EUROLYGA 2023

Konfliktas dėl „Energijos“ virto kovos lauku – ledo arenos vadovas aiškintis nori kumščiais

Elektrėnų „Energijos“ ledo ritulio klubo pasitraukimas iš Lietuvos čempionato ir nesutarimas su Elektrėnų ledo arenos valdytoju įgavo naujus atspalvius, kuriuose netrūksta necenzūrinių žodžių ir grasinimų išdaužyti snukius.

 Dėl Elektrėnų klubo kilo nemenkos aistros.<br>Lrytas.lt montažas 
 Dėl Elektrėnų klubo kilo nemenkos aistros.<br>Lrytas.lt montažas 
 Dėl Elektrėnų klubo kilo nemenkos aistros.<br> Facebook.com nuotr.
 Dėl Elektrėnų klubo kilo nemenkos aistros.<br> Facebook.com nuotr.
 Dėl Elektrėnų klubo kilo nemenkos aistros.<br> Facebook.com nuotr.
 Dėl Elektrėnų klubo kilo nemenkos aistros.<br> Facebook.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 9, 2019, 11:42 AM

Praėjusią savaitę legendinis ledo ritulio klubas pranešė, kad dėl nesutarimų komandos vadovams nepavyko susitarti su Elektrėnų ledo arenos vadovu Valdu Škadausku. Viešame pranešime teigiama, kad už rūmų nuomą atsakingas V.Škadauskas pateikė tokią bendradarbiavimo sutartį, kurią „Energijos“ ekipa pavadino „protu nepaaiškinamą“.

„Dabartinis ledo rūmų nuomotojas (V. Škadauskas) pateikė klubui bendradarbiavimo sutartį, kuri buvo tiesiog sveiku protu nepaaiškinama. Su ledo rūmų nuomotoju pabandžius spręsti šią problemą, buvo atsakyta „man neįdomu – aš esu verslininkas“.

Niekaip negalime suprasti, kaip taip atsitiko, kad daugiametė čempionė Elektrėnų miesto komanda „Energija“ buvo priversta likti gatvėje, – buvo rašome komandos pranešime.

Tuo tarpu Elektrėnų arenos vadovas Valdas Škadauskas tikino, kad klubui buvo siūlytos geriausios sąlygos treniruotis ir žaisti.

„Tikrai nežadu veltis į klubo išsakytos nuomonės diskusiją, – lrytas.lt tikino Elektrėnų arenos vadovas V.Škadauskas. – Dėl kažkokių sąlygų, tai reikia pasakyti, kad „Energijai“ buvo siūlomos geriausios ir pigiausios sąlygos iš visų mūsų ledo nuomotojų. Tačiau pretenzijų buvo dėl kainos.

Bet nuo šių metų sausio 1 dienos visos mūsų paslaugos pabrango, už ledą norintiems tenka mokėti 21 procento PVM mokestį. Man džiugu, kad kitos šalies ledo ritulio komandos atvyksta į Elektrėnus žaisti rungtynių, vadinasi, joms tai naudinga, jas tenkina paslaugos ir mažos kainos“.

Po „Energijos“ pareiškimų V.Škadauskas, kuris yra ir Dariaus Kasparaičio akademijos direktorius, pateikė savo pranešimą apie susidariusią situaciją. Jo argumentus galite perskaityti čia.

Vis tik didžiausios aistros kilo, kuomet ledo rituliai neabejingas virtuvės šefas Vylius Blauzdavičius socialiniuose tinkluose pasidalino „Energijos“ pranešimu ir sulaukė grasinimų iš to paties V.Škadausko.

„Postas apie supuvusius direktorius ir palikimą.

„Energiją“ kas mėgsta, kas nelabai, bet visi žinome jų indėlį į ledo ritulį Lietuvoje.

Šią savaitę pasirodė straipsnis apie tai, kad jie nedalyvaus čempionate dėl lėšų stygiaus ir arenos vadovo nenoro bendradarbiaut. Čia jų reikalai, bet aš pasisakiau ir pasidalinau straipsniu. Ir prisegu kokių sulaukiau žinučių iš arenos direktoriaus.

Ar mes turime pasiduoti terorui?“, – rašė V.Blauzdavičius, kuris prisegė ir susirašinėjimą su V.Škadausku.

Jame pastarasis siūlė išsiaiškinti santykius kumščiais, o savo socialinio tinklo paskyroje patalpino ir grasinančia žinutę. Tiesa, vėliau ji buvo ištrinta ir V.Škadauskas viešai atsiprašė.

Situaciją sportas.lt žurnalistui Mantui Stankevičiui pakomentavo ir pats D.Kasparaitis.

„Po to aš Valdui paskambinau ir perspėjau, kad daro nesąmones, – pasakojo ledo ritulininkas. – Pasakiau, kad su žmonėmis taip kalbėti nederėtų. Suprantu, kad įvairiausi komentarai galėjo įskaudinti Valdą. Aš jam pasakiau, kad visada bus daug žmonių, kurie kalbės nežinodami tikrosios situacijos. Ir pats esu su tuo susidūręs.

Žaidžiau už Lietuvą, už Rusiją, o žmonės po straipsniais rašo nesąmoningus komentarus. Ką man daryti? Nejaugi visiems skambinsiu ir su jais aiškinsiuosi? Aš žinau, kad skirdamas žmonėms dėmesio suteiki jiems dar daugiau jėgos.“

D.Kasparaitis taip pat stebėjosi, kad kilus konfliktui jis nesulaukė skambučio iš „Energijos“, o apie viską sužinojo iš spaudos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.