EUROLYGA 2023

Lietuvos penkiakovininkėms pirmoji rungtis nebuvo sėkminga

Budapešte vykstančio 2019 metų šiuolaikinės penkiakovės pasaulio čempionato moterų varžybų finalas ketvirtadienį prasidėjo fechtavimosi rungties pagrindiniu etapu.

L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė po pirmosios rungties užimą 25-ąją vietą.<br>M.Ambrazo nuotr.
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė po pirmosios rungties užimą 25-ąją vietą.<br>M.Ambrazo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2019, 1:56 PM

Savo pasirodymo jame Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė, deja, negali pavadinti sėkmingu. Olimpinė čempionė laimėjo 15 kovų iš 35 ir pelnė 190 taškų (25 vieta), o G. Venčkauskaitė-Juškienė, iškovojusi 13 pergalių (178 taškai) turėjo tenkintis 32-ąja vieta tarp 36 finalo dalyvių.

Geriausiai fechtuotis sekėsi dviems baltarusėms – Volha Silkina laimėjo 28 kovas (268), o Irina Prasiancova – 26 (256). Trečiąją vietą rungtyje pasidalino prancūzė Elodie Clouvel ir korėjietė Sunwoo Kim (po 25 pergales; 250).

Pasaulio čempionate sportininkai kovoja ne tik dėl pajėgiausių planetos penkiakovininkų titulų, bet ir tęsia kovą dėl olimpinių kelialapių. Juos pelnys po tris geriausius asmeninių varžybų dalyvius.

Lietuvos rinktinėje teisę 2020-aisiais dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse jau yra pelnę L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė, G.Venčkauskaitė-Juškienė ir Justinas Kinderis.

Lietuvos penkiakovininkai pasaulio čempionų titulus asmeninėje įskaitoje yra pelnę 5 kartus. 2000 ir 2004 metais tai padarė Andrejus Zadneprovskis, 2006-aisiais – Edvinas Krungolcas, o 2013-aisiais – L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir J.Kinderis. Pastarąjį kartą ant prizininkų pakylos pasaulio čempionate mūsiškiai užkopė 2017-aisiais, kai J.Kinderis iškovojo bronzos medalį.

Planetos pirmenybės – baigiamosios elitinės 2019-ųjų šiuolaikinės penkiakovės varžybos, kurių metu lietuviai sieks papildyti iškovotų titulų skaičių. L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė šiemet tapo Europos čempione ir Pasaulio taurės laimėtoja, su G.Venčkauskaite-Juškiene ir I.Serapinaite užėmė trečiąją vietą Europos čempionato komandinėje įskaitoje, o Pasaulio taurės mišrių estafečių varžybose G.Venčkauskaitė-Juškienė su J. Kinderiu taip pat džiaugėsi bronzos medaliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.