EUROLYGA 2023

Dėl galimybės išlikti gyvam, buvęs garsus boksininkas suvaidino savo mirtį

JAV vis dar aptarinėjama istorija, kurioje buvęs praeityje sėkmingas boksininkas Ramonas Sosa, 17 metų dėl pergalių kovojęs ringe, vos nepralaimėjo savo svarbiausio mūšio – skyrybų su žmona ir jos bandymo pasisamdyti žudiką. Tam, kad išliktų gyvas, buvęs boksininkas turėjo atsigulti ir į iškastą duobę, nusigrimuoti lyg būtų gavęs kulką į smilkinį – tik tai išgelbėjo vyrą nuo žmonos noro atsikratyti buvusiu sutuoktiniu. Ji pasamdė žudiką, kad šis pasiųstų R.Sosa Anapilin.

R. Soso<br> lrytas.lt koliažas
R. Soso<br> lrytas.lt koliažas
 R.Soso ir jo žmona Lulu<br>asm.arch. nuotr.
 R.Soso ir jo žmona Lulu<br>asm.arch. nuotr.
R. Soso<br> cbc.news nuotr.
R. Soso<br> cbc.news nuotr.
 R.Soso ir jo žmona Lulu<br>asm.arch. nuotr.
 R.Soso ir jo žmona Lulu<br>asm.arch. nuotr.
 R.Soso ir jo žmona Lulu<br>asm.arch. nuotr.
 R.Soso ir jo žmona Lulu<br>asm.arch. nuotr.
Siena, kurią daužė R.Soso<br>asm.arch. nuotr.
Siena, kurią daužė R.Soso<br>asm.arch. nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 24, 2019, 12:36 PM, atnaujinta Nov 24, 2019, 3:08 PM

Suplanuotas susitikimas

Hjustone gyvenęs R.Sosa su būsima žmona susipažino viename iš madingų Vudlendo naktinių klubų. Tuomet Marija „Lulu“ lyg netyčia eidama užmynė savo 15 cm aukščio batelių kulniukais ant buvusio profesionalaus boksininko kojos, o tas tiesiog suspiegė iš skausmo. Po labai jausmingo atsiprašymo Lulu sutiko pašokti su Ramonu.

Dabar 50-metis vyras įsitikinęs, kad tas susitikimas buvo gerai suplanuotas ir moteris viską padarė, kad apkerėtų boksininką.

Tačiau tuomet R.Sosa buvo devintame danguje ir po poros mėnesių bendravimo jai pasipiršo.

Moters vardas buvo Marija Lurdes Dorantes, o draugai ją vadino tiesiog Lulu. Ne kaip 40-metis R.Sosa, kuris buvo gimęs JAV, 33-ejų Lulu į Ameriką atvyko iš Meksikos su turistine viza ir dirbo tuos darbus, kuriuos JAV dirba nelegalai.

2009-siais Ramonas vedė Lulu, o dar po pusantrų metų Hjustone atidarė pirmąją savo sporto salę iš dviejų. Baigęs sportininko karjerą jis pradėjo treniruoti vaikus ir suaugusius, tačiau pinigų trūko, todėl be to vyras prisidurdavo dirbdamas transporto kompanijoje.

Tačiau su salių atidarymu problemos su pinigais baigėsi – buvęs boksininkas per mėnesį užsidirbdavo apie 20 tūkst. JAV dolerių ir jaunavedžiai turėjo viską, ko tik norėjo.

Juk R.Sosa, ilgai ir daug kovojęs ringe, buvo laikomas bene geriausiu treneriu pietryčių Teksase, pro kurio rankas ėjo ne tik profesionalūs kovotojai, tačiau ir būsimi olimpinių žaidynių dalyviai bei prizininkai.

Be to, R.Soso padėjo nekomercinei organizacijai „Young Prospects“, kuri siekė perauklėti jaunuosius nusikaltėlius ir boksas buvo viena iš to krypčių – organizacija mokėjo pinigus, kad vaikai treniruotųsi R.Soso salėse.

Kaip tik Sosų šeimyna pasijuto turtingesniais, jie pradėjo leisti pinigus.

„Mes nusipirkome dviejų aukštų namą, prisipirkome automobilių ir motociklų. Lulu mėgo gražiai rengtis ir ji galėjo tai daryti be jokių trukdžių – tiesiog nueiti ir nusipirkti bet ką“, – prisiminė R.Sosa.

Skyrybos

Tačiau gyvenimo idilija trūko ne per ilgiausiai – kai tik Lulu gavo JAV pilietybę, šeimoje prasidėjo barniai. Lulu tikino, kad vyras nieko neveikia ir yra tinginys, o Ramonas jautė, kad žmona tiesiog vagia pinigus iš šeimos biudžeto. Kartu ir šeimyninis verslas pradėjo strigti.

