EUROLYGA 2023

Dviratininkė S. Krupeckaitė: „Kūnas grįžo, o dvasia dar pakeliui iš Japonijos“

Panevėžyje, „Cido“ arenoje, tris dienas vykusiose Tarptautinėse dviračių sporto sąjungos (UCI) pirmosios kategorijos treko varžybose „Panevėžys 2019“ Lietuvos dviratininkai iškovojo 11 medalių. Lietuvos treko karalienė Simona Krupeckaitė (Panevėžio kūno kultūros ir sporto centras/„El-Eko Sport“) laimėjo visas tris rungtis, kuriose dalyvavo.

Simona Krupeckaitė <br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Simona Krupeckaitė <br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Simona Krupeckaitė <br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Simona Krupeckaitė <br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Simona Krupeckaitė <br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Simona Krupeckaitė <br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Simona Krupeckaitė <br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Simona Krupeckaitė <br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Simona Krupeckaitė <br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Simona Krupeckaitė <br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Simona Krupeckaitė <br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Simona Krupeckaitė <br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Simona Krupeckaitė <br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Simona Krupeckaitė <br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2019-09-02 11:22

Simona penktadienį laimėjo komandų sprinto (su Migle Marozaite), šeštadienį – asmenines sprinto lenktynes, o sekmadienį – keirino rungtį. Pastarojoje antra buvo airė Robyn Stewart, o trečia – lenkė Julita Jagodzinska. M. Marozaitė (PKKSC/„El-Eko Sport“) tarp 13 dalyvių liko šešta. Pusfinalio pirmajame važiavime Simona ir Miglė užėmė pirmą ir antrą vietas.

S. Krupeckaitė ir kiti šalies rinktinės nariai tik praėjusios savaitės pradžioje grįžo iš stovyklos bei varžybų Japonijoje. „Buvo labai naudinga patirtis bei neblogos varžybos, kuriose dalyvavo ir kelios pajėgiausios pasaulio dviratininkės. O lenktyniauti Panevėžyje buvo sunku.

Atrodo, kad kūnas grįžo, o dvasia dar pakeliui iš Japonijos – jautiesi pasimetęs erdvėje. Bet viskas susiklostė geriau nei tikėjausi“, – sakė dukart pasaulio ir triskart Europos čempionė, šių metų Europos žaidynių čempionė, buvusi pasaulio rekordininkė bei ketverių olimpinių žaidynių dalyvė.

Po važybų Panevėžyje trenerio Dmitrijaus Leopoldo vadovaujama Lietuvos dviračių treko rinktinė išvyksta į mėnesį truksiančią treniruočių stovyklą Kroatijoje. „Laukia labai įtemptas sezonas. Pirmasis rimtas startas – spalio 16-20 dienomis Nyderlanduose vyksiantis Europos čempionatas. Po to laukia pasaulio taurės varžybų etapai. Norint išlaikyti gerą sportinę formą, reikia daug košės prisidėti. Norėtųsi tikėti, kad viskas bus gerai“, – kalbėjo S. Krupeckaitė.

Paskutinę varžybų dieną sidabro medalį iškovojo Olivija Baleišytė („El-Eko Sport“/Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimanazija/PKKSC). Ji antra buvo 3 km asmeninėse persekiojimo lenktynėse (3 min. 50,7 sek.). Nugalėjo Velso atstovė Anna Morris (3.37,8). Trečią vietą užėmė ukrainietė Viktorija Jarošenko. Ji O. Baleišytei pralaimėjo puse sekundės.

Vyrų skrečo rungtyje (60 ratų; 15 km; 24 dalyviai) Justas Beniušis („Klaipėda“) iškovojo bronzos medalį. Nugalėjo ratu varžovus aplenkęs lenkas Daniel Staniszewski. Antras buvo vengras Viktor Filutas.

Lietuvos dviratininkai sekmadienį tris kartus buvo ketvirti. Moterų daugiakovės varžybose (omniume, 10 dalyvių) šalia prizininkų pakylos liko O. Baleišytė (118 tšk.). Ji tik tašku atsiliko nuo bronzą pelniusios ukrainietės Tetjanos Klimčenko. Nugalėjo Velso atstovė Manon Lloyd (147 tšk.), o antra liko rusė Marija Rostovceva (130 tšk.). Viktorija Šumskytė („El-Eko Sport“/PRSSG/PKKSC, 90 tšk.) klasifikuota šešta.

O. Baleišytė skreče ir tempo lenktynėse buvo ketvirta, o atkrintamosiose lenktynėse – antra. Po trijų rungčių ji dalijosi 2-3 vietas. Paskutinėje rungtyje – grupinėse lenktynėse dėl taškų – Olivija pelnė 12, o ją aplenkusi T. Klimčenko – 25 taškus. Ukrainos dviratininkė laimėjo paskutinį finišą. Už tai jai atiteko 10 taškų. O. Baleišytė paskutiniame finiše buvo ketvirta.

Vyrų grupinėse lenktynėse dėl taškų (120 ratų; 30 km; 12 tarpinių finišų; 22 dalyviai) ketvirtą vietą užėmė Venantas Lašinis („Klaipėda“). Jis pelnė 62 taškus. Nugalėjo V. Filutas, surinkęs 99 taškus. Antrą vietą užėmė lenkas Bartosz Rudyk, o trečią – rusas Sergej Rostovcev.

Vyrų keirino rungtyje (17 dalyvių) ketvirtas buvo Svajūnas Jonauskas (PKKSC/„El-Eko Sport“). Visas tris prizines vietas iškovojo lenkai – Patryk Rajkowski, Krzysztof Maksel ir Rafal Sarnecki. Vasilijus Lendel pagrindiniame finale už taisyklių pažeidimą buvo diskvalifikuotas. Jis galutinėje įskaitoje liko šeštas. Pusfinalio pirmajame važiavime V. Lendel buvo pirmas, S. Jonauskas – trečias, o Gedvinas Serafinas (PKKSC/„El-Eko Sport“) penktas. B finalą (dėl 7-12 vietų) laimėjo Barselonos, Atlantos ir Sidnėjaus olimpinių žaidynių dalyvis 47 metų latvis Ainars Kiksis. G. Serafinas finišavo ketvirtas ir galutinėje įskaitoje užėmė 10-ą vietą.

Vyrų 4 km asmenines persekiojimo lenktynes (15 dalyvių) laimėjo lenkas Damian Slawek (4.25,75). Antras buvo kitas lenkas D. Staniszewski (4.28,69), o trečias – Velso atstovas William Roberts (4.35,44). Geriausiai iš lietuvių pasirodė Denas Masiulis („Klaipėda“, 4.49,95). Jis klasifikuotas devintas.

Varžybose, kurias surengė Lietuvos dviračių sporto federacija, Panevėžio miesto savivaldybė ir Panevėžio kūno kultūros ir sporto centras kartu su dviračių sporto klubu „El-Eko Sport“, dalyvavo per 60 dviratininkų iš 12 šalių. Panevėžyje lenktyniavo Airijos, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Norvegijos, PAR, Rumunijos, Rusijos, Slovakijos, Velso, Vengrijos ir Lietuvos dviratininkai. Jie kovojo ne tik dėl medalių, bet ir dėl olimpinės atrankos taškų. Iš viso buvo išdalinta 17 medalių komplektų. Teisėjams vadovavo UCI komisaras airis Paul Watson. Naujame amplua debiutavo Aušrinė Trebaitė. Triskart Europos dviračių treko čempionė dirbo varžybų informatore.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.