EUROLYGA 2023

J. Truchanovičiaus atstovaujama Monpeljė ekipa pralaimėjo Portugalijos čempionams

„Montpellier“ ekipa, kurioje žaidžia Lietuvos rinktinės rankininkas Jonas Truchanovičius, nepasinaudojo pirma galimybe užsitikrinti kelialapį į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas. Šeštadienį devintajame ture „Montpellier“ savo aikštėje gana nedideliu skirtumu, bet vos ne beviltiškai 22:27 (10:14) nusileido „Porto“ klubui. J.Truchanovičius įvarčių nepelnė ir kartą buvo pašalintas 2 min.

Jonas Truchanovičius atakuoja varžovų vartus,<br>Zuma Press/Scanpix nuotr. 
Jonas Truchanovičius atakuoja varžovų vartus,<br>Zuma Press/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2019, 9:23 PM, atnaujinta Nov 23, 2019, 9:26 PM

Rungtynės Monpeljė arenoje susiklostė labai netikėtai. Šeimininkai nė karto nepirmavo, o po pertraukos svečių persvara visą laiką svyravo nuo 3 iki 7 įvarčių. „Montpellier“ neturėjo jokių šansų pasiekti persilaužimą ir pakluso „Porto“ rankininkų sąlygoms.

Trečiadienį kitose šios grupės rungtynėse autsaideris Zaporižės „Motor“ svečiuose sužaidė lygiosiomis su lyderiu „Kiel“ klubu 32:32. „Motor“ įžaidėjas Aidenas Malašinskas įmetė 2 įvarčius.

Nors „Montpellier“ pralaimėjo, šis klubas dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas gali būti ramus. Tačiau nesėkmė sumažino Monpeljė ekipos galimybes tapti grupės nugalėtoja.

Pirmoji vieta yra labai svarbi, nes stipresniosios pakopos A ir B grupių nugalėtojai iškart iškovos kelialapius į ketvirtfinalį. Tuo tarpu komandos, kurios užims 2-6 vietas, atkrintamąsias varžybas pradės aštuntfinalyje.

B grupėje po devynių turų pirmauja 14 taškų surinkęs „Kiel“. Į antrąją vietą pakilo Vespremo „Telekom“ (12 taškų), toliau rikiuojasi „Montpellier“ (11 taškų), Kielcų „Vive“, „Porto“ (po 10) ir Čempionų lygos nugalėtojo vardą ginantis Skopjės „Vardar“ (9).

Nuo pirmojo šešeto jau smarkiai atsiliko Bresto „Miaškov“ (4) ir „Motor“ (2). Iki grupių etapo pabaigos liko penki turai.

A grupėje dėl pirmosios vietos kovoja „Barcelona“, Paryžiaus PSG (po 14) ir Segedo „Pick“ (13).

Labai geras galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas turi „Aalbirg“ (8), „Flensburg-Handewitt“ (7) ir Celės „Pivovarna Laško“ (6). Dviejų autsaiderių „Elverum“ ir Zagrebo PPD (po 1) padėtis jau yra beveik beviltiška.

Silpesniojoje pakopoje kelialapius į kitą etapą užsitikrino C grupės nugalėtoja „Bidasoa-Irun“ ir D grupės lyderės Bukarešto „Dinamo“ ir Plocko „Wisla“. Iš šių grupių į atkrintamąsias varžybas pateks po dvi komandas. Dėl paskutiniojo kelialapio C grupėje kovoja Lisabonos „Sporting“ ir Partilės „Savehof“.

Gintaro Savukyno treniruojama Ryhimiakio „Cocks“ komanda per 9 rungtynes iškovojo 6 taškus ir C grupėje užima ketvirtąją vietą.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.