2015 metais Lulu padavė pareiškimą skyryboms. Ramonas nesipriešino ir tikino, kad yra pasirengęs padalinti turtą perpus. „Tačiau ji norėjo visko. Lulu aiškiai sakė, kad turiu išeiti ir viską palikti jai“, – prisiminė R.Soso.

Per skyrybų procesą moteris visaip kenkė vyrui: ji pasiskundė „Young Prospects“, kad buvęs boksininkas vagia organizacijos pinigus, kad vyras mušasi ir yra ją išprievartavęs.

Nekomercinė organizacija nutraukė ryšius su R.Soso bokso salėmis, o Lulu advokatas televizijos laidose rodė nuotraukas, kuriose yra keli įdrėskimai ant moters kojos bei skilimą sienoje po eilinių barnių.

„Jokios prievartos nebuvo, aš neliečiau Lulu nė pirštu. Vienintelis dalykas, kuris buvo – įširdęs tikrai vožiau į sieną kumščių, kad galėčiau nuleisti „garą“ po begalės žmonos priekaištų“, – atviravo boksininkas.

Siūlymas

Kai skyrybų procesas ėjo į pabaigą, pas Ramoną atėjo jo vienas iš auklėtinių Mundo. Tai buvo „Young Prospects“ organizacijos į bokso salę priviliotas buvęs jaunasis nusikaltėlis, kuris 12 metų priklausė gaujai, sėdėjo kalėjime, tačiau tikino, kad baigė savo kriminalinę karjerą.

Jis pranešė bokso treneriui keistą žinią.

„Kaip aš pavargau nuo jo. Būtų gerai, kad jis išeitų. O gal net ir jį ir pasodintų į kalėjimą. O gal... kas nors gali jį patraukti?“, – Lulu pokalbį perpasakojo Mundo.

„Kuria prasme patrauktų? Tokia?“, – moters perklausė jaunuolis, ranka parodydamas aliuziją į pistoletą ir lyg iš jo išaudamas. Lulu palinksėjo galva.

Mundo papasakojo boksininko žmonai apie Paco – seną draugą nusikaltėlių gaujoje, kuris galėtų jai padėti. Tačiau, žinoma, tai buvo melas: jis visiškai nenorėjo padėti moteriai, o istoriją apie Paco nusižiūrėjo iš seno Holivudo filmo, kuriame Paco vardą turėjo slaptas policijos agentas Los Andžele.

Tačiau Lulu nesuvedė galų dėl vardo – matyt, šio filmo ji nematė.

Kai tik atsirado galimybė, jis paskambino R.Soso ir viską papasakojo. Mundo buvo įsitikinęs, kad Lulu nejuokavo.

„Aš mačiau savo gyvenime žmones, kurie buvo pasiryžę žudyti, – Ramonui kalbėjo Mundo. – Ji atrodo būtent taip“.

Tačiau buvęs bokso profesionalas iki paskutiniosios minutės netikėjo, kad jo žmona nori jo mirties.

„Na, skyrybos buvo sunkios, bet žudyti? To nesitikėjau“, – JAV žiniasklaidai pasakojo vyras.

Kitą vertus, papasakojus istoriją policijai, ji tikino, kad neturi jokių tų žodžių įrodymų.

Pagalba

Mundo sutiko padėti R.Soso į dienos šviesą išraukti nužudymo užsakovę. Jis Lulu atnešė telefono numerį neva galinčio padėti Paco. Iš tikrųjų, tai buvo antrasis Mundo telefonas ir jis nuo Paco vardo rašinėjo po to atsakinėjo į moters klausimus.

Moteris išgalvotam Paco atsiuntė žinutę, kurioje siūlė darbą ir 1000 dolerių algą bei Ramono automobilį. Neegzistuojantis Paco sutiko ir paprašė 100 dolerių avansą nusipirkti vogtą pistoletą. Pinigus moteris neva turėjo perduoti per Mundo, tą ji ir padarė.

Dabar R.Soso turėjo liudininką ir žinutes, kad Lulu siekia nužudyti savo vyrą ir visa ši istorija nėra juokai.

Ramonas vos ne vos įkalbėjo Mundo, kuris dar vis gyveno pagal kriminalinius įstatymus, nueiti į policiją ir viską papasakoti.

„Net ir sugebėjęs paaiškinti visą situaciją gatvėje, aš vis tiek liksiu išdaviku, kuris bendrauja su policija“, – prisiminė pokalbį su Mundo R.Soso.

Policijoje puikiai suprato, kuo rizikuoja Mundo ir rimtai pasižiūrėjo į šį reikalą.

