EUROLYGA 2023

Gilužio ežere vyks tradicinės tarptautinės vandens slidinėjimo varžybos

Trečiuosius metus iš eilės Vilniuje prie Gilužio ežero į tarptautines varžybas rinksis vandens slidininkai. Liepos 6-7 dienomis čia vyks renginys „Vilnius Open“. Šiemet pirmąkart jame bus ir šuolių nuo tramplino rungtis.

 Ričardas Lažinskas varžybų metu.<br> E.Ivanausko nuotr.
 Ričardas Lažinskas varžybų metu.<br> E.Ivanausko nuotr.
 Ričardas Lažinskas varžybų metu.<br> E.Ivanausko nuotr.
 Ričardas Lažinskas varžybų metu.<br> E.Ivanausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 4, 2019, 4:18 PM, atnaujinta Jul 4, 2019, 4:23 PM

Dvejus metus vandens slidininkai varžėsi slalomo rungties varžybose, o šių metų naujovė – šuolių nuo tramplino rungtis. Daugiau rungčių – daugiau ir dalyvių.

Pernai Gilužio ežero vandenis skrodė 37, į šiųmetes varžybas atvyks apie 50 „Vilnius Open“ dalyvių, o 50 – tai jau beveik maksimali riba, kiek vandens slidininkų galėtų susirungti esant dabartiniam varžybų formatui.

„Vilnius Open“ organizatorius, vandens slidinėjimo sporto klubo „Skriejantieji bangomis“ vadovas Ričardas Lažinskas atkreipia dėmesį, kad ir dalyvaujančių šalių sportininkų padaugėjo.

Be Rusijos, Baltarusijos, Latvijos, Lietuvos ir Norvegijos atletų, dalyvavusių ankstesnėse varžybose, šiemet pirmąkart bus vandens slidininkų iš Lenkijos.

Kas juos čia traukia? Gera organizacija, geri atgarsiai ir dalyvių atsiliepimai bei tas faktas, kad tai vienintelės Baltijos šalyse vykstančios Tarptautinės vandens slidinėjimo federacijos reitinguojamos varžybos.

Varžybos vyks keturių ratų sistema – visi dalyviai startuos po keturis kartus.

„O kokioje rungtyje ar rungtyse norės dalyvauti, kiekvienas turės pasirinkti. Tie, kurių specializacija vien slalomas, keturis kartus bandys slalomo trasą, o dvikovininkai galės startuoti, pavyzdžiui, dukart slalomo trasoje ir dukart atlikti šuolius. Šuolininkų turime daugiau nei 20. Bus kelis stiprūs sportininkai iš Lenkijos, todėl galima tikėtis ir 60 metrų siekiančių šuolių – tai jau išties aukštas lygis. Pats irgi dalyvausiu varžybose ir tikrai nepraleisiu šuolių“, – sakė Lietuvos šuolių su slidėmis rekordininkas R.Lažinskas.

Nuo ryto vyks slalomo varžybos, o popiet, kaip planuojama, apie 16-17 val., – šuoliai. Žinoma, jei tik oro sąlygos nepridarys korekcijų.

„Varžyboms ruošiamės senokai, stengsimės, kad jos būtų kuo aukštesnio lygio, bet yra vienas dalykas, kuris nuo mūsų nepriklauso – tai oro sąlygos, o sinoptikai mūsų nedžiugina“, – dėl pakilusių vėjo gūsių nedžiūgavo vienas šių varžybų organizatorių R.Lažinskas.

Slalomo dalyvių pasirodymui prognozuojamas vėjas įtakos nelabai turės, nes ežero lokacija gana gera, o štai šuolininkams vėjas į nugarą nėra palankus.

„Bet tikimės, kad bent jau vieną kurią varžybų dieną vėjas nebus toks stiprus“, – vylėsi R.Lažinskas.

Visi varžybų dalyviai bus suskirstyti į devynias amžiaus kategorijas: iki 12 metų, iki 14 metų, iki 17 metų, iki 21-erių, tada „Open“ kategorija iki 25-erių, 35-eri ir daugiau, 45-eri ir daugiau, 55-eri ir daugiau bei 65-eri ir daugiau.

Vienose amžiaus grupėse konkurencija ne tokia didelė, kitose nemaža, bet visiems dalyviams bus ką veikti, juolab, kaip sakė R.Lažinskas, pagrindinis konkurentas varžybose sportininkas būna pats sau, jo tikslas – pasirodyti kuo geriau ir pasiekti užsibrėžtą rezultatą.

Varžybų organizatoriai neabejoja, kad arši kova užvirs tarp jaunimo – nuo 12 iki 17 metų. Atvyksta jaunų stiprių sportininkų iš Baltarusijos. Baltarusių vandens slidininkų mokykla, kaip žinoma, labai stipri pasauliniu mastu, jie turi pasaulio čempionų ir rekordininkų, o Vilniuje baltarusių jaunimui konkurenciją sudarys latviai, kurie irgi nestokoja stiprių jaunuolių.

„Mūsų jaunimo dar nebus, dar neužaugo, bet auginame“, – patikino vandens slidinėjimo sporto klube „Skriejantieji bangomis“ vandens slidininkus ugdantis R.Lažinskas.

Bet varžybose dalyvaus vyresnių Lietuvos atstovų.

Žiūrovai pas mus retai matomas vandens slidininkų varžybas galės stebėti nemokamai. Geriausias vaizdas bus iš dviejų vietų: iš „Skriejantieji bangomis“ klubo pakrantės (Padekaniškų g. 50, arba šalia viešbučio „Villa Alicante“) arba iš slalomo starto vietos ežero pietinėje dalyje, prie miesto paplūdimio pakrantės.

„Šuolius patogiau stebėti nuo klubo teritorijos, nes tramplinas čia įrengtas. Žiūrovus, kurie norėtų pamatyti ir slalomą, ir šuolius, kviečiu atvykti bent apie pietus. Prie mūsų klubo pakrantės vietos daug, tilpsime visi. Čia bus ir vandens sporto veteranų.

Gal vienas kitas pasidalins prisiminimais, pakomentuos rungtį. Labai kviečiu jaunimą, nes tai reta proga pamatyti tokio rango vandens slidininkų varžybas. Jeigu patiks, žinokite, kad „Skriejantieji bangomis“ klube suteikiame progą visiems susidomėjusiems išbandyti šią sporto šaką. Taigi kviečiame ne tik tėvelius, bet ir vaikus – visas šeimas“, – sakė R.Lažinskas.

O paklaustas, ar tikisi lengvai apginti čempiono titulą, atsako: „Laikas parodys“.

Varžybos vyks liepos 6-7 dienomis nuo 8 val. iki 20 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.