EUROLYGA 2023

Padelio teniso mūšius Dubingiuose vainikavo dainuojančių sportininkų šou

Birželio pabaigoje Teniso ir padelio klube „Dubingiai“ vyko tarptautinis padelio turnyras, kuriame rungtyniavo padelio mėgėjai iš šešių šalių: Italijos, Ispanijos, Ukrainos, JAV, Korėjos ir Lietuvos.

 Turnyro Dubingiuose dalyviai<br> lpf.lt nuotr.
 Turnyro Dubingiuose dalyviai<br> lpf.lt nuotr.
 Vyrų B grupės varžybų nugaletojai<br> lpf.lt nuotr.
 Vyrų B grupės varžybų nugaletojai<br> lpf.lt nuotr.
 lpf.lt nuotr.
 lpf.lt nuotr.
 lpf.lt nuotr.
 lpf.lt nuotr.
Pirmojo tarptautinio turnyro nugalėtojais tapo Mike'as Bustamante'as iš Kalifornijos ir Šarūnas Marčiulionis <br> lpf.lt nuotr.
Pirmojo tarptautinio turnyro nugalėtojais tapo Mike'as Bustamante'as iš Kalifornijos ir Šarūnas Marčiulionis <br> lpf.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 1, 2019, 3:36 PM

Tai pirmasis toks tarptautinis turnyras, kuris taps tradiciniu. Nors šis tarptautinis turnyras nėra skirtas profesionaliems padelio žaidėjams, jame netrūko ir labai atkaklių kovų, ir gražių akimirkų, ir sportinio azarto.

Pagrindiniai turnyro organizatoriai – Laura ir Šarūnas Marčiulioniai, kuriems draugus iš Italijos padėjo sukviesti Irma ir Ričardas Šveikauskai, o iš Ispanijos – Beata ir Darius Malakauskai.

Didžiausio susidomėjimo sulaukė Vyrų B+ grupės varžybos. Po pirmosios dienos varžybų abiejuose pogrupiuose išryškėjo po dvi poras-lyderes, laimėjusias abejas rungtynes. Antrąją turnyro dieną šios poros varžėsi dėl pogrupio nugalėtojos vardo bei patekimo į finalą.

Visos keturios poros buvo beveik lygios, tad rungtynių nugalėtojus lėmė geriau sužaistas trečiasis setas – tie-break. Pirmojo tarptautinio turnyro nugalėtojais tapo Mike'as Bustamante'as iš Kalifornijos ir Šarūnas Marčiulionis, finale 7:6, 3:6, 10:5 nugalėję ispanus Ramoną Campuzano ir Andresą Ruizą Fernandezą.

Rungtynėse dėl trečiosios vietos po labai atkaklios kovos italai Mattia Rochira ir Davide'as Roccabella rezultatu 6:4, 6:7, 10:6 palaužė lietuvių Dariaus Malakausko ir Andriaus Valčiuko porą.

Vyrų B grupėje nugalėtojais tapo Ispanijoje gyvenantys ukrainiečiai Serhijus Synytsia ir Olegas Khomko, finale po atkaklios kovos rezultatu 2:6, 7:5, 10:8 nugalėję vienintelę vyrų turnyre rungtyniavusią moterį – Lisą Adamaitis iš JAV bei jos partnerį vilnietį Stasį Vaičių. Trečiąją vietą užėmė Ispanijoje gyvenančio Gintaro Alaunio ir vilniečio Aurelijaus Globio duetas.

Moterų turnyro finale susitiko favoritėmis laikytos dvi poros: Dalia Geleževičienė iš Vilniaus ir Rasa Butrimaitė iš Kauno bei Simona Barcella ir Dell’Agnese Letizia iš Italijos.

Gražesnį ir tikslesnį žaidimą pademonstravusios Dalia ir Rasa nugalėjo varžoves rezultatu 6:4, 6:1 bei tapo čempionėmis. Trečiąją vietą iškovojo vilnietės Irena Maskolaitienė ir Audronė Tendzegolskienė.

Turnyro metu netrūko linksmų bei malonių akimirkų ir aikštelėse, ir už jų ribų. Pirmoji bendra vakarienė tapo... improvizuota internacionaline vakarone. Pradžioje uždainavo italai. Pasirodė, kad du žaidėjai – dar ir puikūs dainininkai, mokantys daugybę dainų.

Tokia pradžia labai patiko vakaro dalyviams. Vėliau mikrofoną perėmė gitaros virtuozas Aurelijus Globys, užgrojęs flamenką, nepalikusį abejingų nei ispanų, nei italų, nei lietuvių.

Ir prasidėjo dainos įvairiausiomis kalbomis bei šokiai... Padelis, muzika, šokis suvienijo turnyro žaidėjus ir pasirodė, kad žmonės iš įvairių šalių puikiai vieni kitus supranta ir be vertėjų. Pasibaigus turnyrui, jo dalyviai dėkojo organizatoriams ir pasižadėjo toliau susitikti bei bendrauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.