Pensija

Tyrėjai gavo teismo leidimą įrašinėti Lulu pokalbius. Per tris savaites iš viso buvo 12 pokalbių telefonu. Viename iš jų Lulu prašė buvusį vyrą nužudyti iki birželio 22 dienos, nes tądien bus pasirašomi skyrybų dokumentai.

„Jei jo nebus, aš būsiu aprūpinta likusiam gyvenimui. Supranti, ką sakau? Jis visą gyvenimą dirbo sau ir savo pensijai. Dabar atėjo laikas man užsidirbti pensijai. Jo gyvybė bus mano pensija“, – kalbėjo buvusi žmona Mundo.

Nužudymas

Po keturių savaičių neegzistuojantis Paco susitarė susitikti su Lulu. Į susitikimą atėjo slaptas policininkas, kurio išvaizda išties nekėlė jokių teigiamų emocijų – milžinas su subjaurotu veidu. Tiesiog filmų apie meksikiečių gaujas narys.

„Nori, kad mes jį sumuštume?, – paklausė slaptas policininkas, tikėdamasis, kad Lulu nutars nutraukti kriminalinę veiką.

„Ne. Mušti jo nereikia. Aš noriu, kad jis mirtų? – atsakė moteris. „Mirtų?“, – perklausė „Paco“.

„Aš noriu, kad jis mirtų. Noriu, kad jis mirtų ir negadintų man gyvenimo“, – labai konkrečiai pasakė Lulu.

Net ir po tokio įrašo tyrėjai bijojo, jog byla tiesiog suskeldės ir moteris nebus nuteista, nes ji nė karto nebuvo teista, moters advokatas kalbėjo apie naudotą prievartą ir mušimus. Tad teismo prisiekusieji galėjo pasigailėti Lulu ir nepripažinti jos kalta.

Ir tuomet policija pasiūlė Ramonui inscenizuoti savo mirtį. Mintis buvo aiški – reikia nufotografuoti mirusį R.Soso ir žiūrėti, kokia bus Lulu reakcija.

Netikrą kraują policininkai padarė iš sirupo ir maistinių dažų, taip pat jie atsinešė ir grimą, kurį dažnai naudoja per pratybas, susijusias su masinių nelaimių likvidavimu. Tiesa, nė vienas iš policininkų nemokėjo kaip reikiant dėti grimo ant veido, tad viską jie nusižiūrėjo internete.

„Tiesiog jie pasižiūrėjo youtube įrašus, kur mažos mergaitės kalba apie tai, kaip dėtis grimą“, – juokėsi R.Soso.

Netoliese šiukšlyno policija iškasė duobę, į kurią ir atsigulė boksininkas, kuriam buvo padaryta ir kulkos žymė smilkinyje. Vyras buvo nufotografuotas.

„Kai pirmą kartą sutikau Lulu, nepagalvojau, kad viskas baigsis tokia nuotrauka“, – po fotosesijos, kurioje Ramonas gulėjo „be gyvybės ženklų duobėje“ kalbėjo boksininkas.

„Jūsų mirtis užfiksuota“, – patikino policininkai.

Atlygis

Tą patį vakarą „Paco“ susitiko su Lulu, kuri išėmė iš bankomato 500 dolerių. Likusią sumą moteris pažadėjo atiduoti buvusio vyro laikrodžiu ir keliais juvelyriniais dirbiniais.

„Su juo susidorota ryte. Ką galvoji?“, – rodydamas nuotrauką mobiliame telefone kalbėjo priedangoje dirbantis policininkas „Paco“.

Tačiau Lulu nuotrauka nenustebino, ji tik paklausė, kaip jaučiasi „Paco“ ir ramiai šypsojosi bei nusijuokė.

Jau kitą rytą Lulu name suėmė policija – įkalčių pakako, kad ją būtų galima iki gyvenimo pabaigos įkišti už grotų. Po metų Lulu nutarė bendradarbiauti su teisėsauga už pažadą neskirti jai mirties bausmę. Moteris 2017-siais gavo 20 metų kalėjimo, o jos ne negynė net ir gausi giminė.

Lulu pateko į belangę, tačiau kitiems teko srėbti jos užvirtą košę – Mundo nuotraukos pateko į žiniasklaida, kriminalinis pasaulis sužinojo, kad jis padėjo policijai. Dėl grasinimų šeimai ir jam pačiam, Mundo turėjo bėgti iš Hjustono.

Tuo tarpu Ramono verslas žlugo, jam teko parduoti sporto sales ir apsigyventi ne name, o mažame butelyje. Jis parašė knygą apie tai, kaip buvo bandoma jį nužudyti, taip pat važinėja su lekcijomis apie prievartą.

„Dabar didžiąją gyvenimo dalį esu vienas, – nesenam interviu „The Sun“ kalbėjo R.Soso. – Psichologiškai dar nesu atsigavęs. Man ir toliau sapnuojasi košmarai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.