EUROLYGA 2023

Už kūno raumenis – medaliai Ispanijoje

Ispanijoje vykusiame viename prestižiškiausių pasaulio kultūrizmo renginių – tarptautiniame IFBB turnyre „Arnold Classic Europe“ du kauniečiai pasipuošė medaliais. Jie iškovojo sidabro medalius.

Sportuoti slaugytoja dirbanti S.Ilijonskienė pradėjo būdama 31 metų.<br>Organizatorių nuotr.
Sportuoti slaugytoja dirbanti S.Ilijonskienė pradėjo būdama 31 metų.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-01 10:26, atnaujinta 2019-10-01 10:27

Praėjusią savaitę geriausi ir raumeningiausi planetos kultūristai kone iš viso pasaulio savo treniruotus kūnus demonstravo Barselonoje surengtame turnyre.

Jame dalyvavo ir būrys sportininkų iš Lietuvos, medalius iškovojo keturi sportininkai. Sėkmė lydėjo net du kauniečius.

Sidabro medalius laimėjo 23 metų Arminas Kurmauskas (vyrų klasikinė figūra iki 180 cm ūgio, Kauno „Lokiai Team“ klubas) ir 45 metų Sonata Ilijonskienė (kūno rengybos per 168 cm ūgio kategorija, Kauno „Renata Ladies Team“ klubas).

Sportininkų teigimu, pasiekimai skatina toliau siekti naujų aukštumų.

Įveikė tituluotus dalyvius

„Antroji vieta ir sidabro medalis – man labai didelis pasiekimas. Neslėpsiu, slapčia svajojau patekti į stipriausių sportininkų finalą, tačiau kad grįšiu į Lietuvą iškovojęs medalį, prieš varžybas nedrįsau net galvoti“, – kalbėjo pirmąkart užsienyje sėkmingai pasirodęs kaunietis A.Kurmauskas.

Iki šiol sportininkas didžiavosi Lietuvoje iškovotais jaunimo kultūrizmo čempionatų medaliais ir taurėmis.

Trenerių Tomo Genevičiaus ir Martos Alešiūnaitės čempionatui ruoštas Arminas Ispanijoje pasirodė vyrų klasikinės figūros rungtyje tarp 18 dalyvių iš viso pasaulio. Daugelis jų – tituluoti kultūristai.

„Aišku, kad buvo daug jaudulio, tačiau noras pasirodyti kuo geriau ir atkaklus bei nuoseklus darbas prieš čempionatą davė puikių rezultatų“, – kalbėjo A.Kurmauskas, kuris Barselonoje nusileido tik sportininkui iš Lenkijos.

Sužavėjo sportinis azartas

Treneriu dirbantis kaunietis pasakojo, kad kultūrizmu užsiima nuo 14 metų. Anksčiau jis lankė krepšinio ir plaukimo treniruotes.

Arminas tikino, kad į šį sportą atėjo vedamas noro turėti grąžų ir stiprų kūną. Mat vaikystėje jis turėjo antsvorio.

„Buvau kiek apkūnokas, todėl nutariau sportuoti, kad turėčiau tvirtą kūną. Džiaugiuosi, kad pirmasis mano treneris Rolandas Žeimys prieš devynerius metus manyje įžvelgė galimybių ir pastūmėjo eiti į priekį.

Prisimenu, pirmąkart dalyvaudamas varžybose scenoje pajutau stiprų jaudulį, tačiau kartu ir sportinį azartą. Nuo tada savo gyvenimą susiejau su aktyviu sportu“, – kalbėjo kultūristas.

Ruošiasi naujiems iššūkiams

Tarptautiniam čempionatui Ispanijoje A.Kurmauskas ruošėsi labai intensyviai. Įprastai 4 kartus per savaitę sportuojantis vaikinas maždaug mėnesį prieš varžybas į sportą salę ėjo kasdien. Dažnai per dieną vykdavo ne viena, o dvi treniruotės.

Išskirtinį dėmesį mitybai skiriantis ir kalorijas nuolat skaičiuojantis sportininkas prieš vykdamas į Ispaniją dar labiau susiėmė.

„Kad galėčiau dalyvauti vyrų klasikinės figūros iki 180 cm ūgio kategorijoje, turėjau numesti svorio. Per dvi savaites pavyko atsikratyti 6 kilogramų“, – pasakojo A.Kurmauskas.

Aukštas įvertinimas sportininką įkvėpė siekti naujų rezultatų. Spalį jis planuoja dalyvauti tarptautinėse varžybose Ispanijoje ir Čekijoje.

Įvertinimas – labai svarbus

Antrosios vietos medaliu pasipuošusi kaunietė S.Ilijonskienė šį savo pasirodymą vertina kaip vieną geriausių per visą karjerą.

„Per daugybę metų dalyvavau kone pusšimtyje tarptautinių varžybų. Esu laimėjusi ne vieną aukso, sidabro ir bronzos medalį, patekusi į finalinį šešetą, tačiau iškovoti antrąją vietą tokio lygio turnyre – labai svarbus pasiekimas. Tai skatina nesustoti ir dar labiau tobulinti kūną“, – kalbėjo Sonata, kurios trenerė – Renata Marcinkutė.

45-ąjį gimtadienį šįmet atšventusi moteris turnyre „Arnold Classic Europe“ dalyvavo ne pirmą kartą. Prieš ketverius metus 171 cm ūgio sportininkė džiaugėsi, kad kūno rengybos per 168 cm ūgio kategorijoje pateko tarp šešių stipriausių sportininkių ir galėjo pasirodyti finale.

„Vykdama į turnyrą Barselonoje pirmąkart susiruošiau dalyvauti veteranių varžybose, bet organizatoriai man pasiūlė rungtis su gerokai jaunesnėmis sportininkėmis. Aišku, toks įvertinimas buvo labai smagus. Tačiau labiausiai pradžiugino teisėjų verdiktas – jie man skyrė antrąją vietą“, – kalbėjo kaunietė.

Naktimis dirba reanimacijoje

Aktyviai sportuoti vienos Kauno ligoninės Reanimacijos skyriuje slaugytoja dirbanti Sonata pradėjo būdama 31 metų.

Netrukus ji susidomėjo kultūrizmu.

Iš pradžių moteris pasirodė respublikiniuose, vėliau ėmė vykti į tarptautinius turnyrus. Jai patinka būti scenoje ir demonstruoti savo darbo rezultatus.

Kaunietė tikino, kad naktimis ji dirba, o ryte pailsėjusi eina sportuoti. S.Ilijonskienė taip pat yra sporto ir mitybos trenerė.

„Sportuoju kasdien bent po 2 valandas. Tačiau norint turėti gražų treniruotą kūną to nepakanka. Labai svarbu yra mityba. Jau kurį laiką gyvenu be saldumynų, miltinių patiekalų, bulvių, riebių padažų. Prieš varžybas du mėnesius laikausi griežtos mitybos programos. Tuomet valgau avižų košę, kiaušinius, daržoves, baltą ir raudoną žuvį“, – pasakojo Sonata.

Raumeninga moteris jau rengiasi naujiems tarptautiniams turnyrams. Į kiekvienas varžybas išpuoselėto kūno savininkę lydi ne tik trenerė, bet ir vyras Levas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.