EUROLYGA 2023

D. Rapšys varžybas JAV pradėjo pergale ir pasiekė geriausią asmeninį sezono rezultatą

Du aukso ir vieną sidabro apdovanojimą Tarptautinės vandens sporto šakų federacijos (FINA) plaukimo Čempionų serijoje jau iškovojęs Danas Rapšys šį savaitgalį dalyvauja paskutiniame varžybų etape Jungtinėse Amerikos Valstijose. 

Danas Rapšys pasiekė geriausią asmininį sezono rezultatą.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Danas Rapšys pasiekė geriausią asmininį sezono rezultatą.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Danas Rapšys pasiekė geriausią asmininį sezono rezultatą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Danas Rapšys pasiekė geriausią asmininį sezono rezultatą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-06-01 08:52, atnaujinta 2019-06-01 09:06

D.Rapšys pergalingai pradėjo etapą Indianapolyje. Pirmąją varžybų dieną (šeštadienį) lietuvis varžėsi 200 metrų plaukimo laisvu stiliumi rungtyje ir nuotolį įveikė per 1 min. 45,56 sek.

Tai yra geriausias jo asmeninis sezono laikas ir antrasis rezultatas pasaulyje.

Antrąją vietą Indianapolyje užėmė amerikietis Townley Haasas (1:47,09), trečias buvo italas Gabriele Detti (1:47,29), o ketvirtas finišavo belgas Pieteris Timmersas (1:48,74).

Panevėžietis naktį iš šeštadienio į sekmadienį (Lietuvos laiku) Indianapolyje dar varžysis 200 metrų plaukimo nugara ir 400 metrų laisvu stiliumi rungtyse.

Praėjusią savaitę 24-ąjį gimtadienį atšventusiam D.Rapšiui, iššūkį varžybose JAV meta tituluoti amerikiečiai Ryanas Murphy, Jacobas Pebley, Mattas Grevers ir T.Haasas, italas G.Detti, ukrainietis Mychailo Romančiukas ir belgas P.Timmeras.

FINA plaukimo Čempionų serijoje varžosi tik vardinius kvietimus gavę pasaulio ir olimpiniai čempionai bei prizininkai, pasaulio rekordininkai ir kiti geriausi FINA pasaulinio reitingo plaukikai.

Čia dalyvaujantys sportininkai ne tik pasitikrina jėgas su stipriausiais pasaulio plaukikais, bet ir gauna gerą progą užsidirbti.

Kiekviename nuotolyje pirmąją vietą užėmusiam plaukikui atitenka 10 tūkst. JAV dolerių, antrąją – 8 tūkst. JAV dolerių, trečiąją – 6 tūkst. JAV dolerių, o ketvirtąją – 5 tūkst. JAV dolerių piniginiai prizai.

Estafečių komandoms skiriama 16 tūkst. JAV dolerių už pirmąją, 12 tūkst. JAV dolerių už antrąją ir 8 tūkst. JAV dolerių už iškovotą trečiąją vietą.

Už pasaulio rekordo pagerinimą numatyta papildoma 20 tūkst. JAV dolerių premija.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.