EUROLYGA 2023

Rusija dėl nuolatinio antidopingo taisyklių nepaisymo gali būti nušalinta nuo Tokijo olimpiados

Anglijos žiniasklaida skelbia apie galimybę nušalinti Rusiją nuo 2020 metų Tokijo olimpinių žaidynių. Leidinio „The Telegraph“ žiniomis, tai susiję su įtarimais, kad Maskvos antidopingo laboratorija vėl manipuliavo ir falsifikavo dopingo testų rezultatus.

Dėl pakartotinių antidopingo taisyklių pažeidimų Rusija gali nūti nušalinta nuo Tokijo olimpiados.<br> Reuters/AFP/Scanpix nuotr.
Dėl pakartotinių antidopingo taisyklių pažeidimų Rusija gali nūti nušalinta nuo Tokijo olimpiados.<br> Reuters/AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2019, 11:58 AM, atnaujinta Sep 22, 2019, 12:00 PM

Artimiausiu metu bus paskelbti nauji įrodymai, demaskuojantys Rusijos antidopingo pareigūnų sukčiavimus.

Tarptautinė antidopingo agentūra (WADA) patikrino Maskvos laboratorijos darbo rezultatus. Paaiškėjo, kad per paskutinius 18 mėnesių rusai toliau manipuliavo dopingo testų duomenimis tam, kad nuslėptų informaciją, jog Rusijos sportininkai sistemingai vartoja dopingą.

Oficiali informacija bus patekta rugsėjo 23 d. Tą pačią dieną bus sprendžiamas klausimas dėl Rusijos antidopingo agentūros (RusADA) licencijos galiojimo pakartotinio sustabdymo. Tai gali uždaryti Rusijos delegacijai kelią į 2020 metų Tokijo olimpiadą.

Tai jau ne pirmasis kartas, kai viešinamos WADA pretenzijos kolegoms Rusijoje.

Milžiniškas dopingo skandalas Rusijoje kilo 2015 metais, kai po Richardo McLarreno tyrimo paaiškėjo, kad nuo 2012 iki 2014 metų rusai 30-yje sporto šakų vartojo draudžiamus preparatus. Pasak Maskvos laboratorijos vadovo Grigorijaus Radčenkovo, visa tai kontroliavo Rusijos valdžios aukščiausi pareigūnai.

WADA atėmė iš Rusijos kolegų teisę tirti dopingo testų mėginius, o daugelis sportininkų neteko nesąžiningai iškovotų įvairaus rango varžybų medalių ir buvo diskvalifikuoti.

2018 metų žiemos olimpinėse žaidynėse Pjongčange (Pietų Korėja) dauguma Rusijos sportininkų iš viso nedalyvavo, o tie, kurie gavo leidimus startuoti varžybose, tai darė po neutralia vėliava.

Dabar paaiškėjo, kad per 2019 metų pirmuosius 8 mėnesius rusai net 227 kartus pažeidė dopingo taisykles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.