EUROLYGA 2023

Europos paplūdimio rankinio čempionate Lietuvos merginos ir vaikinai į medalius nepretenduoja

Lenkijoje vykstančiame Europos vaikinų ir merginų iki 17 metų (U17) paplūdimio rankinio čempionate Lietuvos merginų rinktinė pasitraukė dėl kovos iš medalių, tačiau pirmąją pergalę paguodos kovose pasiekė vaikinai.

Lietuvos 17-mečių rinktinė dalyvauja paplūdimio rankinio Europos čempionate.<br> LRF nuotr.
Lietuvos 17-mečių rinktinė dalyvauja paplūdimio rankinio Europos čempionate.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2019, 8:19 PM, atnaujinta Jun 28, 2019, 8:21 PM

Tarp 8 stipriausių Europos paplūdimio rinktinių patekusios Lietuvos 17-metės penktadienį patyrė du pralaimėjimus ir prarado galimybes kautis dėl vietos pusfinalyje.

Pirmosiose rungtynėse lietuvės tik po labai atkaklios kovos nusileido be pralaimėjimų žygiuojančiai Vengrijos rinktinei. Pirmajame sete varžovės pranašumą įrodė rezultatu 23:18, o antrajame didžiąją dalį laiko pirmavusios lietuvės pergalę išleido tik paskutinėmis sekundėmis.

Pasibaigus pagrindiniam kelinuko laikui rezultatas buvo lygus 12:12, bet per pridėtą laiką varžovės pelnė tašką ir šventė pergalę rezultatu 13:12, o rungtynes laimėjo 2:0.

10 taškų Lietuvos rinktinei pelnė Mantė Voskresenskaja, 8 – Vakarė Damulevičiūtė, 6 – Martyna Ustilaitė, 4 – Vesta Jančytė, 2 – Goda Bernackaitė.

Antrosiose rungtynėse Lietuvos merginų rinktinė taip pat 0:2 pralaimėjo Portugalijos rankininkėms. Pirmajame kėlinuke mūsų šalies rankininkės varžoves paleido jau pirmosiomis jo minutėmis ir vėliau jau pasivyti neįstengė. Portugalės šventė pergalę 23:16.

Antrajame sete vyko itin atkakli kova, tačiau Lietuvos merginų rinktinė ir antrajame sete buvo priverta pripažinti portugalių pranašumą 22:26. Po 16 taškų pelnė M.Voskresenskaja ir V.Damulevičiūtė, po 2 surinko G.Bernackaitė, M.Ustilaitė ir Miglė Malyševa.

Šeštadienį Lietuvos merginų dar laukia TOP-8 etapo rungtynės su Vokietija, tačiau į pusfinalį lietuvės patekti jau negali. Jos tęs kovas tik dėl 5-8 vietų.

Pirmąją pergalę Europos čempionate iškovojo Lietuvos vaikinų iki 17 metų paplūdimio rankinio rinktinė. Visas trejas rungtynės grupės etape pralaimėję Lietuvos rankininkai tęsia kovą paguodos kovose tik dėl 9-15 vietų.

Pirmosiose paguodos rungtynėse lietuviai užtikrintai 2:0 įveikė bendraamžius iš Bulgarijos. Pirmajame sete lietuviai savo pranašumą prieš varžovus įrodė rezultatu 20:15, o antrajame varžovus įveikė 17:12.

Po 10 taškų pelnė Romas Aukštikalnis ir Justas Čimbaras, 8 surinko Airidas Petronis, 6 – Dovydas Lankauskas, 2 – Modestas Adamonis, 1 – Tomas Drakštas.

Šeštadienį pirmąjį kartą Europos čempionate dalyvaujančios vaikinų rinktinės laukia akistata su Prancūzijai ir tolesnės kovos dėl 9-15 vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.