2019, 11:34 PM

Šiemet regatos organizatoriai, asociacija „Gero vėjo klubas“, kartu Vilniaus vaikų buriavimo mokykla ir Lietuvos olimpine komanda LTeam, sutarė iš arčiau susipažinti su buriavimo sportu.

Birželio 1-ąją, šeštadienį, nuo 11 val. Trakuose, netoli pilies, vaikai galės išbandyti Optimist klasės laivelius, o 12 val. 30 min. vyksiantį didžiųjų jachtų startą komentuos regatos atstovai, kurie papasakos daugiau apie šį sportą, pakomentuos kas vyksta varžybų metu.

Pasak „Gero vėjo klubo“ prezidento Manto Klimantavičiaus „paskutiniais metais mūsų klubas skyrė labai daug dėmesio vaikų buriavimo populiarinimui Vilniaus regione, todėl rengdami savo tradicinę „Galvės taurės“ regatą, norėjome su šiuo sportu supažindinti Trakų miesto svečius.

Mums į pagalbą atėjo Lietuvos olimpine komanda LTeam, kurios dėka galime vaikams ir jų tėveliams iš arčiau parodyti šią sporto rūšį, o taip pat ir duoti ją išbandyti“.

Regatoje dalyvauja virš 70 įvairaus tipo jachtų, kurios varžosi Laser radial, Optimist, RS Feva, RS Tera, ORC, VJ-DJ ir Platu 25 klasėse.

„Džiaugiamės, kad Galvės Taurę ypatingai pamėgo mūsų kaimynai“, – pasakojo M.Klimantavičius. – Mums Latvijos atstovų dalyvavimas labai svarbus, nes konkurencija tampa didesnė, todėl auga bendras varžybų profesionalumas.

Tradiciškai turėsime apie 200 buriuotojų, o taip pat tiek pat apsilankysiančių šeimos narių, draugų ir šio sporto entuziastų.

Džiaugiamės, kad šiemet vėl pavyko pasikviesti ne tik tarptautinėse varžybose teisėjaujantį, bet ir Rio olimpiadoje arbitru buvusį Madisą Ausmaną iš Estijos. Jam patiko pernai šios regatos atmosfera ir jis be jokių papildomų įkalbinėjimų, sutiko atvykti vėl“.

2010 metais įsikūrusi asociacija „Gero vėjo klubas“ – tai aktyvi organizacija, veikianti visuomeniniais pagrindais, vienijanti buriuojantį jaunimą ir užsiimanti sportinio kreiserinio buriavimo populiarinimu Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas