EUROLYGA 2023

Lietuvos ledo ritulio čempionato startas – spalio pradžioje

2019-2020 metų Lietuvos ledo ritulio čempionatas startuos spalio 2 dieną, o pirmenybėse varžysis penkios komandos.

 Ledo ritulio čempionatas startuos spalio mėnesį.<br> Hockey.lt nuotr.
 Ledo ritulio čempionatas startuos spalio mėnesį.<br> Hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2019, 4:43 PM

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, prie pernai pirmenybėse dalyvavusių Elektrėnų „Energijos“, Vilniaus „Hockey Punks“, „Kaunas Hockey“ bei Vilniaus „Geležinio Vilko“ komandų prisijungia jungtinė Kauno ir Klaipėdos ekipa – „Baltų Ainiai–HC Klaipėda“. Šis klubas bus sudarytas iš šių dviejų ledo ritulio mokyklų auklėtinių.

Pirmenybės vyks penkių ratų sistema, o visos komandos reguliariajame sezone sužais po 20 mačų. Penktajame rate komandos šeimininkės bus nustatytos atsižvelgus į kaimyninės Latvijos pavyzdį suteikiant namų teises pagal praėjusių metų reitingą („Energija“ – 4, „Hockey Punks“ – 3, „Kaunas Hockey“ – 2, „Geležinis Vilkas“ – 1). Tiesa, penktajame rate, esant abipusiam klubų norui, komandoms suteikta galimybė apsikeisti aikštės šeimininkų statusu.

Lietuvos čempionatas šiemet startuos spalio 2 dieną, praėjusių metų finalininkų „Energijos“ ir „Hockey Punks“ akistata Elektrėnų ledo rūmuose, kurios startas 20:00 val. Sezono tvarkaraštis bus pakankamai įtemptas, nes visos komandos turės savaičių, kuriose turės sužaisti po kelias rungtynes, o reguliarusis sezonas finišuos iki vasario 29 dienos. Finišavus reguliariajam sezonui keturios stipriausios pirmenybių komandos pradės savo kovas atkrintamosiose varžybose.

Atkrintamųjų varžybų formatas šiemet išliks toks pats, kaip ir praėjusiais metais – reguliarųjį sezoną laimėjusi ekipa pusfinalyje stos į kovą iki trijų pergalių su ketvirtoje vietoje likusiais varžovais, o tokioje pačioje serijoje susikaus ir antroje bei trečioje vietoje likusios ekipos. Pusfinalio serijose triumfavę klubai finale taip pat stos į seriją iki trijų pergalių, o pirmenybės finišuos iki balandžio 5 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.