EUROLYGA 2023

Lietuvos biatlonininkų estafetės komandos prasibrovė į geriausiųjų 20-ukus

Pokliukoje tęsiasi pasaulio biatlono taurės varžybų šeštasis etapas. Šeštadienį šiame Slovėnijos mieste vyko mišrių estafečių varžybos, kuriose Lietuvos ekipos prasibrovė į 20-ukus. Vienetų mišrios estafetės rungtyje lietuviai (Vytautas Strolia ir Natalija Kočergina) finišavo 20-i, tuo metu tradicinėje (2 x 7,5 km + 2 x 6 km) mišrioje estafetėje Karolis Dombrovskis, V.Strolia, Gabrielė Leščinskaitė ir N.Kočergina užėmė 16-ąją vietą.

Vytautui Stroliai teko įvekti dvi rungtis.<br> A.Ivanovo nuotr.
Vytautui Stroliai teko įvekti dvi rungtis.<br> A.Ivanovo nuotr.
 Gabrielė Leščinskaitė trasoje.<br> A.Ivanovo nuotr.
 Gabrielė Leščinskaitė trasoje.<br> A.Ivanovo nuotr.
Natalija Kočergina pasaulio taurės varžybose Slovėnijoje. <br> A.Ivanovo nuotr.
Natalija Kočergina pasaulio taurės varžybose Slovėnijoje. <br> A.Ivanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 25, 2020, 9:40 PM, atnaujinta Jan 25, 2020, 9:44 PM

Ketveriukės rezultatas – antras geriausias pasiekimas šioje rungtyje per visą Lietuvos istoriją. Aukštesnę vietą mūsiškiai buvo užėmę tik 2013 metais Estešunde (Švedija), kai finišavo 15-i.

Be to, pasiekimą dar įspūdingesniu daro faktas, kad V.Strolia ir N.Kočergina buvo vieninteliai biatlonininkai, kurie Pokliukoje per dieną dalyvavo dviejose skirtingose estafetėse.

Taip atsitiko dėl to, kad Tomas Kaukėnas dėl sveikatos problemų turėjo grįžti į Lietuvą, o trečiosios moters, turinčios teisę startuoti pasaulio taurės varžybose, lietuvių ekipa neturi.

„Jausmas nėra pats geriausias... Nėra gerai startuoti du kartus per dieną. Tačiau reikėjo suktis iš padėties, teko startuoti ir negaliu pasakyti, kad viskas buvo blogai. Pirmoji buvo santykinai nelabai ilga, ten vyrai važiavo mažiau nei moterys, todėl man susijaukė nedaug ir antrojoje sekėsi gana gerai. Natalijai šiandien buvo sunkiau, nes bendrojoje sumoje ji tarsi įveikė antrą jąindividualią rungtį“, – pasakojo V.Strolia.

Per 8 šaudymo ruožus lietuviai išnaudojo vos 6 papildomus šovinius ir „neuždirbo“ nė vieno baudos rato. Taikliau šaudė tik norvegai (4 papildomi šoviniai) ir vokiečiai (5 papildomi šoviniai).

Po pirmojo etapo, kuriame startavo K.Dombrovskis, Lietuvos komanda rikiavosi 13-ojoje pozicijoje, V.Strolia estafetę perdavė 12-asis. Nė sykio neprašovusi G.Leščinskaitė šią poziciją išlaikė, o N.Kočergina finišavo 16-a tarp 26-ių ekipų.

„Kadangi paskutiniu metu esu gana paniurusi ir sunerimusi dėl nesėkmingos sezono eigos, mane ypač gąsdino šis startas. Išties prieš varžybas jaudinausi taip stipriai, kad net pykino. Viena iš priežasčių yra maža startų estafetėse patirtis. Pirmieji startuoja vaikinai, o tai reiškė, kad jie tikrai nefinišuos paskutinėse pozicijose ir merginoms išsilaikyti ten pat bus daug vargo. Visgi nuo to momento, kai Vytautas perdavė man estafetę, įtampa nuslūgo, baimė dingo ir aš tiesiog dariau savo darbą“, – sakė G.Leščinskaitė.

Beje, antrą šaudyklą lietuvė paliko pralaiminėdama tiek bulgarei Danielai Kadevai, tiek lenkei Anai Makai, tačiau abi jas aplenkė per paskutinius du kilometrus.

„Paskutinis ratas buvo su nelinksmais nuotykiais. Dėl didelio kojų raumenų skausmo nesugebėjau jų tinkamai valdyti, ypač tokioje sudėtingoje trasoje, todėl vidury rato, nusileidimo metu, kritau. Kol atsistojau ir pradėjau judėti, mane aplenkė lenkė ir bulgarė, kurias prieš nusileidžiant buvau aplenkusi.

Aš taip žvėriškai supykau, kad nepaisant prarasto pagreičio ir sekundžių, vis tiek jas pasivijau. Nors etapą baigėme beveik kartu, aš vien iš principo norėjau perduoti estafetę anksčiau, ką ir padariau“, – su šypsena incidentą prisiminė G.Leščinskaitė.

Varžybų nugalėtojais tapo prancūzai, 40,6 sek. aplenkę Norvegijos komandą. Bronzą iškovojo 1 min. 1,4 sek. atsilikę vokiečiai. Lietuviai nugalėtojams pralaimėjo 5 min. 7,1 sek.

Vienetų mišrių estafečių varžybų auksą taip pat iškovojo Prancūzijos komanda, 5,9 sek. pranokusi sensacingai sidabro medaliais pasidabinusius Estijos biatlonininkus, o treti finišavo 12,1 sek. atsilikę austrai. Šioje estafetė lietuviai nusileido 3 min. 24,3 sek.

Nacijų taurės įskaitoje Lietuvos vyrai rikiuojasi 17-i (2247 taškai), moterys – 25-os (916 tšk.).

Jei sezonas baigtųsi dabar, kitąmet, kada vyks atranka į Pekino olimpines žaidynes, pasaulio taurės varžybose galėtų startuoti 4 vyrai ir 2 moterys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.