EUROLYGA 2023

Lietuvos moterų rankinio rinktinė Klaipėdoje pralaimėjo juodkalnietėms

Sekmadienį Klaipėdos „Švyturio“ arenoje Lietuvos moterų rankinio rinktinė žaidė antrąsias Europos čempionato atrankos rungtynes su Juodkalnijos rinktine ir pralaimėjo varžovėms 24:32 (14:20, 10:12).

Lietuvos moterų rankinio rinktinė pralaimėjo Juodkalnijai.<br> LRF nuotr.
Lietuvos moterų rankinio rinktinė pralaimėjo Juodkalnijai.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2019, 5:41 PM, atnaujinta Sep 29, 2019, 10:58 PM

Pirmąsias rungtynes atrankos varžybose Lietuva išvykoje 19:33 (12:16) pralaimėjo Vengrijos rinktinei ir dabar nesėkmingai bandė reabilituotis.

Pirmosiose savo rungtynėse Juodkalnijos nacionalinė komanda nepaliko vilčių savo varžovėms italėms ir pastarąją rinktinę nugalėjo net 41:17.

Juodkalnijos rinktinė yra 2012 metų Europos čempionė ir 2012-ųjų Londono olimpiados vicečempionė.

Nuo pat susitikimo pradžios žaidimo iniciatyvą į savo rankas perėmusios viešnios kėlinio viduryje įgijo šešių įvarčių pranašumą (12:6), o 28-ąją min. komandas skyrė jau aštuoni įvarčiai (19:11). Visgi mūsiškėms iki pertraukos pavyko šiek tiek priartėti (14:20).

Antrajame kėlinyje kietai žaidusios Juodkalnijos rankininkės susikrovė dviženklį pranašumą (27:17, 30:19), bet sėkmingai sužaista susitikimo pabaiga leido lietuvėms sumažinti atsilikimą iki aštuonių įvarčių (24:32).

Lietuvos rinktinei Greta Kavaliauskaitė pelnė 11 įvarčių, Dovilė Ilčiukaitė – 4, Brigita Ivanauskaitė – 3, Rita Repečkaitė – 2, – Viltė Lubytė, Greta Rinkevičiūtė, Martyna Vaitkutė ir Emilė Aglinskaitė – po 1.

Juodkalnijos komandoje 9 kartus pasižymėjo Djurdjina Jaukovič, po 5 – Jovanka Radičevič ir Majda Mehmedovič.

Rezultatas:

Lietuva (0/2) – Juodkalnija (2/0) – 24:32 (14:20, 10:12).

Lietuva: Greta Kavaliauskaitė 11, Dovilė Ilčiukaitė 4, Brigita Ivanauskaitė 3, Rita Repečkaitė 2, – Viltė Lubytė, Greta Rinkevičiūtė, Martyna Vaitkutė ir Emilė Aglinskaitė po 1 įvartį.

Juodkalnija: Djurdjina Jaukovič 9, Jovanka Radičevič ir Majda Mehmedovič po 5 įvarčius.

Kitose antrosios atrankos grupės rungtynėse sekmadienį Italija pralaimėjo Vengrijai 10:30 (4:16, 6:14).

Antrąją nesėkmę Europos čempionato atrankoje patyrusi Lietuvos rinktinė kitas rungtynes žais kitų metų kovą su Italijos komanda.

Po šio susitikimo vyriausiasis komandos treneris Karolis Kaladinskas teigė, jog nors žaidimas nebuvo blogas, tačiau pergalėms rinktinė dar turi pribręsti.

„Vargu ar galėjome tikėtis pergalingo rezultato. Palikime tai ateičiai. Šiandien tikrai galiu pasidžiaugti, kad merginos parodė didelį charakterį ir norą kovoti dėl kiekvieno kamuolio. Jos įvykdė didžiąją dalį užduočių ką planavome tik dar yra tai, jog iš jaunatviško entuziazmo kartais perskubam. Labai greitai norime lyginti rezultatą, pirmauti. Bet tai, kad kovomės, stovėjome viena už kita tikrai puiku. Per antrąjį kėlinį praleidome tik 12 įvarčių tai įrodo, jog galime žaisti dar geriau.“

Greta Kavaliauskaitė po rungtynių akcentavo varžovių kietą žaidimą.

„Rungtynių tempas buvo didesnis nei Vengrijoje. Kova buvo daug kietesnė, buvo daug momentų, kai vos nesusimušėm, buvo diskusijų su teisėjais ir apsižodžiavimų su priešininkėms, bet po rungtynių viskas jau nurimę.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.