EUROLYGA 2023

Vyriausybė trečiadienį svarstys atnaujintą Sporto rėmimo fondo tvarką

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, atsižvelgdama į sporto bendruomenės bei kitų suinteresuotų šalių siūlymus, atnaujino Sporto rėmimo fondo tvarką, ją trečiadienį posėdyje svarstys Vyriausybė. Patvirtinus atnaujintą tvarką, artimiausiu laiku bus skelbiamas kvietimas teikti paraiškas naujiems, 2020 m. finansuotiniems, sporto projektams. Kitų metų Sporto rėmimo fondo biudžetas auga beveik ketvirtadaliu: nuo 13,6 mln. eurų šiemet iki 17,9 mln. eurų kitąmet.

Vyriausybės pastato iškaba<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vyriausybės pastato iškaba<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2019, 4:48 PM

Ministerijos parengtame Vyriausybės nutarimo projekte numatoma, atsižvelgiant į šių metų praktiką ir pateiktus pasiūlymus, tikslinti sporto projektų vertinimo procesą, detalizuoti bendruosius sporto projektų vertinimo kriterijus, pakeisti lėšų paskirstymo proporcijas tarp finansuojamų veiklos sričių.

Atsižvelgus į asociacijos „Sportas visiems“ ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos pastabas skirti finansavimą tęstiniams sporto projektams, pasiūlyta vertinant projektus duoti papildomų balų už sporto projektų tęstinumą. Tai leistų sporto projektų veiklas orientuoti į ilgalaikio rezultato siekimą, užtikrintų veiklų stabilumą ir tvarumą.

Nutarimo projekte siūloma 10 proc., arba dvigubai – iki 20 proc. viso fondo, didinti lėšas esamų sporto bazių plėtrai, priežiūrai ir remontui. Toks lėšų padidinimas leistų jau artimiausiais metais pagerinti sporto bazių būklę, tai sudarytų sąlygas aktyviau sportuoti visus metus, pritraukti naujų lankytojų. Kaip parodė šiais metais įvykęs Sporto rėmimo fondo finansavimo konkursas, lėšų poreikis esamų sporto bazių plėtrai, priežiūrai ir remontui buvo pats didžiausias tarp visų penkių finansuojamų veiklų – 19 kartų didesnis nei kvietimo suma.

Atnaujintas Sporto rėmimo fondo tvarkos projektas prieš teikiant Vyriausybei buvo pateiktas įvertinti Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) – ji ministerijai pateikė pastabas, į kurias taip pat atsižvelgta, pavyzdžiui, tikslintos ekspertų atrankos procedūros, nustatoma, kad ekspertams taikytinas nepriekaištingos reputacijos, kaip ji apibūdinama Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatymas, reikalavimas, detalizuoti vertinimo kriterijai ir kt.

Šiemet sporto projektams per Sporto rėmimo fondą buvo paskirstyta per 13,6 mln. eurų, kitąmet numatoma skirti 17,9 mln. Kaip ir šiemet, finansavimas bus skiriamas penkioms sporto projektų sritims: fizinio aktyvumo veikloms, sporto inventoriaus ir įrangos įsigijimui, sporto renginių organizavimui, esamų sporto bazių plėtrai ir remontui, kvalifikacijos tobulinimui.

Sporto rėmimo fondą administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.