EUROLYGA 2023

Pirmoji Čempionų lygos dalis Lietuvos rankininkams buvo permaininga

Iš dviejų šį sezoną Čempionų lygoje žaidžiančių Lietuvos rankininkų daug geriau matomas Zaporižės „Motor“ įžaidėjas Aidenas Malašinskas. Jis ir įmeta daug įvarčių, ir buvo išrinktas į turo geriausių žaidėjų septynetą.

Jonas Truchanovičius.<br>montpellierhandball.com nuotr.
Jonas Truchanovičius.<br>montpellierhandball.com nuotr.
Jonas Truchanovičius.<br>Twitter nuotr.
Jonas Truchanovičius.<br>Twitter nuotr.
Jonas Truchanovičius.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Jonas Truchanovičius.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Jonas Truchanovičius.
Jonas Truchanovičius.
Jonas Truchanovičius.<br>montpellierhandball.com nuotr.
Jonas Truchanovičius.<br>montpellierhandball.com nuotr.
Jonas Truchanovičius.<br>LRF nuotr.
Jonas Truchanovičius.<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2019-12-02 19:08, atnaujinta 2019-12-02 19:18

Tuo tarpu kelias savaites traumą gydęsis „Montpellier“ kairysis pusiau kraštinis Jonas Truchanovičius varžovų vartams grasina rečiau ir daugiausiai dėmesio sulaukė, kai buvo nubaustas raudona kortele.

Vis dėlto svarbiausiam žemyno rankinio turnyrui pasiekus tarpinį finišą, daug geresnėje padėtyje yra „Montpellier“ komanda, kuri jau įkėlė vieną koją į atkrintamąsias varžybas. „Motor“ klubo viltys patekti į kitą etapą yra labai nedidelės.

Ar šioms viltims bus lemta išsipildyti, paaiškės negreit, nes po praėjusį savaitgalį sužaisto dešimtojo turo Čempionų lygoje prasidėjo pertrauka. Klubų varžybos bus atnaujintos tik vasario mėnesį, kai pasibaigs Europos čempionatas.

„Montpellier“ trūksta stabilumo

„Montpellier“ ekipa, kurioje žaidžia Jonas Truchanovičius, 2018 metais gana netikėtai tapo Čempionų lygos nugalėtoja, tačiau praėjusį sezoną net nepateko į atkrintamąsias varžybas. Prieš šį sezoną klubo vadovai kėlė užduotį nekartoti pernykščių klaidų, ir bent kol kas Monpeljė rankininkams pavyksta vykdyti planą.

Nors iki grupių etapo pabaigos dar liko keturi turai, per 10 rungtynių 11 taškų iškovojęs „Montpellier“ jau įkėlė vieną koją į atkrintamąsias varžybas. J.Truchanovičius ir jo komandos draugai netgi turėjo dvi galimybes užsitikrinti kelialapį, bet prieš žiemos pertrauką pralaimėjo dvejas iš eilės rungtynes „Porto“ ir „Kiel“ klubams.

Visą spalio mėnesį traumą gydęsis J.Truchanovičius šį sezoną Čempionų lygoje žaidė 6 rungtynes, įmetė 16 įvarčių, 9 kartus buvo pašalintas 2 min. ir gavo 1 raudoną kortelę (lietuvis praėjusį savaitgalį nebaigė rungtynių su „Kiel“).

„Galime kovoti su visais varžovais, bet mums trūksta stabilumo. Nors darome pažangą, kartais sustojame ir pralaimime komandoms, kurioms pralaimėti neturėtume, – pripažino „Montpellier“ treneris Patrice‘as Canayer. – Šiuo metu nesame pasiruošę kovoti dėl pirmosios vietos grupėje“.

Pirmoji vieta yra svarbi dėl to, kad grupės nugalėtojai iškart gaus kelialapį į ketvirtfinalį ir praleis aštuntfinalio etapą. Jei du pralaimėjimai pastarosiose rungtynėse, „Montpellier“ netgi būtų tapęs B grupės lyderiu, bet dėl šių nesėkmių nukrito į ketvirtąją vietą ir nuo pirmaujančio „Kiel“ klubo atsilieka 5 taškais.

Monpeljė rankininkus taip pat lenkia Vespremo „Telekom“ (14) ir Kielcų „Vive“ (12), o visai šalia yra „Porto“ (10) ir čempiono vardą ginantis, bet šį sezoną daug prasčiau žaidžiantis Skopjės „Vardar“ (9).

„Motor“ atgijo pakeitęs trenerį

B grupės lentelės apačioje įstrigo Zaporižės „Motor“ komanda, kurioje žaidžia Aidenas Malašinskas. Ukrainos čempionai pirmąją pergalę iškovojo tik dešimtajame ture, kuriame namie nugalėjo „Porto“ klubą. Tiesa, iki tol Zaporižės rankininkai dukart sužaidė lygiosiomis (su tuo pačiu „Porto“ ir grupės lyderiu „Kiel“), tad jų sąskaitoje yra 4 taškai.

A.Malašinskas žaidė 9 rungtynes ir pelnė 42 įvarčius. Jis buvo išrinktas į ketvirtojo turo geriausių rankininkų septynetą.

„Motor“ dalijasi paskutinę vietą su Baltarusijos čempionu Bresto „Miaškov“. Dviejų kaimyninių valstybių rankinio lyderiai nuo B grupėje šeštąją vietą užimančio Skopjės „Vardar“ klubo atsilieka 5 taškais, todėl viltys pakartoti praėjusio sezono rezultatą ir patekti į atkrintamąsias varžybas yra labai mažos.

