EUROLYGA 2023

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė nedalyvaus pasaulio čempionato finalo likusiose rungtyse

Budapešte vykstančio 2019 metų šiuolaikinės penkiakovės pasaulio čempionato penktadienį tęsėsi moterų varžybų finalas. Po dviejų dienų varžybų iš eilės ir ne itin sėkmingai susiklosčiusios fechtavimosi rungties olimpinį kelialapį kišenėje jau turinti Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė nusprendė nerizikuoti sveikata ir nedalyvauti pasaulio čempionato finalo likusiose rungtyse.

L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė pasitraukė iš pasaulio čempionato finalo varžybų.<br>Scanpix.com nuotr.
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė pasitraukė iš pasaulio čempionato finalo varžybų.<br>Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2019, 3:21 PM, atnaujinta Sep 6, 2019, 3:25 PM

Savo pasirodymo varžybose L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė, deja, negali pavadinti sėkmingu. Olimpinė čempionė laimėjo 15 kovų iš 35 ir pelnė 190 taškų (25 vieta), o G. Venčkauskaitė-Juškienė, iškovojusi 13 pergalių (178 taškai) turėjo tenkintis 32-ąja vieta tarp 36 finalo dalyvių.

Geriausiai fechtuotis sekėsi dviems baltarusėms – Volha Silkina laimėjo 28 kovas (268), o Irina Prasiancova – 26 (256). Trečiąją vietą rungtyje pasidalino prancūzė Elodie Clouvel ir korėjietė Sunwoo Kim (po 25 pergales; 250).

Pasaulio čempionate sportininkai kovoja ne tik dėl pajėgiausių planetos penkiakovininkų titulų, bet ir tęsia kovą dėl olimpinių kelialapių. Juos pelnys po tris geriausius asmeninių varžybų dalyvius.

Lietuvos rinktinėje teisę 2020-aisiais dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse jau yra pelnę L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė, G.Venčkauskaitė-Juškienė ir Justinas Kinderis.

Lietuvos penkiakovininkai pasaulio čempionų titulus asmeninėje įskaitoje yra pelnę 5 kartus. 2000 ir 2004 metais tai padarė Andrejus Zadneprovskis, 2006-aisiais – Edvinas Krungolcas, o 2013-aisiais – L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir J.Kinderis. Pastarąjį kartą ant prizininkų pakylos pasaulio čempionate mūsiškiai užkopė 2017-aisiais, kai J. Kinderis iškovojo bronzos medalį.

Planetos pirmenybės – baigiamosios elitinės 2019-ųjų šiuolaikinės penkiakovės varžybos, kurių metu lietuviai sieks papildyti iškovotų titulų skaičių.

L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė šiemet tapo Europos čempione ir Pasaulio taurės laimėtoja, su G.Venčkauskaite-Juškiene ir I.Serapinaite užėmė trečiąją vietą Europos čempionato komandų įskaitoje, o pasaulio taurės mišrių estafečių varžybose G.Venčkauskaitė-Juškienė su J.Kinderiu taip pat džiaugėsi bronzos medaliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.