EUROLYGA 2023

Atskleista daugiau detalių apie tragišką laipiojimo uolomis rekordininko žūtį

„Išgirdau pokštelėjimą ir supratau, kad virvė trūko, o mes pradėjome kristi“, – po tragiško incidento stebuklingai išgyvenęs kalbėjo laipiotojas Aidanas Jacobsonas.

Pasaulyje garsus laipiotojas uolomis amerikietis Bradas Gobrightas žuvo nukritęs nuo uolos.<br>Twitter.com nuotr.
Pasaulyje garsus laipiotojas uolomis amerikietis Bradas Gobrightas žuvo nukritęs nuo uolos.<br>Twitter.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-02 16:00, atnaujinta 2019-12-02 16:04

Tuo tarpu kitas pasaulyje garsus laipiotojas uolomis amerikietis Bradas Gobrightas užsimušė šiaurės Meksikoje kopdamas ant vienos uolos sienos.

31 metų B.Gobrightas ir 26 metų amerikietis A.Jacobsonas trečiadienį nukrito kopdami vadinamuoju „Švytinčio kelio“ maršrutu ant Jaučio kalno šiaurinėje Nuevo Leono valstijoje, sakoma valstybinės gelbėjimo agentūros pranešime.

Nelaimės liudininkai sakė, kad tai nutiko, kai abu vyrai buvo jau įkopę į 900 metrų aukščio viršūnę ir pradėjo leistis žemyn.

„Mes užlipome į viršų ir aš paklausiau Brado, ar mes pasiruošę leistis žemyn. Jis pasakė, kad viskas gerai ir pradėjome leisti žemyn. Aš buvau šiek tiek aukščiau už jį, kairėje pusėje“, – daugiau detalių apie tragišką įvykį atskleidė išgvenęs laipiotojas.

A.Jacobsonas pataikė nukristi ant uolos atbrailos, bet B.Gobrightas atsimušė, krito dar apie 300 metrų ir galiausiai žuvo, pridūrė liudininkai.

„Jacobsonui buvo nubrozdinta dešinė kulkšnį ir įvairias [kitas] kūno dalis. Jis gydomas mūsų bazėje“, – buvo teigiama gelbėtojų pranešime.

Tuo tarpu B Gobrightas „neteko gyvybės nukritęs apie 300 metrų“.

Velionis laipiotojas buvo žinomas dėl, regis, žemės traukai nepavaldžių savo solinių kopimų nesinaudojant jokiomis virvėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas