EUROLYGA 2023

Įvardijo MMA kovotojo mirties priežastį: aiškina, kad jį nužudė ne varžovas

Praėjus daugiau kaip dviem mėnesiams po MMA kovotojo iš Uzbekistano Beksodo Nurmatovo mirties „Absolute Championship Akhmat“ (ACA) organizacijos prezidentas Aleksejus Jacenka galiausiai paaiškino, kas atsitiko sportininkui, kuris iš ringo išėjo visiškai sveikas, o po to iškeliavo Anapilin.

MMA kovotojas iš Uzbekistano Beksodas Nurmatovas mirė nuo insulto po kovos
MMA kovotojas iš Uzbekistano Beksodas Nurmatovas mirė nuo insulto po kovos
MMA kovotojas iš Uzbekistano Beksodas Nurmatovas mirė nuo insulto po kovos
MMA kovotojas iš Uzbekistano Beksodas Nurmatovas mirė nuo insulto po kovos
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 18, 2019, 11:17 AM

B.Nurmatovas mirė po trijų dienų, kai Čečenijos sostinėje Grozne kovojo MMA turnyre „ACA 100“ su rusu Beslanu Isajevu. Teisėjų sprendimu pergalė buvo skirta Rusijos sportininkui.

28-erių uzbekas pralaimėjo ketvirtą savo kovą iš penkių, tačiau ringą paliko pats. Blogiau jis pasijuto tik persirengimo kambaryje po gerų poros valandų.

„Po kovos medikai apžiūrėjo sportininką ir jis niekuo nesiskundė. Tik po kurio laiko pakilo jo kraujospūdis ir gydytojai iškvietė greitą pagalbą: buvo konstatuota, kad B.Nurmatovas patyrė insultą“, – apie sportininko mirtį spalio 7-ąją kalbėjo ACA vadovas A.Jacenka.

Kaip papasakojo organizacijos prezidentas, buvo apklausti ir kovotojo sekundantai, kurie tikino, kad B.Nurmatovas labai nervinosi prieš kovą ir niekaip negalėjo nusiraminti.

„Tai tikrai ne kovos pasekmės. Tai streso problemos. Noriu atkreipti dėmesį, kad sportininkas baigė kovą ir niekuo nesiskundė. Tad MMA šiuo atveju neverta kaltinti“, – mirties priežastis bandė aiškinti ACA vadovas.

Nuo 2016 metų profesionaliame kovotojų sporte savo jėgas bandęs Uzbekistano atstovas ligoninėje mirė po trijų dienų, kai buvo į ją atvežtas.

Į MMA jis atėjo iš savigynos sporto, kur buvo planetos čempionu bei pasaulio taurės savininku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.