EUROLYGA 2023

Paaiškėjo Lietuvos stalo teniso TOP-12 pirmenybių čempionai

Šeštadienį (gruodžio 21 d.) vyko Lietuvos stalo teniso TOP-12 pirmenybės. Šios varžybos pradėtos organizuoti nuo 1990 metų ir yra pirmosios įskaitinės varžybos atrankai į ateinančio sezono rinktinės sudėtį.

Lietuvos stalo teniso TOP-12 pirmenybių nugalėtoja ir prizininkės.<br> LSTA nuotr.
Lietuvos stalo teniso TOP-12 pirmenybių nugalėtoja ir prizininkės.<br> LSTA nuotr.
Lietuvos stalo teniso TOP-12 vyrų pirmenybių nugalėtojas ir prizininkai.<br> LSTA nuotr.
Lietuvos stalo teniso TOP-12 vyrų pirmenybių nugalėtojas ir prizininkai.<br> LSTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 21, 2019, 11:19 PM, atnaujinta Dec 21, 2019, 11:25 PM

Pirmenybėse dalyvavo beveik visi stipriausi Lietuvos stalo teniso atstovai, kurie buvo atrinkti pagal Lietuvos čempionato rezultatus ir šalies reitingo taškus, taip pat jose išsikovoję teisę dalyvauti Lietuvos jaunių TOP-12 pirmosios ir antrosios vietos laimėtojai.

Varžybos vyko Vilniaus „Tauro“ mokyklos sporto salėje.

Varžybų nugalėtojais tapo vilnietė, SM „Tauro“ auklėtinė Gerda Šišanovaitė (tren. Inga Orlovienė) ir Alfredas Udra (tren. Indra Udrienė, Klaipėda).

 

Tikra pirmenybių sensacija tapo moterų finalas. Jame susitiko 15-metė Gerda Šišanovaitė ir kaunietė Ugnė Baskutytė (SM „Gaja“, tren. Romas Stankevičius).

G.Šišanovaitė išplėšė pergalę rezultatu 4:2 ir tapo pirmenybių nugalėtoja.

Dėl trečiosios vietos kovojo panevėžietė Lina Martinkė ir kaunietė Vitalija Venckutė. Merginos susitiko antrąjį kartą prie stalo. Pogrupyje L.Martinkė iškovojo pergalę, o pusfinalyje V.Venckutė jau buvo pranašesnė ir užėmė trečiąją vietą.

Pirmenybėse dėl traumos nedalyvavo 2019 metų Lietuvos čempionė Kornelija Riliškytė.

Vyrų finalas nebuvo netikėtas. Jame susitiko kaunietis SM „Gajos“ auklėtinis Medardas Stankevičius (tren. Viktoras Stankevičius) ir Alfredas Udra.

A.Udra triuškinančiu rezultatu 4:0 įveikė M.Stankevičių ir tapo Lietuvos TOP-12 pirmenybių nugalėtoju.

Dėl trečiosios vietos kovojo Rimas Lesivas (Jonava, tren. Saulius Bureika) ir Benas Skirmantas (Šiauliai, tren. Lina Sabaliauskienė). B.Skirmantas nugalėjo rezultatu 3:2. 

Pirmenybėse dalyvavo Lietuvos stalo teniso moterų ir vyrų rinktinių treneriai. Prieš mėnesį išrinkta moterų rinktinės trenerė Jolanta Prūsienė pasidalino kitų metų tikslais bei laukiančiais iššūkias.

„Moterų rinktinė dar jauna ir nesusiformavusi, todėl svarbiausia kitų metų užduotis – komandą „suklijuoti“ ir stabilizuoti. Kol rinktinėje dar turime Rūtą Paškauskienę, stengiamės semtis patirties iš jos. Savo rezultatais ir stabiliais taškais komandai labai džiugina mano auklėtinė K.Riliškytė, kuri yra stipriausia žaidėja ir aiški komandos lyderė po Rūtos.

Pasaulio jaunių čempionate Kornelija pateko į 16-uką. Seserį vejasi ir Emilija Riliškytė. Ji šiais metais Lietuvos suaugusiųjų čempionate buvo trečia. Pagrindinis kitų metų rinktinės tikslas yra patekti į Europos čempionatą.

Atrankoje į olimpines žaidynes daugiausiai šansų turi Rūta. O rinktinei tai bus labai geras pasirengimo etapas ateities startams. Padarysime viską, kas įmanoma, bet naujai komandai patekti į olimpiadą kol kas tikriausiai yra misija neįmanoma. Kita vertus, kaip patirtis rodo, gyvenime ir sporte nutinka visko.“

Jau trečius metus vyrų rinktinę treniruosiantis Artūras Orlovas džiaugėsi stipria savo komandos sudėtimi.

„Šiuo metu turime geriausią rinktinę, kuri tikrai pajėgi atstovauti šaliai taptautinėse varžybose. Džiaugiamės, jog jos sudėtyje yra Medardas Stankevičius, labai sėkmingai žaidžiantis Vokietijoje, vienoje stipriausių pasaulio lygų.

Šiuo metu vyrų rinktinė ruošiasi atrankos į olimpines žaidynes varžyboms, kurios vyks sausio 20–27 d. Portugalijoje. Neturime daug vilčių patekti olimpiadą, nes konkurencija milžiniška.

Bet dalyvauti Europos čempionate šansų tikrai yra. Atrankos varžybos į Europos čempionatą prasidės rudenį. Į jį pateks tik 24 pajėgiausios komandos. Tikimės būti tarp jų ir tai jau būtų tikrai nemažas pasiekimas. Mane, kaip trenerį, toks rinktinės rezultatas tenkintų.“

Čempionai buvo apdovanoti 150 eurų piniginiais prizais, taurėmis ir diplomais.

Varžybų metu vyko tiesioginė transliacija, kurią stebėjo apie 700 žmonių.

Taip pat buvo pagerbtos trenerė J.Prūsienė ir sportininkė K.Riliškytė už didžiausią šių metų pasiekimą – pasaulio jaunių čempionate užimta 9-16 vieta mišrių dvejetų varžybose.

Joms buvo įteikti 100 eurų piniginiai prizai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.