Vis dėlto viltys dar rusena, ir kol aritmetinės galimybės nedingo, „Motor“ rankininkai neketina nuleisti rankų. „Mes suprantame, kad turime galimybių pakilti į šeštąją vietą. Svarbiausia – nusiteikti taip, kaip nusiteikėme pastarosioms rungtynėms su „Kiel“ ir „Porto“. Galbūt žaidžiant su „Kiel“ klubu mums truputį pasisekė, bet iki tol daug kartų mums labai nesisekė. Fortūna mums grąžino skolą“, – tvirtino „Motor“ kapitonas Zacharas Denysovas.

Beje, tris iš keturių taškų „Motor“ iškovojo po to, kai buvo atleistas ilgametis šio klubo treneris Mykola Stepanecas. Jo pareigas perėmė buvęs trenerio padėjėjas Rostyslavas Lanevyčius. Klubo vadovai dar nenusprendė ar R.Lanevyčius eis vyriausiojo pareigas iki sezono pabaigos, ar per žiemos pertrauką bus pakviestas kitas rankinio specialistas.

Į pirmąją vietą taikosi trys klubai

Stipresniosios pakopos grupėse žaidžia po aštuonias komandas. Grupių nugalėtojos iškart gaus kelialapius į ketvirtfinalį, o komandos, kurios užims 2-6 vietas, pateks į aštuntfinalį.

A grupėje dėl pirmosios vietos aršiai kovoja trys komandos. „Barcelona“ (18 taškų), Segedo „Pick“ (17) ir Paryžiaus PSG (16) jau užsitikrino kelialapius į atkrintamąsias varžybas, bet per keturis paskutiniuosius turus privalės išsiaiškinti, kuri iš jų labiau verta iškart keliauti į ketvirtfinalį.

Labai geras galimybes patekti į aštuntfinalį turi „Aalborg“ (10), „Flensburg-Handewitt“ (7) ir Celės „Pivovarna Laško“ (6), o nuo varžovų atsiliko A grupės autsaiderės „Elverum“ ir Zagrebo PPD (po 3).

Čempionų lygos kovas jau baigė

Ryhimiakio „Cocks“ komandai, kurią treniruoja Gintaras Savukynas, Čempionų lygos sezonas jau baigėsi. Suomijos čempionai žaidė silpnesniosios pakopos C grupėje ir joje užėmė penktąją vietą. „Cocks“ per 10 rungtynių iškovojo 6 taškus.

Vos antrą kartą Čempionų lygoje žaidęs Ryhimiakio klubas pakartojo praėjusio sezono rezultatą. Pernai „Cocks“ irgi surinko 6 taškus ir vienoje iš silpnesniosios pakopos grupių užėmė penktąją vietą.

Nors pozicija nepasikeitė, „Cocks“ vadovai buvo patenkinti rezultatais. Ryhimiakio ekipą šio sezono pradžioje persekiojo traumos, bet sunkiomis akimirkomis ją timptelėdavo puolimo lyderis Teemu Tamminenas. 58 įvarčius įmetęs suomis Čempionų lygos rezultatyviausių žaidėjų sąraše užima trečiąją vietą.

Beje, G.Savukyno auklėtiniai šį rudenį sulaukė konkurencijos Suomijos pirmenybėse. „Cocks“ praėjusius septynis sezonus iškovojo aukso medalius, o sykį čempionatą baigė nepraradę nė taško. Tačiau šiuo metu „Cocks“ užima tik trečiąją vietą ir 5 taškais atsilieka nuo lyderio Helsinkio „Dicken“, kuriam atstovauja lietuvis Tadas Stankevičius.

Silpnesniosios pakopos grupėse žaidė po šešias komandas, o į atkrintamąsias varžybas pateko po dvi geriausias grupių ekipas. Atkrintamųjų varžybų pirmajame etape susitiks Bukarešto „Dinamo“ – Lisabonos „Sporting“ ir „Bidasoa-Irun“ – Plocko „Wisla“. Šių mačų nugalėtojai iškovos kelialapius į aštuntfinalį.

Beje, „Dinamo“ grupių etape nepatyrė nė vieno pralaimėjimo. Tiesa, pasiekti idealaus rezultato Rumunijos klubui nepavyko – jis triskart sužaidė lygiosiomis ir per 10 rungtynių iškovojo 17 taškų.

Grupių lentelės

A grupė: „Barcelona“ (Ispanija) – 18, Segedo „Pick“ (Vengrija) – 17, Paryžiaus PSG (Prancūzija) – 16, „Aalborg“ (Danija) – 10, „Flensburg-Handewitt“ (Vokietija) – 7, Celės „Pivovarna Laško“ (Slovėnija) – 6, „Elverum“ (Norvegija) – 3, Zagrebo PPD (Kroatija) – 3.

B grupė: „Kiel“ (Vokietija) – 16, Vespremo „Telekom“ (Vengrija) – 14, Kielcų „Vive“ (Lenkija) – 12, „Montpellier“ (Prancūzija) – 11, „Porto“ (Portugalija) – 10, Skopjės „Vardar“ (Makedonija) – 9, Zaporižės „Motor“ (Ukraina) – 4, Bresto „Miaškov“ (Baltarusija) – 4.

C grupė: „Bidasoa-Irun“ (Ispanija) – 15, Lisabonos „Sporting“ (Portugalija) – 14, Partilės „Sävehof“ (Švedija) – 12, Prešovo „Tatran“ (Slovakija) – 7, Ryhimiakio „Cocks“ (Suomija) – 6, Bitolos „Rabotnik“ (Makedonija) – 6.

D grupė: Bukarešto „Dinamo“ (Rumunija) – 17, Plocko „Wisla“ (Lenkija) – 11, „Gudme“ (Danija) – 9, „Kristianstad“ (Švedija) – 9, Čechovo „Medvedi“ (Rusija) – 8, Šafhauzeno „Kadetten“ (Šveicarija) – 6.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.