EUROLYGA 2023

Pasaulio čempionato ilgoje trasoje Jonas Vytautas Gvildys – tarp 20 stipriausių

Trečiadienį Norvegijoje vykstančiame Pasaulio orientavimosi sporto čempionate paaiškėjo 2019 metų čempionai ilgoje trasoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 15, 2019, 12:20 PM

Tiek vyrų, tiek moterų grupėje ketvirtus metus iš eilės čempionų titulus apgynė tie patys sportininkai. Tarp moterų užtikrintai nugalėjo švedė Tove Alexandersson, o vyrų – norvegas Olavas Lundanesas.

Solidus pasirodymas miške Jonui Vytautui Gvildžiui garantavo vietą tarp 20-ies stipriausių orientacininkų. Lietuvos rinktinės lyderis 16,6 kilometro su 23 kontrolinių punktų trasoje įveikė per 1 val. 42 min. 14 sek. ir užėmė 19-ą vietą. Vytautas Beliūnas trasoje sugaišo 1 val. 56 min. 28 sek. ir finišavo 42-oje vietoje.

Ketvirtąjį paeiliui, o iš viso jau šeštąjį aukso medalį ilgoje trasoje iškovojo varžybų šeimininkas Olavas Lundanesas. Norvegas trasą įveikė per 1 val. 30 min. 9 sek. ir 1 min. 39 sek. aplenkė antroje vietoje likusį tautietį, šių metų Pasaulio jaunimo čempioną ilgoje trasoje Kasperą Fosserį. Bronzos medalį iškovojo šveicaras Danielis Hubmannas, atsilikęs 2 min. 58 sek.

„Trasą pavyko įveikti gerai. Kol kas tikrai sunku pasakyti, kur daugiausiai pralošiau, nes nėra tarpinių laikų. Klaidų trasoje beveik nebuvo, galbūt šiek tiek klydau į 8 punktą ir trasos pabaigoje stabtelėdavau prie punktų. Viską sudėjus suskaičiuoju apie 1 min. klaidų. Vietovė fiziškai sudėtinga. Gruntas vietomis labai minkštas ir bėgimas juo reikalauja daugiau jėgos, o ne greičio.

Orientuotis buvo gana paprasta, išskyrus ilgus prabėgimus – buvo sunku įžvelgti geriausius variantus, o ir dabar po trasos dar nėra aišku, kaip juos reikėjo bėgti. Užimta vieta esu patenkintas, bet dar labiau patenkintas, kaip susitvarkiau su spaudimu ir įveikiau trasą. Manau, kad įdėtas darbas atsipirko, o ir „skandinaviškoje“ vietovėje sunku tikėtis aukštesnės vietos“, – po finišo mintimis dalijosi Jonas Vytautas Gvildys.

Moterų grupėje ketvirtus metus iš eilės nenugalima Tove Alexandersson. Švedė 11,7 kilometro su 21 kontroliniu punktu trasą įveikė per 1 val. 9 min. ir 6 min. 16 sek. aplenkė sidabro medalį iškovojusią švedę Liną Strand bei 6 min. 50 sek. bronzos apdovanojimą laimėjusią šveicarę Simoną Aebersold.

Gabija Ražaitytė trasoje užtruko 1 val. 31 min. 50 sek. ir užėmė 31-ą vietą. Kastė Rutkauskaitė finišavo 43-a, trasą įveikusi per 1 val. 39 min. 38 sek.

Ketvirtadienį čempionate numatyta poilsio diena, o varžybos tęsis penktadienį, kai paaiškės vidutinės trasos nugalėtojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.