EUROLYGA 2023

Baidarininkas A. Seja ir kanojininkas H. Žustautas laimėjo pasaulio čempionato atrankos plaukimus

Trečiadienį Segede (Vengrija) prasidėjusio pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionato vyrų vienviečių baidarių 200 m distancijos pirmajame atrankos plaukime nugalėjo ir į pusfinalį pateko pasaulio vicečempionas Artūras Seja.

Artūras Seja<br>S.Čirbos nuotr.
Artūras Seja<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2019, 11:15 PM

Lietuvos sportininkas finišavo per 34,36 sek. ir užtikrintai aplenkė visus varžovus.

Antrąją vietą užėmė vokietis Timo Heseleu (+0,8 sek.), trečiąją – estas Kasparas Sula (+1,23 sek.)

Į pusfinalį pateko po penkis greičiausius septynių atrankos plaukimų sportininkus ir dar vienas geriausias šeštąją vietą užėmęs baidarininkas.

Vyrų vienviečių kanojų ketvirtajame atrankos plaukime lietuvis Henrikas Žustautas užėmė pirmąją vietą ir taip pat pateko į pusfinalį.

Lietuvis distanciją įveikė per 39,09 sek. ir 0,13 sek. aplenkė antrąją vietą užėmusį tituluotą ispaną Alfonso Benavidesą. Trečias finišavo rusas Dmitrijus Šarovas (+0,69 sek.).

Į pusfinalį pateko po šešis greičiausius keturių atrankos plaukimų dalyvius ir dar trys geriausi septintąsias pozicijas užėmę kanojininkai.

Ketvirtadienį startuos trys Lietuvos įgulos. H. Žustautas kartu su Ilja Davidovskiu varžysis dviviečių kanojų 1000 m nuotolyje. 500 metrų keturviečių baidarių varžybose startuos Aurimas Lankas, Edvinas Ramanauskas ir broliai Mindaugas bei Simonas Maldoniai, o 200 m vienviečių kanojų moterų irklavimo varžybose dalyvaus Rūta Dagytė. Šiose rungtyse bus kovojama dėl olimpinių kelialapių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.