EUROLYGA 2023

Penkiakovininkų treneris prieš Europos čempionatą Kaune: „Norėtųsi žingsnio aukštyn“

Kaune pirmadienį prasidėsiančiame 2019 metų Europos jaunių (iki 17 ir 19 metų) šiuolaikinės penkiakovės čempionate didžiausios Lietuvos delegacijos viltys siejamos su aukštesnio lygio tarptautinių varžybų skonio jau ragavusiomis sportininkėmis.

Penkiakovės fechtavimosi rungtis.<br>lrytas.lt nuotr.
Penkiakovės fechtavimosi rungtis.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2019, 5:19 PM

Europos čempionate Lietuvai atstovaus 16 sportininkų. 17-mečių asmeninėse varžybose rungsis Medėja Gineitytė, Ksenija Golubova, Patricija Gudlevičiūtė, Tėja Pakinkytė, Lukas Gaudiešius, Ugnius Kabelinskas, Jonas Kalaminskas ir Kajus Marozas, o 19-mečių – Elzbieta Adomaitytė, Agnė Butkutė, Monika Rėkutė, Meilė Žurauskaitė, Kristupas Batakis, Danielius Bondorevas, Daumantas Malinauskas ir Titas Puronas.

Estafečių varžybose jaunesni sportininkai gali dalyvauti ir vyresniųjų amžiaus grupėje. Būtent taip bus jau pirmąją Europos čempionato dieną, kai 19-mečių merginų estafetėse Lietuvos duetą sudarys M.Gineitytė ir P.Gudlevičiūtė, o 19-mečių vaikinų – T.Puronas ir K.Marozas.

Lietuvos jaunimo rinktinės vyriauriasis treneris Artūras Kalininas teigia, kad tiek treneriai, tiek sportininkai jaučiasi kiek ypatingai, nes pirmą kartą dalyvaus tokio lygio varžybose gimtojoje šalyje.

„Jaučiasi didesnė atsakomybė, – sakė A.Kalininas. – Tiesa, sportininkai reaguoja įvairiai. Vieniems smagu, kad čempionatas vyks Lietuvoje, o kitiems ir neramu dėl to, kad stebės artimieji, draugai. Tačiau tikrai džiugu, kad priimsime penkiakovininkus iš visos Europos Kaune, supažindinsime su Lietuva.“

Europos čempionate dalyvaus 225 jaunieji atletai iš 21 šalies. Tarp jų bus tokių, kurie jau yra iškovoję titulų, tačiau Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris teigia, kad tokiame amžiuje ką nors prognozuoti yra labai sunku.

„Jauniausi sportininkai susirenka ne taip dažnai, pereina iš vienos amžiaus grupės į kitą, todėl sunku vertinti galimybes. Perspektyvių sportininkų turi ne viena rinktinė, tačiau nedrįsčiau ką nors vadinti tvirtais favoritais, – kalbėjo A. Kalininas. – Lietuvos rinktinėje bus daug jaunų sportininkų, kuriems tai bus pirmos tokio lygio varžybos, todėl sunku pasakyti, ko galima iš jų tikėtis.

Daugiausiai mačiusios yra E.Adomaitytė, M.Gineitytė, M.Rėkutė, joms tai turėtų padėti. Prieš metus E.Adomaitytė ir M.Gineitytė asmeninėse varžybose buvo septintos, tad norėtųsi, kad šiemet joms pavyktų žengti aukščiau. O ar pavyks, pamatysime jau netrukus.“

Europos čempionate 17-mečiai varžysis plaukimo, bėgimo ir šaudymo rungtyse, o 19-mečiai – dar ir fechtavimosi.

Plaukimo varžybos vyks Girstučio baseine (Kovo 11-osios g. 26), fechtavimosi – Lietuvos sporto universiteto manieže (Aušros g. 42), o bėgimo ir šaudymo – Nemuno saloje.

Birželio 10-ąją (pirmadienį) vyks 19-mečių merginų ir vaikinų estafetės, birželio 11-ąją – 19-mečių merginų asmeninės rungties atrankos varžybos, birželio 12-ąją – 17-mečių merginų finalas ir 19-mečių vaikinų atranka, birželio 13-ąją – 17-mečių vaikinų ir 19-mečių merginų finalai, birželio 14-ąją – 19-mečių vaikinų finalas, o birželio 15-ąją čempionatas finišuos 17-mečių merginų ir vaikinų bei 17-mečių ir 19-mečių mišriomis estafetėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.