EUROLYGA 2023

Paralimpinio komiteto parama – Lietuvos vežimėlių akmenslydžio rinktinei ir neregiui slidininkui

Trečiadienį Kaune posėdžiavęs Lietuvos paralimpinio komiteto Vykdomasis komitetas nutarė suteikti finansinę paramą žiemos sporto atstovams – Lietuvos vežimėlių akmenslydžio rinktinei ir slidininkui Karoliui Verbliugevičiui.

 Lietuvos paralimpinis komitetas suteikė finansinę paramą žiemos sporto atstovams.<br> paralympics.lt nuotr.
 Lietuvos paralimpinis komitetas suteikė finansinę paramą žiemos sporto atstovams.<br> paralympics.lt nuotr.
 Lietuvos paralimpinis komitetas suteikė finansinę paramą žiemos sporto atstovams.<br> paralympics.lt nuotr.
 Lietuvos paralimpinis komitetas suteikė finansinę paramą žiemos sporto atstovams.<br> paralympics.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 30, 2019, 4:13 PM, atnaujinta Oct 30, 2019, 4:15 PM

Akmenslydininkai rengiasi dalyvauti jau lapkričio pabaigoje Suomijoje vyksiančiose pasaulio čempionato B diviziono varžybose. Regėjimo negalią turintis kalnų slidininkas K.Verbliugevičius lapkričio pradžioje debiutuos tarptautinėse neįgaliųjų varžybose Nyderlanduose.

„Sprendimai – konkretūs paralimpinio komiteto žingsniai, siekiant atgaivinti paralimpinį žiemos sportą Lietuvoje. Mūsų akmenslydininkai pernai Europos čempionato B divizione buvo labai arti atkrintamųjų varžybų ir kovos dėl patekimo į elitinį divizioną. Rinktinė ambicinga ir perspektyvi. Tikiu, kad rinktinė turi šansų patekti į paralimpines žaidynes – 2022 metais Pekine ar vėliau.

Kalbant apie slidininką K.Verbliugevičių, tai pirmiausiai verta pasidžiaugti vien jau tuo, kad Lietuvos vardas po ilgos pertraukos grįžta į tarptautines neįgaliųjų varžybas. Prisidedame ir tikime, kad žiemos sportas kils, o Lietuva ateityje bus atstovaujama aukščiausiu lygiu.

Paralimpinis komitetas rūpinasi didelio meistriškumo sportininkais. Bet matome, kad akmenslydininkai ir slidininkas turi potencialo ir ryžto kilti į tą aukščiausią lygį. Pavyzdys – maratonininkė Aušra Garunkšnytė, kuri atėjo pas mus 2017 metais, dar neturėdama labai aukštų rezultatų.

Bet tikėjimas ir bendras mūsų darbas atsipirko – Aušra pirma iš mūsų atletų iškovojo bilietą į 2020 metų Tokijo paralimpiadą“, – sprendimus komentavo Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Lietuvos akmenslydžio rinktinei skirti 2 tūkstančiai eurų, o slidininkui – 300 eurų.

Vykdomojo komiteto sprendimu, finansinės paramos sulauks ir Paralimpiečių asociacija. Šiais metais į Lietuvos paralimpinio komiteto narius priimtos asocijacijos veiklai skirti 3 tūkstančiai eurų.

„Paralimpiečių asociacija vienija visus Lietuvai paralimpinėse žaidynėse atstovavusių delegacijų narius – sportininkus, trenerius, medikus ir kitus. Šių žmonių patirtis – neįkainojama, turime ja pasinaudoti, siekdami ateities pergalių. Be to, organizacija buria, vienija ir stiprina paralimpinę bendruomenę“, – sakė Lietuvos paralimpinio komiteto generalinis sekretorius Paulius Kalvelis.

Lietuvos paralimpinio komiteto Vykdomojo komiteto nariai vienbalsiai priėmė sprendimą steigti labdaros ir paramos fondą – juridinį asmenį, prekės ženklo „Parateam Lietuva“ veiklai.

Fondas nebus Lietuvos paralimpinio komiteto narys, organizacija bus pavaldi ir atskaitinga Lietuvos paralimpinio komiteto Vykdomajam komitetui. Fondą planuojama įsteigti iki 2020 m. balandžio 1 d.

„Parateam Lietuva“ veiklai fondas, kaip juridinis vienetas, yra palankesnė teisinė forma, leidžianti pretenduoti į daugiau finansavimo šaltinių, paprasčiau pritraukti paramą, kuri atiteks sportininkams, paralimpinio švietimo projektams, kitoms veikloms. Fondo monitoringą vykdys visa mūsų sporto bendruomenė, atstovaujama Vykdomojo komiteto“, – sprendimą aiškino M.Bilius.

Vykdomojo komiteto posėdyje patvirtinta patikslinta Lietuvos lengvosios atletikos rinktinė, lapkričio 7-15 d. dalyvausianti pasaulio neįgaliųjų čempionate Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Dubajuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.