EUROLYGA 2023

Dėl MMA titulo kovosiančios J. Stoliarenko tikslas: „Iškelti savo šalies vėliavą“

Viena geriausių Lietuvos kovotojų Julija Stoliarenko sulaukė reikšmingo kvietimo. Birželio 29 dieną Lenkijoje ji kovos dėl mišrių kovos menų (MMA) organizacijos „Celtic Gladiator“ čempionės diržo.

Julija Stoliarenko kovos Lenkijoje<br>T.Bauro nuotr.
Julija Stoliarenko kovos Lenkijoje<br>T.Bauro nuotr.
Julija Stoliarenko kovos Lenkijoje<br>Facebook nuotr.
Julija Stoliarenko kovos Lenkijoje<br>Facebook nuotr.
Julija Stoliarenko kovos Lenkijoje<br>T.Bauro nuotr.
Julija Stoliarenko kovos Lenkijoje<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 31, 2019, 9:33 AM, atnaujinta May 31, 2019, 10:20 AM

Mūsiškės varžove bus Rusijos organizacijos „Battle of Volga“ čempionė lenkė Marta Waliczek.

„Kvietimas atėjo netikėtai, bet labai laiku, nes aš nemėgstu ilgai laukti kovų“, – naujienų agentūrai ELTA sakė J. Stoliarenko.

Per savo karjerą MMA narvuose, J. Stoliarenko iškovojo penkias pergales, patyrė tris nesėkmes ir vieną kovą baigė lygiosiomis. M. Waliczek sąskaitoje – keturios pergalės ir vienas pralaimėjimas.

„Tai bus mano pirmoji MMA titulinė kova ir tai jau ją daro ypatinga. Nemanau, kad tai bus svarbiausia karjeros kova, bet tikrai bus viena iš svarbiausių. Taip pat ji bus labai reikšminga mano tolimesnei karjerai“, – kalbėjo Lietuvos kovotoja.

Kaip teigė sportininkė, pasiruošimas kovai vyksta įprastai. Ji treniruojasi „Fighter House/Roger Gracie Academy Kaunas“ klube su treneriu Donatu Uktveriu.

„Vieno akcento pasiruošime nėra, kadangi MMA yra dinamiška kova, kurioje reikia būti pajėgiam tiek smūgiuoti, tiek versti priešininką, taip pat grumtis parteryje. Dėl to prieš kiekvieną treniruotę šlifuojame mano įgūdžius įvairiapusiškai“, – teigė J. Stoliarenko.

2017 metais J. Stoliarenko Japonijoje iškovojo „Lethwei“ (Birmos bokso) pasaulio čempionės diržą, o praėjusiais metais pasiekė pusfinalį labiausiai prestižinės pasaulio organizacijos UFC realybės šou. Pastaraisiais metais ji dalyvavo ir KOK turnyruose Lietuvoje.

„Lietuvoje, ypač KOK ir „MMA Bushido“ turnyruose, kuriuose susirenka daugiatūkstantinė žiūrovų minia, vienareikšmiškai yra maloniau kovoti. Palaikymas prideda jėgų ir pergalės troškimo. Visada maloniau kovoti namuose, apsuptai savo aplinkos ir su tiek palaikančių tautiečių. Bet užsienyje kovojant atsakomybės yra ne ką mažiau, nes dažniausiai būnu vienintelė Lietuvos atstovė. Nėra nieko malonesnio nei atstovauti savo šaliai ir po pergalės iškelti jos vėliavą, parodant mūsų tautos stiprybę. Tai ir bus mano pagrindinis tikslas artėjančioje kovoje – aukštai iškelti Lietuvos vėliavą“, – kalbėjo J. Stoliarenko.

Sportininkė taip pat užsiminė, kad savo akiratyje turi keletą projektų, bet jų dar nedatalizavo.

„Šiuo metu mano tikslas yra vienas – laimėti ir iškovoti titulą Lenkijoje. Tiek sau ir savo klubui, tiek augančiai šio sporto kartai“, – sakė J. Stoliarenko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.