EUROLYGA 2023

Prancūzijos rankinis patyrė antrą fiasko per vieną žiemą

Europos vyrų rankinio čempionate sužaistos dar tik dviejų turų rungtynės, bet labiausiai tituluota šio amžiaus komanda Prancūzijos rinktinė jau žino, kad namo važiuos po pirmojo etapo. Prancūzai sekmadienį patyrė antrą pralaimėjimą ir pasitraukė iš kovos dėl apdovanojimų.

 Prancūzijos rankininkai patyrė antrąjį pralaimėjimą iš eilės.<br> Twitter nuotr.
 Prancūzijos rankininkai patyrė antrąjį pralaimėjimą iš eilės.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2020, 10:12 PM, atnaujinta Jan 12, 2020, 10:15 PM

Šią žiemą fiasko patyrė ir Prancūzijos moterų rinktinė, kuri gynė pasaulio čempionės vardą, bet gruodžio mėnesį vykusiose pirmenybėse taip pat nepateko į antrąjį etapą.

Prancūzai antrąjį pralaimėjimą patyrė žaisdami su viena iš čempionato šeimininkių Norvegijos rinktine, kuriai nusileido 26:28 (15:14).

Norvegai iškart parodė, kad yra pasiryžę būti ne tik aikštės, bet ir padėties šeimininkai – jie jau pirmosiomis minutėmis nuskuodė į priekį 6:3.

Tiesa, prancūzai sugebėjo atsitiesti ir gana ilgai pirmavo, bet lemiamu metu nesugebėjo sustabdyti norvegų žvaigždės Sanderio Sagoseno. Paryžiaus PSG klube žaidžiantis S.Sagosenas subombardavo kito PSG žaidėjo Vincent‘o Gerard‘o ginamus vartus ir pelnė 10 įvarčių.

Kitose D grupės rungtynėse Portugalijos rinktinė nugalėjo Bosnijos ir Hercegovinos komandą 27:24 (12:11). Portugalai ir norvegai surinko po 4 taškus ir užsitikrino kelialapius į antrąjį etapą. Tuo tarpu prancūzai ir bosniai antradienį sužais nieko nelemiančias tarpusavio rungtynes ir keliaus namo.

Sekmadienį pirmąją nesėkmę patyrė kita čempionato šeimininkė Švedijos rinktinė. Gioteborgo „Scandinavium“ arenoje, stebint 12 tūkst. sirgalių, švedai pralaimėjo Slovėnijos komandai 19:21 (9:10).

Slovėnijos rankininkai beveik visas rungtynes pirmavo ir nepalūžo net po sunkiai suvokiamų teisėjų klaidų. „Akli“ teisėjai ypač prisidirbo antrojo kėlinio pradžioje, kai iš pradžių Švedijos rankininkas slovėnams atakuojant atmušė kamuolį porą metrų įbėgęs į vartininko aikštelę, o po keliolikos sekundžių kitas švedas įmetė įvartį tvirtai stovėdamas varžovų vartininko aikštelėje.

Jau ne pirmajame čempionate nuo absurdiškų teisėjų sprendimų kenčiantys slovėnai, regis, išmoko nekreipti į tai dėmesio. Jie žaidė daug sumaniau ir šaltakraujiškiau, iškovojo antrąją pergalę ir tapo vienvaldžiais F grupės lyderiais.

Šios grupės autsaidere tapo didelį nuopolį išgyvenanti Lenkijos rinktinė. Ji antrajame ture pralaimėjo Šveicarijos komandai 24:31 (12:14). Šveicaras Andre Schmidas įmetė 15 įvarčių ir pasiekė šio čempionato rezultatyvumo rekordą.

B grupės lydere tapo dar viena Europos čempionato šeimininkė Austrijos rinktinė, palaužusi Ukrainos komandą 34:30 (18:17). Taškų neturintys ukrainiečiai aršiai priešinosi ir likus žaisti kelias minutes rezultatas dar buvo lygus 29:29. Vis dėlto pabaigoje sirgalių genami austrai įrodė, kad yra stipresni.

Ukrainos komandą labiausiai skriaudė ukrainiečių kilmės Austrijos rinktinės lyderis Mykola Bilykas. Šio rankininko tėvas Serhijus buvo Ukrainos rinktinės vartininkas, bet paskui išvyko gyventi į Austriją ir gynė šios šalies garbę. Tuo tarpu M.Bilykas užaugo Austrijoje ir netgi yra kartu su labai ilgai karjerą tęsusiu tėvu žaidęs Vienos „Fivers“ klube.

Sekmadienį M.Bilykas į ukrainiečių vartus įmetė 9 įvarčius. Jis per du turus pelnė 21 įvartį ir rezultatyviausių čempionato rankininkų sąraše atsilieka tik nuo norvego S.Sagoseno (22 įvarčiai).

Kitose šios grupės rungtynėse Čekijos rinktinė irgi po permainingos kovos nugalėjo Šiaurės Makedonijos komandą 27:25 (9:11).

Nors B ir F grupių lyderiai austrai ir slovėnai iškovojo po 4 taškus, jie dar neužsitikrino kelialapių į kitą etapą. Tuo tarpu taškų neturintys šių grupių autsaideriai ukrainiečiai ir lenkai dar neprarado galimybės patekti į antrąjį etapą.

2 turas

B grupė (Viena)

Čekija – Šiaurės Makedonija 27:25 (9:11). Kasparekas 7, Babakas 5, Zdrahala 5/ K.Lazarovas 11, Manaskovas 5, Georgijevskis 4. 6642 žiūr. Geriausias žaidėjas – Martinas Galia (Čekija).

Austrija – Ukraina 34:30 (18:17). Bilykas 9, Weberis 8, Božovičius 7/ Kozakevyčius 7, Žukovas 6. 7078 žiūr. Geriausias žaidėjas – Janko Božovičius (Austrija).

Lentelė: Austrija – 4, Čekija ir Šiaurės Makedonija – po 2, Ukraina – 0.

D grupė (Trondheimas)

Portugalija – Bosnija ir Hercegovina 27:24 (12:11). Portela 10, Ferrazas 3, Areia 3/ Prce 5, Vranješas 4. 7936 žiūr. Geriausias žaidėjas – Alfredo Quintana (Portugalija).

Prancūzija – Norvegija 26:28 (15:14). Fabregas 8, Guigou 5, Abalo 4/ Sagosenas 10, Jondalas 5. 8932 žiūr. Geriausias žaidėjas – Ludovicas Fabregas (Prancūzija).

Lentelė: Norvegija ir Portugalija – po 4, Prancūzija ir Bosnija/Hercegovina – po 0.

F grupė (Gioteborgas)

Šveicarija – Lenkija 31:24 (14:12). Schmidas 15, Lieras 5/ Sicko 5, Majdzinskis 4. 8061 žiūrr. Geriausias žaidėjas – Andre Schmidas (Šveicarija).

Švedija – Slovėnija 19:21 (9:10). Gottfridssonas 5, Ekdahlas 3, A.Nilssonas 3/ Dolenecas 7, Bombačas 5, Mačkovšekas 3. 11896 žiūr. Geriausias žaidėjas – Deanas Bombačas (Slovėnija).

Lentelė: Slovėnija – 4, Švedija ir Šveicarija – po 2, Lenkija – 0.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.