EUROLYGA 2023

LTOK iniciatyva – teisinė pagalba ginant sportininkų garbę

Rugsėjo 26-ąją LTeam konferencijos dalyviai pirmą kartą išgirdo apie naująją Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) iniciatyvą atstovauti sportininkams ir ginti juos nuo seksualinio priekabiavimo ir diskriminacijos, psichinės ir fizinės prievartos.

 Sportinio ėjimo atstovė Brigita Virbalytė<br> E.Žaldario nuotr.
 Sportinio ėjimo atstovė Brigita Virbalytė<br> E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2019, 12:18 PM

Konferencijos metu apie naująją iniciatyvą kalbėjęs advokatų profesinės bendrijos „IUSTUM“ partneris Laimonas Pivoras pabrėžė, kad taip sukurtas realus mechanizmas ginti sportininkus.

„Esu įsitikinęs, kad dėka šios iniciatyvos sportininkams ne tik bus suteikta reali pagalba, bet tuo pačiu tai atgrasys nuo galimo jų teisių pažeidimo“, – teigė advokatas.

Pagal inicijuotos idėjos struktūrą „IUSTUM“ pirmiausia ketina išanalizuoti buvusius atvejus ir pateikti siūlymus dėl administracinių ir organizacinių priemonių, užkertančių kelią sportininkų teisių pažeidimui.

Tuo metu LTOK nariais esančių federacijų sportininkams advokatai suteiks nemokamas teisines konsultacijas dėl pažeistų teisių gynimo ir žalos atlyginimo nuo seksualinio priekabiavimo ir diskriminacijos, psichinės ir fizinės prievartos.

Be to, ikiteisminio tyrimo ir kitose neteisminėse ir teisminėse institucijose, ginant nukentėjusių sportininkų teises ir teisėtus interesus, atletai turės juos atstovaujančius specialistus.

„Matydami pastarųjų metų įvykius sporto pasaulyje, nusprendėme imtis iniciatyvos, sprendžiant šias opias šių dienų sporto problemas. Raginame atletus nebijoti kreiptis pagalbos kovojant dėl savo garbės ir pažadame visišką konfidencialumą kiekvienu atveju“, – akcentavo LTOK prezidentė ir Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) narė Daina Gudzinevičiūtė.

Teisinių paslaugų apimtis – nuo konsultacijų iki pagalbos surenkant įrodymus. Į šias paslaugas įeina ieškinių dėl žalos atlyginimo parengimas, skundų į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą parengimas, pareiškimų dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo parengimas ir atstovavimas teismuose ir teisėsaugos institucijose.

Visa sportininko suteikta ir vykdant sportininko pavedimą advokato gauta informacija bus saugoma kaip advokato profesinė paslaptis, o visas paslaugų išlaidas padengs LTOK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.